Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Šautriņu metēji Gleglu un Balodis kvalifikācijas skolu sāk ar zaudējumiem

Šautriņu metēji Gleglu un Balodis kvalifikācijas skolu sāk ar zaudējumiem
Cīņa par PDC tūres kartēm sākusies. Foto: PA Wire/Scanpix

Šodien Vācijā sākās PDC (Professional Darts Corporation) kvalifikācijas skolas sacensības. Pirmajā dienā zaudējumus jau pirmajā kārtā piedzīvoja abi latvieši Toms Balodis un Nauris Gleglu. Vistuvāk uzvarai bija Gleglu. Jau rīt abi turpinās kvalifikācijas skolas turnīru.

Šodien Vācija tika uzsāktas kvalifikācijas skolas sacensības šautriņmešanā, kur līdz 17. februārim 640 šautriņu metēji sadalīs 29 tūres kartes, kas dos iespēju turpmāk piedalīties PDC (Professional Darts Corporation) rīkotajos turnīros.

Starp 640 šautriņu metējiem bija atrodami arī trīs latviešu vārdi - Toma Baloža, Jāņa Mustafejeva un Naura Gleglu. Ja Balodis un Gleglu sacensības uzsāka šodien Vācijā, tad Mustafejevs piedalīsies no ceturtdienas Lielbritānijā organizētajā kvalifikācijā.

Kopumā PDC parūpējies par visnotaļ sarežģītu formātu ikdienas līdzjutējam. Vispirms trīs dienas Vācijā, bet vēlāk trīs Lielbritānijā sportisti aizvadīs kvalifikācijas izspēles, no kuras katru dienu uz finālposmu par tūres karšu izcīņu iekļūs četri labākie. Tāpat no katras grupas kvalificēsies labākie pārējie no ranga, kopā 32 šautriņu metēji.

Šodien ne pārāk labi veicās latviešiem - Tomam Balodim un Naurim Gleglu, kas piedzīvoja zaudējumus jau pirmajā kārtā. Balodis piedzīvoja sauso zaudējumu ar 0:6 pret beļģi Filipu Van Gassi. Statistiski arī ne pārāk veiksmīgs sniegums - vidēji gājienā gūti tikai 58.4 punkti.

Naurim Gleglu spēle jau bija krietni spraigāka, tomēr arī piedzīvots zaudējums pirmajā kārtā pret vācieti Jegoru Tvorogovu ar 4:6. Pirmajos četros legos abi apmainījās diviem uzvarētiem legiem, taču tad trīs pēc kārtas uzvarēja vācietis, kas arī bija izšķirošais. Gājienā rezultatīvāks bija pat Gleglu, gūstot 73.2 punktus gājienā. Slavenais Reimonds van Bārnevelds atgriezās šautriņmešanas apritē ar tikšanu līdz astotdaļfinālam, kur piekāpās ar 5:6 Pero Ljubicam.

Jau rīt un parīt Vācijā turpināsies kvalifikācijas skolas sacensības ar latviešu šautriņu metēju dalību. Savukārt Jānis Mustafejevs pirmās spēles aizvadīs ceturtdien Lielbritānijā.


, 2021-02-08 19:23, pirms 3 gadiem
Euro skola un UK katra noskaidro pa 128 dalībniekiem . Kas pēc tam noslēguma fāzē cīnīsies par kartēm
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix
7

Razma zaudē piecos legos pēc kārtas un izstājas no ''UK Open''

Šodien no ''UK Open'' šautriņu mešanas turnīra izstājās Latvijas vadošais šī sporta veida pārstāvis Madars Razma, kurš, izlaižot 4-1 vadību, ar 4-6 piekāpās austrietim Rovbijam-Džonam Rodrigesam.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Razma pret austrieti Rodrigesu piektdien sāks ''UK Open'' turnīru

Šajā nedēļas nogalē 2024. gada šautriņu mešanas sezona turpināsies ar ''UK Open'' turnīra izspēli. Latvietis Madars Razma sacensības sāks no trešās kārtas, piektdienas pēcpusdienā uz galvenās skatuves spēkojoties pret austrieti Rovbiju-Džonu Rodrigesu.
Lūks Litlers. Foto: Zumapress/Scanpix
1

Litlers turpina iesākto - ''nine-darter'' un pirmais tituls PDC apritē

Vakar par ''World Series of Darts'' uzvarētāju Bahreinas turnīrā kļuva 16 gadus vecais Lūks Litlers, kurš ceturtdaļfināla mačā pret Neitanu Aspinalu vienu no legiem noslēdza ar ''nine-darter'', bet finālā ar 8-5 pārspēja titulēto Maiklu van Gervenu.