Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Razma ''World Series of Darts'' ietvaros cīnīsies pret ranga piekto numuru Veidu

Razma ''World Series of Darts'' ietvaros cīnīsies pret ranga piekto numuru Veidu
Madars Razma. Foto: PDC

Šodien ap plkst. 21:00 Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā Latvijas labākais šautriņu metējs Madars Razma pret ranga piekto numuru Džeimsu Veidu sāks ''World Series of Darts'' ietvaros notiekošo ''Nordic Darts Masters'' turnīru. 2021. gada turnīrā Razmam izdevās pirmo kārtu pārvarēt, apspēlējot citu angli Neitanu Aspinalu.

• Šodien "World Series of Darts" ietvaros "Nordic Darts Masters" turnīrā plkst. 21:00 Latvijas labākais šautriņu metējs Madars Razma cīnīsies pret "Order of Merit" ranga piekto numuru angli Džeimsu Veidu.

• Pasaules sērija nav reitinga turnīrs, bet tiek organizēts šautriņu mešanas popularitātes veicināšanas nolūkos. To rīko kopš 2013. gada, turnīriem līdz šim notiekot tādās vietās kā Dubaijā, Austrālijā (vairākās pilsētās), Jaunzēlandē, ASV, Dānijā, Nīderlandē, Ķīnā, Vācijā un Singapūrā.

• Šogad pēc divu gadu pārtraukuma tiks aizvadīta klasiska sezona ar septiņiem turnīriem laika posmā no jūnija līdz augusta beigām, kas noslēgsies ar "World Series of Darts" finālu Amsterdamā no 16. līdz 18. septembrim.

• Turnīros piedalās astoņi labākie vai populārākie šautriņu metēji, kurus aicina PDC. Šajā sezonā tie ir: Falona Šeroka, Maikls Smits, Gerijs Andersons, Maikls van Gervens, Gervins Praiss, Džonijs Kleitons, Pīters Raits un Džeimss Veids. Kleitona vietā Dānijā uzaicināts spēlēt beļģis Dimitri van den Bergs.

• Jebkurā no kontinenta turnīriem šie astoņi izvēlētie spēlētāji spēkojas pret noteiktā reģiona astoņiem šautriņu metējiem, kuri ir vai nu PDC uzaicināti vai izcīnījuši savu vietu speciālā kvalifikācijā. No Baltijas un Skandināvijas reģiona uzaicināts tika Madars Razma, kurš sekmīgi turnīrā piedalījās pirms gada.

• Razma, kurš pēdējā laikā cīnās ar muguras savainojumu, pirmajā kārtā spēlēs pret ranga piekto numuru angli Džeimsu Veidu, kurš pēc itin laba sezonas sākumā vienā no turnīriem sliktas pašsajūtas dēļ devās uz slimnīcu.

• 39 gadus vecais šautriņu metējs ir titulēts sava sporta veida meistars. Pasaules čempionātā Veids četras reizes spēlējis pusfinālā, kā arī kļuvis par "World Matchplay", "World Grand Prix", "UK Open", Eiropas čempionāta un Premjerlīgas uzvarētāju. Vienu reizi Veids ieguvis titulu arī ‘’World Series of Darts’’ finālā, to paveicot 2018. gadā.

• Spēlētāja iesauka ir "The Machine", kas ir saistībā ar angļa izteikti labo precizitāti dubultajos sektoros jeb noslēgumos. Tieši tas Veidu padara īpašu: viņš nav no tiem rezultatīvākajiem, bet, ja saņem iespēju mest dubultajā, biežāk iemet nekā trāpa garām. Viņa mīļākais dubultā sektors ir 10 (jānodzēš 20 punkti).

• Madars Razma pirms gada kļuva par vienīgo no Baltijas un Skandināvijas reģiona, kuram izdevās apspēlēt pretinieku ‘’Nordic Darts Masters’’ ietvaros. Latvietis uzvarēja tobrīd ‘’top10’’ spēlētāju Neitanu Aspinalu, vēlāk otrajā kārtā zaudējot Maiklam van Gervenam.

• Sezonas laikā Razma jau pratis uzvarēt labākos šautriņu metējus, "Pro" tūres ietvaros uzvarot Džoniju Kleitonu un Gervinu Praisu, bet Eiropas tūres laikā divas reizes Hosē de Sūzu. Uzvaras gadījumā pret Veidu nākamajā kārtā Razmam būs jāspēlē pret Maikla van Gervena un Marko Kanteles pāra uzvarētāju.

• Pirms sacensībām Razma ‘’Order of Merit’’ ieņem 42. vietu, bet ‘’Pro’’ tūres reitingā viņš ir 11 vietas augstāk – 31. pozīcijā.

• Jau nākamnedēļ Razmam paredzēti divi svarīgi ‘’Player’s Championship’’ turnīri, bet nedēļas nogalē Vācijā gaidāms arī Pasaules kauss, kurā Latvijai izloze pirmajā kārtā atvēlējusi Ungāriju.

PDC organizētie šautriņmešanas turnīri vērojami Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Home | PDC


, 2022-06-10 13:23, pirms 2 gadiem
kurš kuru eksaminēs?
, 2022-06-10 13:32, pirms 2 gadiem
Drīzāk Veids eksaminēs Razmu😂 Razmam vēl gaismas gads līdz topam. Pārāk stresains spēlētājs, kad spēle neiet. Bet visādi var būt, jo veids pēc slimības nav īsti atguvies
, 2022-06-10 14:22, pirms 2 gadiem
Autors sadzejojis virsrakstu pat nesaprotot jēgu
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix
7

Razma zaudē piecos legos pēc kārtas un izstājas no ''UK Open''

Šodien no ''UK Open'' šautriņu mešanas turnīra izstājās Latvijas vadošais šī sporta veida pārstāvis Madars Razma, kurš, izlaižot 4-1 vadību, ar 4-6 piekāpās austrietim Rovbijam-Džonam Rodrigesam.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Razma pret austrieti Rodrigesu piektdien sāks ''UK Open'' turnīru

Šajā nedēļas nogalē 2024. gada šautriņu mešanas sezona turpināsies ar ''UK Open'' turnīra izspēli. Latvietis Madars Razma sacensības sāks no trešās kārtas, piektdienas pēcpusdienā uz galvenās skatuves spēkojoties pret austrieti Rovbiju-Džonu Rodrigesu.
Lūks Litlers. Foto: Zumapress/Scanpix
1

Litlers turpina iesākto - ''nine-darter'' un pirmais tituls PDC apritē

Vakar par ''World Series of Darts'' uzvarētāju Bahreinas turnīrā kļuva 16 gadus vecais Lūks Litlers, kurš ceturtdaļfināla mačā pret Neitanu Aspinalu vienu no legiem noslēdza ar ''nine-darter'', bet finālā ar 8-5 pārspēja titulēto Maiklu van Gervenu.