Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Razma neizmanto iespējas un sīvā cīņā piekāpjas ranga 14. numuram Ratajskim

Razma neizmanto iespējas un sīvā cīņā piekāpjas ranga 14. numuram Ratajskim
Madars Razma. Foto: PA Wire/Scanpix

Šodien šautriņu mešanas turnīrā ''UK Open'' Latvijas vadošais šautriņu metējs Madars Razma saspringtā cīņā ar 8:10 atzina pasaules 14. ranga numura ''poļu ērgļa'' Kšištofa Ratajska pārākumu. Par izšķirošajiem kļuva 16. un 17. legs, kuros Razma neizmantoja iespējas tos uzvarēt un noslēgt spēli savā labā.

Pirmo sezonas šautriņu mešanas TV turnīru ''UK Open'' veiksmīgi uzsāka Latvijas vadošais šī sporta veida pārstāvis Madars Razma, kurš piektdien pirmajā dienā pierādīja savu pārspēku pret rangā zemāk esošiem šautriņu metējiem. Razma izcīnīja uzvaras trešajā un ceturtajā kārtā, tādējādi otro reizi iekļūstot labāko 32 vidū. Trešajā kārtā ar 6:2 tika pārspēts velsietis Džims Viljamss, kamēr ceturtajā ar 10:6 Deivids Evanss.

Piektajā kārtā Razmam ielozēja spēcīgu pretinieku - ranga 14. vietā esošo poļu ērgli Kšištofu Ratajski, kurš ceturtajā kārtā pārliecinoši pārspēja 2019. gada turnīra čempionu Neitanu Aspinalu. Spēles sākumā abi šautriņu metēji viens otru nobreikoja un pēc pieciem nospēlētiem legiem ar 3:2 vadībā bija polis. Pirmajos divos legos abi spēlēja nepārliecinoši, neesot rezultatīviem un noturot sevis sākto legu. Ceturtajā Ratajskis ar 64 punktu noslēgumu nobreikoju Razmu, taču latvietis ar to pašu atbildēja jau nākamajā legā, kurā bija ļoti rezultatīvs.

Nākamajos divos legos šautriņu metēji vēlreiz katrs pa reizei nobreikoja. Septītajā legā Razma pirmo reizi guva gājienā maksimālo punktu skaitu 180, bet vēlāk ar trešo šautru noslēdza legu. Astotajā legā Razma turpināja būt rezultatīvs, noslēdzot to ar 12. šautru un panākot neizšķirtu 4:4. 11 legā latvietis pirmo reizi izvirzījās vadībā, bet 12. legā turpināja būt rezultatīvs, precīzi izpildot 148 punktu kombināciju un nonākot trīs legu attālumā no iekļūšanas sestajā kārtā.

16. legā Ratajskis breiku atspēlēja un panāca izlīdzinājumu - 8:8. Šis bija nervozs legs, kurā abi sportisti varēja uzvarēt, taču Razma neizmantoja iespējas noslēgt to dubultā 18 sektorā. Par izšķirošo kļuva 17. legs, kuru sāka Ratajskis. Razma visā tā gaitā bija rezultatīvāks, taču pievīla precizitāte dubultajos, netrāpot vēlreiz dubultā 18 sektorā. Ratajskis savu iespēju izmantoja un pārņēma vadību, ko neizlaida. Nelīdzēja arī lieliskais sākums Madaram 18. lega sākumā, metot 171 punktus.

Madars Razma atkārtojis savu labāko rezultātu ''UK Open'' un nopelnījis 4000 sterliņu mārciņas. Jau drīzumā savu sezonu Latvijas vadošais šautriņu metējs turpinās Pro tūres turnīros, kas notiks Lielbritānijā.


