Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Razmu apspēlējušais Lenons izslēdz ranga 12. numuru Ratajski un iekļūst trešajā kārtā

Razmu apspēlējušais Lenons izslēdz ranga 12. numuru Ratajski un iekļūst trešajā kārtā
Stīvs Lenons. Foto: Imago Images/Scanpix

2022. gada Pasaules čempionātā šautriņmešanā pārsteigumu sarūpējis Latvijas labāko pārstāvi Madaru Razmu uzveikušais Stīvs Lenons, kurš otrās kārtas spēlē ar 3-1 apspēlēja pasaules ranga 12. numuru Kšištofu Ratajski.

• Īrs Stīvs Lenons 2022. gada Pasaules čempionāta šautriņmešanā pirmajā kārtā vakardienar 3-1 pieveica vadošo Latvijas pārstāvi Madaru Razmu, vien trešo reizi iekļūstot otrajā kārtā.

• Šodien dienas sesijas noslēgumā Lenons uzstādīja karjeras labāko rādītāju. Īrijas šautriņmetējs ar 3-1 apspēlēja pasaules ranga 12. numuru Kšištofu Ratajski.

Lenons spēli pret poļu ērgli uzsāka ļoti apņēmīgi, jau otrajā legā iegūstot breiku savā labā. Ratajskis pirmā seta turpinājumā iespēlējās, atgūstot breika deficītu un panākot līdzsvaru. Pirmā seta izšķirošajā legā īru šautriņmetējs tikai ar sesto dārtu spēja trāpīt dubultajā sektorā un izvirzīties vadībā ar 1-0.

Otrajā setā Ratajskis pārliecinoši uzvarēja ievadlegu, bet otrajā legā sodīja Lenonu par kļūdām dubultajā sektorā. Polijas šautriņmetējs dzēsa 132 punktus noslēgumā, bet brīdi vēlāk uzvarēja arī trešo legu, panākot neizšķirtu pa setiem.

Trešajā setā Stīvs Lenons atguva iniciatīvu, tiekot pie visai viegla 3:0 panākuma setā. Poļu ērglim izšķirošo ceturto setu Lenons iesāka ar breiku, ko arī pēcāk nostiprināja, uzvarot savu sākto legu. Ratajskis pārliecinoši vienu legu atspēlēja, bet ceturtā seta ceturtajā legā Īrijas šautriņmetējs trāpīja savu sesto 180 punktu gājienu, iekrājot solīdu pārsvaru un atstājot 40 punktu noslēgumu. Pirmās divas Lenona šautriņas lidoja ļoti neprecīzi, bet ar trešo izdevās trāpīt dubultajā desmit un izcīnīt pārsteidzošu uzvaru pār Kšištofu Ratajski.

• Ratajskis kļuva par pirmo izsēto šautriņmetēju 2022. gada Pasaules čempionātā, kurš dalību tajā jau noslēdzis.

• Trešajā kārtā, kas tiks aizvadīta pēc Ziemassvētkiem, Lenonam pretī stāsies Mērvina Kinga un Raiena Džoisa pāra uzvarētājs, kas otrās kārtas spēli aizvadīs 21. decembra dienas sesijā.

• Gana pārsteidzošu uzvaru svinēja Krievijas šautriņmetējs Boriss Koļcovs, kurš apspēlēja nīderlandieti Džermeinu Vatimenu ar 3-0. Koļcovs pasaules rangā ir 117. pozīcijā, bet Vatimena - 37. vietā. Krievijas šautriņmetējs piekto reizi piedalās Pasaules čempionātā, otrajā kārtā iekļūstot pirmo reizi. Tur Koļcovu jau gaida cits nīderlandietis Dirks van Duijvenbode. Abu savstarpējais duelis paredzēts 22. decembrī vakara sesijā.


, 2021-12-17 20:47, pirms 2 gadiem
Interesants sporta veids, bet tā izspēles sistēma ir galīgi garām. Gatavojies, brauc uz turnīru, dzīvo viesnīcā, lai 10 minūtes pastāvētu pie dēļa, un viss. Zaudē - turnīrs beidzies. Gatavojies nākamajam. Kā tenisā, bet tur vismaz stunda garantēta spēlei. Labi, ka tie šautru turnīri grozās pie britiem. Savādāk klejot pa pasauli ar šādiem izspēles noteikumiem būtu neprāts.
, 2021-12-17 20:58, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Interesants sporta veids, bet tā izspēles sistēma ir galīgi garām. Gatavojies, brauc uz turnīru, dzīvo viesnīcā, lai 10 minūtes pastāvētu pie dēļa, un viss. Zaudē - turnīrs beidzies. Gatavojies nākamajam. Kā tenisā, bet tur vismaz stunda garantēta spēlei. Labi, ka tie šautru turnīri grozās pie britiem. Savādāk klejot pa pasauli ar šādiem izspēles noteikumiem būtu neprāts.
Vismaz pēc spēles plostošanu var droši turpināt bārā.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix
7

Razma zaudē piecos legos pēc kārtas un izstājas no ''UK Open''

Šodien no ''UK Open'' šautriņu mešanas turnīra izstājās Latvijas vadošais šī sporta veida pārstāvis Madars Razma, kurš, izlaižot 4-1 vadību, ar 4-6 piekāpās austrietim Rovbijam-Džonam Rodrigesam.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Razma pret austrieti Rodrigesu piektdien sāks ''UK Open'' turnīru

Šajā nedēļas nogalē 2024. gada šautriņu mešanas sezona turpināsies ar ''UK Open'' turnīra izspēli. Latvietis Madars Razma sacensības sāks no trešās kārtas, piektdienas pēcpusdienā uz galvenās skatuves spēkojoties pret austrieti Rovbiju-Džonu Rodrigesu.
Lūks Litlers. Foto: Zumapress/Scanpix
1

Litlers turpina iesākto - ''nine-darter'' un pirmais tituls PDC apritē

Vakar par ''World Series of Darts'' uzvarētāju Bahreinas turnīrā kļuva 16 gadus vecais Lūks Litlers, kurš ceturtdaļfināla mačā pret Neitanu Aspinalu vienu no legiem noslēdza ar ''nine-darter'', bet finālā ar 8-5 pārspēja titulēto Maiklu van Gervenu.