Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Razma Vācijā uzvar pasaules ranga septīto numuru un rīt spēlēs astotdaļfinālā

Razma Vācijā uzvar pasaules ranga septīto numuru un rīt spēlēs astotdaļfinālā
Madars Razma. Foto: Sky Sports

Šodien Vācijā notiekošajā ''German Darts Grand Prix'' turnīra otrajā kārtā uzvaru svinēja Latvijas šautriņu metējs Madars Razma, kurš ar 6-4 uzvarēja pasaules ranga septīto numuru portugāli Hosē de Sūzu. Jau rīt Razmam paredzēts astotdaļfināla mačs pret angli Kīganu Braunu.

Vācijā Lieldienu brīvdienās norit šautriņu mešanas turnīrs ''German Darts Grand Prix'', kas notiek Eiropas tūres ietvaros. Tajā piedalās arī Latvijas labākais šautriņu metējs Madars Razma, kurš turpinājis veiksmīgo sezonu ar iekļūšanu vismaz līdz astotdaļfinālam.

Gan pirmajā, gan otrajā kārtā Razma uzvarēja pretiniekus ar 6-4. Pirmajā kārtā Latvijas vadošais šautriņu metējs bija pārāks pār beļģi Kimu Haibrehtu, bet šodien Razma pārspēja pasaules ranga septīto numuru portugāli Hosē de Sūzu. Karjeras laikā de Sūza uzvarējis TV turnīrā ''Grand Slam'' 2020. gadā, bet pirms gada spēlēja finālā Premjerlīgā.

Spēlē šautriņu metēji viens otru nobreikoja sešas reizes, četrās reizēs to paveicot Razmam. Par izšķirošo kļuva devītais legs, kurā latvietim izdevās kārtējo reizi nobreikot pieredzējušo šautriņu metēju, vēlāk novadot legu līdz uzvarai. Noslēdzošajā desmitajā legā Razma vienā no gājieniem sameta trīs trīskāršos 19, kas deva handikapu.

Šajā sezonā Razma uzvarējis vairākus ''top10'' spēlētājus kā 2021. gada pasaules čempionu Gervinu Praisu un pagājušās sezonas Premjerlīgas uzvarētāju Džoniju Kleitonu.

Astotdaļfinālā jau rītdien Razma cīnīsies pret angli Kīganu Braunu, kurš šodien ar 6-3 apspēlēja Kalanu Ridzu. Pirmdien dienas sesijā tiks izspēlēti visi astotdaļfināli, bet vakara sesijā noteikts uzvarētājs, kurš arī saņems 25 tūkstošu sterliņu mārciņu lielu naudas balvu. Turnīra kopējais balvu fonds ir 140 tūkstoši sterliņu mārciņu.

Izmantotie resursi:
Home | PDC


, 2022-04-17 17:22, pirms 2 gadiem
Malacis! Es kādreiz pats mājās aizrāvos ar šo šautriņu mešanu. Pāris gadu pagāja, kamēr pirmoreiz iemetu 180. Jebkurā gadījumā jauka aizraušanās jebkuram.
, 2022-04-17 18:30, pirms 2 gadiem
Nesaprotu vienu lietu - kāpēc šautriņās jāgaida nākamā diena, lai izspēlētu 1/8 finālu? Tur visu čempi var vienā dienā izraut
, 2022-04-17 18:31, pirms 2 gadiem
madara kopejais limenis loti labs,loti daudz trucis veiksmes...
, 2022-04-17 18:41, pirms 2 gadiem
cobham rakstīja: Nesaprotu vienu lietu - kāpēc šautriņās jāgaida nākamā diena, lai izspēlētu 1/8 finālu? Tur visu čempi var vienā dienā izraut
Televīzijas turnīros, kuri ir arī šie Eiropas tūres turnīri, tas tiek pielāgots skatītāju intereses noturēšanai un biznesam. Parastie Pro tūres posmi, kuri nav TV, tiek izspēlēti vienas dienas laikā.
, 2022-04-17 19:10, pirms 2 gadiem
Neteikšu, ka bija labākā spēle abu izpildījumā.... bet uzvara paliek uzvara
, 2022-04-17 19:32, pirms 2 gadiem
Kapec ir tada popularitate sim sporta veidam?
Sporta veids tikai kaut kur alus baros
, 2022-04-17 21:12, pirms 2 gadiem
Frisk rakstīja: Kapec ir tada popularitate sim sporta veidam?
Sporta veids tikai kaut kur alus baros
Tikko aizgājušajā nedēļā notika Jēkabpils kauss, kurš vienlaicīgi bija Latvijas reitinga posms. Iesaku nedzīvot stereotipos, bet pasekot kas notiek arī pie mums.
latviadarts.com

Neatkarīgi no kuras Latvijas puses esi, esmu drošs, ka tuvumā kaut kur ir cilvēki, kuri regulāri trenējas un piedalās sacensībās.
, 2022-04-17 21:13, pirms 2 gadiem
Frisk rakstīja: Kapec ir tada popularitate sim sporta veidam?
Sporta veids tikai kaut kur alus baros
Ha draudziņ tapēc,kad viņš ir ļooooti sarežģīts...
, 2022-04-17 21:35, pirms 2 gadiem
marcelloo21 rakstīja: Ha draudziņ tapēc,kad viņš ir ļooooti sarežģīts...
Tikpat sarežģīts, kā latviešu valodas gramatika.
, 2022-04-17 23:09, pirms 2 gadiem
marcelloo21 rakstīja: Ha draudziņ tapēc,kad viņš ir ļooooti sarežģīts...
Ja kad tad tas varetu but pēc pāris metriem
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix
7

Razma zaudē piecos legos pēc kārtas un izstājas no ''UK Open''

Šodien no ''UK Open'' šautriņu mešanas turnīra izstājās Latvijas vadošais šī sporta veida pārstāvis Madars Razma, kurš, izlaižot 4-1 vadību, ar 4-6 piekāpās austrietim Rovbijam-Džonam Rodrigesam.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Razma pret austrieti Rodrigesu piektdien sāks ''UK Open'' turnīru

Šajā nedēļas nogalē 2024. gada šautriņu mešanas sezona turpināsies ar ''UK Open'' turnīra izspēli. Latvietis Madars Razma sacensības sāks no trešās kārtas, piektdienas pēcpusdienā uz galvenās skatuves spēkojoties pret austrieti Rovbiju-Džonu Rodrigesu.
Lūks Litlers. Foto: Zumapress/Scanpix
1

Litlers turpina iesākto - ''nine-darter'' un pirmais tituls PDC apritē

Vakar par ''World Series of Darts'' uzvarētāju Bahreinas turnīrā kļuva 16 gadus vecais Lūks Litlers, kurš ceturtdaļfināla mačā pret Neitanu Aspinalu vienu no legiem noslēdza ar ''nine-darter'', bet finālā ar 8-5 pārspēja titulēto Maiklu van Gervenu.