Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Razmam nākamnedēļ svarīgi turnīri par iekļūšanu ''World Matchplay''

Razmam nākamnedēļ svarīgi turnīri par iekļūšanu ''World Matchplay''
Madars Razma. Foto: PA Wire/Scanpix

No 14. līdz 17. jūnijam Madars Razma Miltonkeinsā aizvadīs ceturto PDC ''Supers Series'' sabraukumu, kura laikā notiks četri ''Players Championship'' turnīri. Tie latvietim būs svarīgi no kvalificēšanās uz otro prestižāko turnīru ''World Matchplay'' viedokļa. Pagaidām Razmam punkti pietiek, taču konkurenti tālu neatpaliek.

Latvijas labākais šautriņu metējs Madars Razma nākamnedēļ no 14. līdz 17. jūnijam Miltonkeinsā aizvadīs PDC Super Series ceturto sabraukumu. To laikā notiks ''Players Championship'' tūres 13. līdz 16. spēļu kārtas. Tās svarīgas būs arī latviešu šautriņmetējam, kurš cīnās par vietu otrajā prestižākajā gada šautriņu mešanas turnīrā - ''World Matchplay'', kurš no 17. līdz 25. jūlijam notiks Blekpūlē.

''World Matchplay'' piedalās 32 šautriņu metēji - 16 labākie no lielā ranga ''Order of Merit'' un 16 labākie no Pro tūres reitinga, izslēdzot tos, kuri ir starp 16 labākajiem ''Order of Merit''. Šobrīd Pro tūres reitingā Madars Razma atrodas 28. vietā un kā 14. starp tiem, kuri neatrodas labāko 16 vidū ''Order of Merit''. Nedaudz no Razmas atpaliek tādi šautriņu metēji kā Lūks Hamfrīzs, Raiens Džoiss, Stīvens Bantings un Raiens Serle, kuri sasnieguši augstvērtīgus sasniegumus atsevišķos TV turnīros.

Nepārliecinošs bija Razmas sniegums trešajā ''Super Series'' sabraukumā, kur divās no dienām latvietis aizkļuva līdz astotdaļfinālam, kamēr divās citās augstākais rezultāts bija aizkļūšana līdz otrajai kārtai. Pēc šī turnīra sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' Razma pauda, ka gadījumā, ja kvalificēsies prestižajam ''World Matchplay'' turnīram, visticamāk, uz to nedosies: ''Ir daļa spēlētāju, kuri skaita svarīgos punktus uz iekļūšanu ''World Matchplay'', kamēr es vairāk koncentrējos uz pasaules čempionātu. Ja pat kvalificēšos, visticamāk, ģimenes apsvērumu dēļ palikšu mājās.''

Jāatgādina, ka Razma karjeras laikā vēl nav spēlējis Blekpūlē notiekošajā turnīrā, kur balvu fonds mērāms 700 tūkstošu sterliņu mārciņu apmērā. Uzvarētājs saņem 150 tūkstošus, kamēr otrās vietas ieguvējs 70 tūkstošus.

Izmantotie resursi:
Home | PDC


Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix
7

Razma zaudē piecos legos pēc kārtas un izstājas no ''UK Open''

Šodien no ''UK Open'' šautriņu mešanas turnīra izstājās Latvijas vadošais šī sporta veida pārstāvis Madars Razma, kurš, izlaižot 4-1 vadību, ar 4-6 piekāpās austrietim Rovbijam-Džonam Rodrigesam.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Razma pret austrieti Rodrigesu piektdien sāks ''UK Open'' turnīru

Šajā nedēļas nogalē 2024. gada šautriņu mešanas sezona turpināsies ar ''UK Open'' turnīra izspēli. Latvietis Madars Razma sacensības sāks no trešās kārtas, piektdienas pēcpusdienā uz galvenās skatuves spēkojoties pret austrieti Rovbiju-Džonu Rodrigesu.
Lūks Litlers. Foto: Zumapress/Scanpix
1

Litlers turpina iesākto - ''nine-darter'' un pirmais tituls PDC apritē

Vakar par ''World Series of Darts'' uzvarētāju Bahreinas turnīrā kļuva 16 gadus vecais Lūks Litlers, kurš ceturtdaļfināla mačā pret Neitanu Aspinalu vienu no legiem noslēdza ar ''nine-darter'', bet finālā ar 8-5 pārspēja titulēto Maiklu van Gervenu.