Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Razma ''Nordic Darts Masters'' eksaminēs pasaules desmito numuru Aspinalu

Razma ''Nordic Darts Masters'' eksaminēs pasaules desmito numuru Aspinalu
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Šodien Kopenhāgenā ''World Series of Darts'' ietvaros notiks vienīgais turnīrs pirms oktobra beigās gaidāmā fināla ''Nordic Darts Masters'', kur astoņu šautriņu metēju vidū no Skandināvijas un Baltijas reģiona iekļauts arī labākais latvietis Madars Razma. Latviešu sportists sacensības uzsāks ar spēli pret pasaules desmito numuru un 2019. gada ''UK Open'' čempionu Neitanu Aspinalu. Spēle paredzēta ap plkst. 21:00.

# Latvijas labākais šautriņu metējs Madars Razma pirmo reizi kopš gada sākuma šajā sezonā Dānijā notiekošajā ''Nordic Darts Masters'' atgriezīsies uz TV skatuves. Bez ''UK Open'' un pirms neilga laika notikušajiem PDC ''Nordic&Baltic'' tūres turnīriem, šajā sezonā Razma šautriņu līdzjutējus nav iepriecinājis. Sniegumu ietekmējuši ģimenes apstākļi, bet kopumā Razmas galvenais mērķis ir kvalificēties šī gada nogalē notiekošajam pasaules čempionātam.

# ''World Series of Darts'' ir turnīrs, kurā ''Order of Merit'' labākie šautriņu metēji kopā ar titulētākajiem dodas uz dažādiem pasaules kontinentiem, spēkojoties pret šī kontinenta vai reģiona astoņiem labākajiem šautriņu metējiem. Kopš 2013. gada turnīri notikuši Dubaijā, Sidnejā, Singapūrā, Tokijā, Oklendā, Šanhajā, Lasvegasā, Ņujorkā, Melburnā, Diseldorfā, Ķelnē, Brisbenā, Jaunzēlandē un Kopenhāgenā. Parasti sezonas laikā notiek līdz četriem turnīriem, vēlāk labākajiem pēc iegūtajiem punktiem tiekoties ''World Series of Darts'' finālā.

# 2020. gadā Covid-19 dēļ šie turnīri nenotika, septembra izskaņā aizvadot tikai finālu Austrijā, kur par uzvarētāju kļuva pašreizējais pasaules čempions Gervins Praiss, finālā ar 11:9 pārspējot Robu Krosu. Četras reizes turnīrā uzvarējis Maikls van Gervens, bet vienu anglis Džeimss Veids. Šajā sezonā pēc ''Nordic Darts Masters'' fināls norisināsies no 29. līdz 31. oktobrim Amsterdamā.

# Šodien un rīt 16 šautriņu metēji - astoņi pasaules un astoņi no Skandināvijas un Baltijas reģiona noskaidros ''Nordic Darts Masters'' uzvarētāju. Bez Razmas no Skandināvijas un Baltijas reģiona piedalīsies arī Dariuss Labanausks, Daniels Larsons, Nīls Heinso, Johans Engstrēms, Andreass Tofts Jorgensens, Marko Kantele un Ivans Springborgs Polsens. Pasauli pārstāvēs pasaules čempions Gervins Praiss, ''World Matchplay'' čempions Pīters Raits, ranga trešais numurs Maikls van Gervens, beļģis Dimitri van den Bergs, divkārtējais pasaules čempions Gerijs Andersons, Premjerlīgas čempions Džonijs Kleitons, ''UK Open'' čempions Neitans Aspinals un 2020. gada pasaules čempionāta sensācija Falona Šeroka.

# Izspēles kārtība paredz, ka šodien tiks izspēlēta pirmās kārtas spēles, kur uzvarētājam būs jāuzvar seši legi. Sestdien paredzēta pēcpusdienas un vakara sesija. Pēcpusdienas sesijā izspēlēs ceturtdaļfinālus (jāuzvar desmit legi), bet vakarā pusfināli un fināls, kuros spēle notiks līdz kāda sportista uzvarētiem 11 legiem.

# Razma pirmajā kārtā pretiniekos saņēmis ''Order of Merit'' desmitās vietas īpašnieku angli Neitanu Aspinalu, kurš tiek uzskatīts par vienu no uzlecošajām šautru zvaigznēm. 30 gadus vecais anglis plašākai auditorijai sevi pieteica 2019. gada pasaules čempionātā, kad aizkļuva līdz pusfinālam. Lielākais Aspinala panākums ir uzvara ''UK Open'' 2019. gadā, bet spēlētājs triumfējis arī divos ''Players Championship'' turnīros, kā arī vienā ''World series of Darts'' turnīrā ''US Darts Masters''. Zināms kā klasiskas spēles piekritējs, kurš spēle visnotaļ ātri un, ja kļūst rezultatīvs, ir grūti apstādināms.

# Kā portālam ''Sportacentrs.com'' atzina Madars Razma, tad šajā turnīrā vēlas izbaudīt skatītāju atbalstu un spēlēt atbrīvoti, jo cīņa par reitinga punktiem nenotiks. Spēles stila dēļ Aspinals latvietim ir parocīgs pretinieks, tomēr svarīgākais ir parādīt savu labāko spēli. Razma savstarpējās spēlēs ir gan zaudējis, gan uzvarējis Aspinalu, kas liek ar cerībām raudzīties uz šodienas cīņu. Uzvarētājs ceturtdaļfinālā tiksies ar Maikla van Gervena un Dariusa Labanauska pāra uzvarētāju.