, 2021-03-06 17:27, pirms 3 gadiem
Pēdējie četri ne visai labi . Bet kopumā izcils turnīrs
, 2021-03-06 17:28, pirms 3 gadiem
Njā, žēl protams, bet pirmo reizi skatījos šo sporta veidu un sen nebiju jutis tik ļoti kādam sportistam individuālajos sporta veidos. 😁 Malacis Madars!!! Un vai kāds var izskaidrot kāpēc tikai Madars spēj spēlēt tik augstā līmenī? Kā ir ar citiem LV spēlētājiem.
, 2021-03-06 17:32, pirms 3 gadiem
rezgalis007 rakstīja: Njā, žēl protams, bet pirmo reizi skatījos šo sporta veidu un sen nebiju jutis tik ļoti kādam sportistam individuālajos sporta veidos. 😁 Malacis Madars!!! Un vai kāds var izskaidrot kāpēc tikai Madars spēj spēlēt tik augstā līmenī? Kā ir ar citiem LV spēlētājiem.
Kvalifikācijas skolā, kas ir veids kā iegūt tūres karti uz diviem gadiem PDC, piedalījās trīs latvieši, neizcīnīja nevienu uzvaru. Vienam tas bija pirmais turnīrs dzīvē, citam pieredzes krāšana, cits neparādīja visu, ko var. Bet kopumā būs ilgi jāpagaida, kamēr būs nākamais Madars. Šobrīd jāpriecājas par Razmu, kurš vēl savu vārdu šautriņās nav teicis.
, 2021-03-06 17:40, pirms 3 gadiem
Toms Mālmeisters rakstīja: Kvalifikācijas skolā, kas ir veids kā iegūt tūres karti uz diviem gadiem PDC, piedalījās trīs latvieši, neizcīnīja nevienu uzvaru. Vienam tas bija pirmais turnīrs dzīvē, citam pieredzes krāšana, cits neparādīja visu, ko var. Bet kopumā būs ilgi jāpagaida, kamēr būs nākamais Madars. Šobrīd jāpriecājas par Razmu, kurš vēl savu vārdu šautriņās nav teicis.
Nevaru piekrist par .Bet kopumā būs ilgi jāpagaida, kamēr būs nākamais Madars. Tā ir laimes spēle
, 2021-03-06 18:20, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Nevaru piekrist par .Bet kopumā būs ilgi jāpagaida, kamēr būs nākamais Madars. Tā ir laimes spēle
ir jauni talantīgi džeki, viss atkarīgs cik nopietni viņi uztver turnīrus un attieksme pret darbu, un vēl viens svarīgs faktors, lai Madars atbalstītu morāli jaunos džekus un motivētu viņus. jaunajiem džekiem iedotu labu stimulu
, 2021-03-06 19:59, pirms 3 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: ir jauni talantīgi džeki, viss atkarīgs cik nopietni viņi uztver turnīrus un attieksme pret darbu, un vēl viens svarīgs faktors, lai Madars atbalstītu morāli jaunos džekus un motivētu viņus. jaunajiem džekiem iedotu labu stimulu
Labi teikts . Bija jaunietis pēc līguma parakstīšanas pazuda gan motivācija gan velme spēlēt .Cits puisis pēc līguma parakstīšanas sāka tā bliezt ka tikai prieks .Covid laikā N01 spēlē stundām
, 2021-03-06 20:57, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Labi teikts . Bija jaunietis pēc līguma parakstīšanas pazuda gan motivācija gan velme spēlēt .Cits puisis pēc līguma parakstīšanas sāka tā bliezt ka tikai prieks .Covid laikā N01 spēlē stundām
kurš pazuda? jo es lv zinu, ka viens no Liepājas jauns puika baigi daudz meta un otrs no Bauskas. par otru nav daudz dzirdēts, bet pirms pāris gadiem kaut kādas runas gāja apkārt.
, 2021-03-06 21:01, pirms 3 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: kurš pazuda? jo es lv zinu, ka viens no Liepājas jauns puika baigi daudz meta un otrs no Bauskas. par otru nav daudz dzirdēts, bet pirms pāris gadiem kaut kādas runas gāja apkārt.
Ukraina
, 2021-03-06 21:05, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Ukraina
Pa kuru laiku?
, 2021-03-06 21:09, pirms 3 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: Pa kuru laiku?
Man draugs palūdza
, 2021-03-06 21:11, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Man draugs palūdza
pārmācīt?
, 2021-03-06 21:12, pirms 3 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: pārmācīt?
sarunāt līgumu
, 2021-03-06 21:23, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: sarunāt līgumu
Man tagad jautājumi ir vairāk nekā atbildes.
, 2021-03-06 21:24, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: sarunāt līgumu
kāpēc tieši uz Ukrainu? Aģents ir no Ukrainas? Un kāds sakars Ukrainai ar šautriņmešanu?
, 2021-03-06 21:35, pirms 3 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: kāpēc tieši uz Ukrainu? Aģents ir no Ukrainas? Un kāds sakars Ukrainai ar šautriņmešanu?
Man draugs no Ukrainas palūdza čomiem līgumu sarunāt man nav grūti
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix
7

Razma zaudē piecos legos pēc kārtas un izstājas no ''UK Open''

Šodien no ''UK Open'' šautriņu mešanas turnīra izstājās Latvijas vadošais šī sporta veida pārstāvis Madars Razma, kurš, izlaižot 4-1 vadību, ar 4-6 piekāpās austrietim Rovbijam-Džonam Rodrigesam.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Razma pret austrieti Rodrigesu piektdien sāks ''UK Open'' turnīru

Šajā nedēļas nogalē 2024. gada šautriņu mešanas sezona turpināsies ar ''UK Open'' turnīra izspēli. Latvietis Madars Razma sacensības sāks no trešās kārtas, piektdienas pēcpusdienā uz galvenās skatuves spēkojoties pret austrieti Rovbiju-Džonu Rodrigesu.
Lūks Litlers. Foto: Zumapress/Scanpix
1

Litlers turpina iesākto - ''nine-darter'' un pirmais tituls PDC apritē

Vakar par ''World Series of Darts'' uzvarētāju Bahreinas turnīrā kļuva 16 gadus vecais Lūks Litlers, kurš ceturtdaļfināla mačā pret Neitanu Aspinalu vienu no legiem noslēdza ar ''nine-darter'', bet finālā ar 8-5 pārspēja titulēto Maiklu van Gervenu.