Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Razma trešo gadu pēc kārtas piedalīsies gada lielākajā turnīrā - pasaules čempionātā

Razma trešo gadu pēc kārtas piedalīsies gada lielākajā turnīrā - pasaules čempionātā
Madars Razma. Foto: PDC

Pēc tam, kad noskaidrojās, ka Skandināvijas un Baltijas reģionā šajā sezonā turnīri vairs rīkoti netiks, divi labākie šautriņu metēji pēc pirmajiem pieciem turnīriem latvietis Madars Razma un zviedrs Daniels Larsons nodrošinājuši sev vietas 2022. gada pasaules čempionātā, kurš no 15. decembra līdz 2022. gada 3. janvārim notiks Londonā. Razmam šis būs karjeras trešais PDC pasaules čempionāts.

Augusta beigās pārliecinoši PDC ''Nordic&Baltic'' turnīros Islandē sevi apliecināja Latvijas labākais šautriņu metējs Madars Razma, kurš uzvarēja divos no pieciem turnīriem, bet divos citos aizkļuva līdz pusfinālam, tādējādi Nordic&Baltic reitingā esot līderos.

Katru gadu no Skandināvijas un Baltijas reģiona divi labākie šautriņu metēji kvalificējas pasaules čempionātam. Šodien tika paziņots, ka vairāk šī reģiona sportistiem turnīri rīkoti netiks, kas nozīmē, ka uz 2022. gada pasaules čempionātu reģionu pārstāvēt dosies Madars Razma un zviedrs Daniels Larsons.

Razmam šis būs trešais PDC rīkotais pasaules čempionāts pēc kārtas. Ja pirmajā reizē latvietis izstājās pēc pirmās cīņas, tad pirms gada Razma izcīnīja pirmo uzvaru gada lielākajā turnīrā, trijos setos pārspējot japāni Toru Suzuki. Otrajā kārtā aizraujošā cīņā Razma piekāpās divkārtējam pasaules čempionam Gerijam Andersonam.

Šogad pasaules čempionāts notiks no 15. decembra līdz 2022. gada 3. janvārim. Gada lielākajā turnīrā kopumā piedalās 96 šautriņu metēji no visas pasaules. Kopējais turnīra balvu fonds tiek lēsts 2.5 miljonu sterliņu mārciņu apmērā, uzvarētājam nopelnot 500 tūkstošus. Pirms gada pirmo reizi karjerā titulu izcīnīja velsietis Gervins Praiss, bet uzvarām bagātākais šautriņu metējs ir Fils Teilors ar 14 pasaules čempiona tituliem.

Madaram Razmam nākamie turnīri paredzēti pēc nedēļas, kad plānoti četri Pro tūres turnīri, bet oktobra izskaņā latvietis piedalīsies ''World Series of Darts'' finālā Amsterdamā. Pēc veiksmīgā ''Nordic Darts Masters'', kurā Razma apspēlēja angli Neitanu Aspinalu, šautriņu metējs saņēma ielūgumu dalībai Amsterdamā notiekošajā finālā.

Izmantotie resursi:
https://pdc-nordic.tv/after-consult...


Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix
7

Razma zaudē piecos legos pēc kārtas un izstājas no ''UK Open''

Šodien no ''UK Open'' šautriņu mešanas turnīra izstājās Latvijas vadošais šī sporta veida pārstāvis Madars Razma, kurš, izlaižot 4-1 vadību, ar 4-6 piekāpās austrietim Rovbijam-Džonam Rodrigesam.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Razma pret austrieti Rodrigesu piektdien sāks ''UK Open'' turnīru

Šajā nedēļas nogalē 2024. gada šautriņu mešanas sezona turpināsies ar ''UK Open'' turnīra izspēli. Latvietis Madars Razma sacensības sāks no trešās kārtas, piektdienas pēcpusdienā uz galvenās skatuves spēkojoties pret austrieti Rovbiju-Džonu Rodrigesu.
Lūks Litlers. Foto: Zumapress/Scanpix
1

Litlers turpina iesākto - ''nine-darter'' un pirmais tituls PDC apritē

Vakar par ''World Series of Darts'' uzvarētāju Bahreinas turnīrā kļuva 16 gadus vecais Lūks Litlers, kurš ceturtdaļfināla mačā pret Neitanu Aspinalu vienu no legiem noslēdza ar ''nine-darter'', bet finālā ar 8-5 pārspēja titulēto Maiklu van Gervenu.