# Pirmās kārtas cīņas Kopenhāgenā sāksies no plkst. 20:00 pēc Latvijas laika un Madars Razma uz skatuves kāps trešajā duelī, kas plānots nedaudz pēc 21:00.

Nordic Darts Masters 1. kārta

PārisRezultāts
Dimitri van den Bergs - Johans Engstrēms
Džonijs Kleitons - Ivans Springborgs Polsens
Neitans Aspinals - Madars Razma
Gervins Praiss - Daniels Larsons
Gerijs Andersons - Andreass Tofts Jorgensens
Falona Šeroka - Nīls Heinso
Pīters Raits - Marko Kantele
Maikls van Gervens - Dariuss Labanausks

, 2021-09-17 12:34, pirms 3 gadiem
Šovakar jāmeklē linki. Ceram uz mazu pārsteigumu un cīņu ar van Gervenu (ja lietuvietis nesagādā lielo pārsteigumu).
, 2021-09-17 12:47, pirms 3 gadiem
Aldis Br rakstīja: Šovakar jāmeklē linki. Ceram uz mazu pārsteigumu un cīņu ar van Gervenu (ja lietuvietis nesagādā lielo pārsteigumu).
Van Gervens arī spēlē kā pakalniem, nav vairs tik stabili augsts līmenis viņam pēdējos gados, un leitis tiešām ir labs, tāpēc par baigo sensāciju es to nesauktu. Tad jau redzēs kā būs. Madaram arī laiks uzvarēt kādu lielāko spēlētāju TV ekrānos ,lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-09-17 13:32, pirms 3 gadiem
Aldis Br rakstīja: Šovakar jāmeklē linki. Ceram uz mazu pārsteigumu un cīņu ar van Gervenu (ja lietuvietis nesagādā lielo pārsteigumu).
Tomēr rādīšot Viaplay.
, 2021-09-17 14:45, pirms 3 gadiem
Toms Mālmeisters rakstīja: Tomēr rādīšot Viaplay.
Paldies! Super!
, 2021-09-17 14:46, pirms 3 gadiem
kamikaze rakstīja: Van Gervens arī spēlē kā pakalniem, nav vairs tik stabili augsts līmenis viņam pēdējos gados, un leitis tiešām ir labs, tāpēc par baigo sensāciju es to nesauktu. Tad jau redzēs kā būs. Madaram arī laiks uzvarēt kādu lielāko spēlētāju TV ekrānos ,lai veicas!
Tādēļ ka Gervens vairs nav tas kas bija vēl pavisam nesen, rakstīju par pārsteigumu nevis sensāciju.
, 2021-09-17 19:38, pirms 3 gadiem
Es no šī raksta neko.nesapratu... Vienā teikumā raksta, ka Nordic Masters fināls notiks oktobra beigās, bet nākamajā teikumā saka, ka šodien un rīt būs Nordic Masters... Tad citā saka, ka šodien ir World Series of Darts... Kā tad īsti ir? Es nesapeotu!
, 2021-09-17 19:56, pirms 3 gadiem
Ivijis rakstīja: Es no šī raksta neko.nesapratu... Vienā teikumā raksta, ka Nordic Masters fināls notiks oktobra beigās, bet nākamajā teikumā saka, ka šodien un rīt būs Nordic Masters... Tad citā saka, ka šodien ir World Series of Darts... Kā tad īsti ir? Es nesapeotu!
iespējams, kur neprecīza vārdu kārtība, bet oktobra beigās fināls ir ''World Series of Darts'', šodien un rīt notiek vienīgais turnīrs pirms tā - Nordic Darts Masters.
, 2021-09-17 21:55, pirms 3 gadiem
Madars uzvarēja ar 6:4!
, 2021-09-17 22:02, pirms 3 gadiem
ja kādam interesē links, skatos šeit - https://www.hlsplayer.org/play?url=...
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix
7

Razma zaudē piecos legos pēc kārtas un izstājas no ''UK Open''

Šodien no ''UK Open'' šautriņu mešanas turnīra izstājās Latvijas vadošais šī sporta veida pārstāvis Madars Razma, kurš, izlaižot 4-1 vadību, ar 4-6 piekāpās austrietim Rovbijam-Džonam Rodrigesam.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Razma pret austrieti Rodrigesu piektdien sāks ''UK Open'' turnīru

Šajā nedēļas nogalē 2024. gada šautriņu mešanas sezona turpināsies ar ''UK Open'' turnīra izspēli. Latvietis Madars Razma sacensības sāks no trešās kārtas, piektdienas pēcpusdienā uz galvenās skatuves spēkojoties pret austrieti Rovbiju-Džonu Rodrigesu.
Lūks Litlers. Foto: Zumapress/Scanpix
1

Litlers turpina iesākto - ''nine-darter'' un pirmais tituls PDC apritē

Vakar par ''World Series of Darts'' uzvarētāju Bahreinas turnīrā kļuva 16 gadus vecais Lūks Litlers, kurš ceturtdaļfināla mačā pret Neitanu Aspinalu vienu no legiem noslēdza ar ''nine-darter'', bet finālā ar 8-5 pārspēja titulēto Maiklu van Gervenu.