Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Van Gervens atspēlējas un ''Nordic Darts Masters'' finālā pieveic pārsteidzošo Šeroku

Van Gervens atspēlējas un ''Nordic Darts Masters'' finālā pieveic pārsteidzošo Šeroku
Maikls van Gervens. Foto: Imago Images/Scanpix

Par 2021. gada ''Nordic Darts Masters'' čempionu kļuvis pasaules ranga trešais numurs nīderlandietis Maikls van Gervens, kurš finālā uzvarēja pēdējos sešus legus un pārspēja pusfinālā pārsteigumu sarūpējušo Anglijas šautriņmetēju Falonu Šeroku ar 11:7. Nīderlandietim tas bija 16. ''World Series'' tituls viņa karjerā.

# Ceturtdaļfinālā Maikls van Gervens ar 10:4 apspēlēja Latvijas labāko šautriņmetēju Madaru Razmu, bet Falona Šeroka ceturtdaļfinālu izlaida, jo viņas pretinieks, pasaules ranga pirmais numurs, Gervins Praiss no turnīra izstājās savainojuma dēļ.

# Vienīgā dāma ''Nordic Darts Masters'' turnīrā sarūpēja pamatīgu pārsteigumu pusfinālā pret Dimitri van den Bergu. Anglietei izdevās uzvarēt pirmajā legā, bet nākamajos septiņos triumfēja beļģis. Van den Bergs atradās vadībā gan ar 8:2, 9:3 un 10:6, tomēr drošo pārsvaru nosargāt nespēja. Šeroka uzvarēja piecus legus pēc kārtas un iekļuva finālā, apspēlējot Dimitri van den Bergu ar 11:10. Angļu šautriņemtēja kļuva par pirmo sievieti, kurai izdevies iekļūt televīzijas turnīra finālā.

# Otrā pusfinālā starp Džoniju Kleitonu un Maiklu van Gervenu spēle iesākās līdzīgi, abiem spēlētājiem uzvarot savus sāktos legus. Pie rezultāta 3:3 van Gervens divreiz nobreikoja un panāca 7:3, no kā Kleitons atspēlēties vairs nespēja. Nīderlandietis izcīnīja gana pārliecinošu panākumu ar 11:7.

''Nordic Darts Masters'' pusfināli

PārisRezultāts
Falona Šeroka - Dimitri van den Bergs11:10
Džonijs Kleitnos - Maikls van Gervens7:11

# Finālspēles ievadā titulētais Maikls van Gervens uzvarēja divos legos pēc kārtas, taču pārtraukumā vadībā jau atradās pārsteidzošā Falona Šeroka, kas uzvarēja nākamos trīs legus.

# Van Gervenam pamatīgas problēmas sagādāja dubultie sektori legu noslēgumā, kas ļāva Šerokai turpināt iesākto un izvirzīties vadībā jau ar 6:3. Anglijas pārstāve neizmantoja labu iespēju otrajā pārtraukumā doties, esot vadībā ar 7:3, pēc kā Maikls van Gervens legu noslēdza savā labā.

# Pie rezultāta 7:5 par labu Šerokai nīderlandietis pamodās. Pasaules ranga trešais numurs uzvarēja sešus legus pēc kārtas, noslēgumā dzēšot 80 punktus, un triumfēja 2021. gada ''Nordic Darts Masters''.

# Van Gervens finālmačā vidēji ar trīs šautriņām guva 98,54 punktus, bet vairākkārt nespēja izmantot iespējas noslēgt legu, dubultajos sektoros trāpot 11 no 28 raidījumiem. Turpretī Šeroka vidēji guva nedaudz mazāk punktu - 96,20, bet bija krietni veiksmīgāka legu noslēgumos - trāpīti septiņi no 12 dubultajiem.

# Nīderlandietis izcīnīja savu karjeras 16. ''World Series'' titulu. Par uzvaru turnīrā van Gervens nopelnīja 20 tūkstošus sterliņu mārciņu.

''Nordic Darts Masters'' fināls

PārisRezultāts
Falona Šeroka - Maikls van Gervens7:11

, 2021-09-19 00:59, pirms 3 gadiem
Latvišiem kautkā vienmēr neveicas.
Ja cīnās tad bieži zaudē topošajiem čempioniem!
Nekas nosodošs. Vis tikai uz pozitīvu. Lielāka konkurence veido spēcīgāku pretinieku!
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix
7

Razma zaudē piecos legos pēc kārtas un izstājas no ''UK Open''

Šodien no ''UK Open'' šautriņu mešanas turnīra izstājās Latvijas vadošais šī sporta veida pārstāvis Madars Razma, kurš, izlaižot 4-1 vadību, ar 4-6 piekāpās austrietim Rovbijam-Džonam Rodrigesam.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Razma pret austrieti Rodrigesu piektdien sāks ''UK Open'' turnīru

Šajā nedēļas nogalē 2024. gada šautriņu mešanas sezona turpināsies ar ''UK Open'' turnīra izspēli. Latvietis Madars Razma sacensības sāks no trešās kārtas, piektdienas pēcpusdienā uz galvenās skatuves spēkojoties pret austrieti Rovbiju-Džonu Rodrigesu.
Lūks Litlers. Foto: Zumapress/Scanpix
1

Litlers turpina iesākto - ''nine-darter'' un pirmais tituls PDC apritē

Vakar par ''World Series of Darts'' uzvarētāju Bahreinas turnīrā kļuva 16 gadus vecais Lūks Litlers, kurš ceturtdaļfināla mačā pret Neitanu Aspinalu vienu no legiem noslēdza ar ''nine-darter'', bet finālā ar 8-5 pārspēja titulēto Maiklu van Gervenu.