Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Šautriņu mešana atgriežas: Razma no trešās kārtas uzsāks ''UK Open''

Šautriņu mešana atgriežas: Razma no trešās kārtas uzsāks ''UK Open''
Madars Razma. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Šodien Miltonkeinsā savu pirmo sezonas TV turnīru ''UK Open'' uzsāks Latvijas vadošais šautriņu metējs Madars Razma, kurš pēcpusdienā sacensības sāks no trešās kārtas. Uzvaras gadījumā jau vakarā no plkst. 21:00 paredzēta ceturtās kārtas izspēle. Pirms gada ''UK Open'' triumfēja Maikls Van Gervens, kurš finālā ar 11-9 pārspēja Gervinu Praisu, saņemot 100 tūkstošus sterliņu mārciņu.

Latvijas vadošais šautriņmetējs Madars Razma šodien uzsāks savu sezonas pirmo TV turnīru, piedaloties ''UK Open''. Ja parasti turnīrs notiek ''Butlin's Minehead Resort'', tad šogad Covid-19 pandēmijas ēnā sportisti spēlēs sev ierastajā Miltonkeinsā, kur aiz slēgtām durvīm notikuši visi pēdējie lielie turnīri. Šīs sacensības šī sporta veida pārstāvji salīdzina ar Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausu, jo notiek atvērtā izloze, kas jau pirmajā kārtā var savest kopā ranga pirmos numurus, kā arī bieži šāda veida turnīrā kāds no zemāk esošajiem rangā var tālu aizspēlēties. ''UK Open'' arī piedalās visvairāk dalībnieku kādā no TV turnīriem - šogad nedaudz mazāk par 160. 32 ranga labākie sacensības uzsāk no ceturtās kārtas, kamēr nākamie 32 no trešās. Turnīra uzvarētājs iegūst 100 tūkstošu sterliņu mārciņu balvu, bet kopējais turnīra naudas balvu fonds mērāms 450 tūkstošos sterliņu mārciņu.

''UK Open'' tiek organizēts kopš 2003. gada un to uzvarējuši desmit šautriņmetēji. Visvairāk leģendārais Fils Teilors, kurš šajā turnīrā triumfējis piecas reizes. Maikls Van Gervens titulu izcīnījis trīs reizes, bet šogad šautriņu mešanas apritē atgriezušais Reimonds Van Bārnevelds divas. Pirms gada triumfēja Van Gervens, kurš finālā ar 11-9 pārspēja esošo pasaules čempionu Gervinu Praisu.

Madars Razma turnīru uzsāks no trešās kārtas. Uz ceturtās skatuves pēcpusdienā latvietis cīnīsies pret vienu no šiem četriem šautriņu metējiem - Zoranu Lerhbaheru, Džimu Viljamsu, Gordonu Mathersu vai Kirku Šepherdu. Intervijā ''Sportacentrs.com'' Razma atklāja, ka tieši pirmā kārta būs grūtākā no visām, jo uzvarētāju noskaidro sešos legos un viņam tā būs pirmā spēle, kamēr pretiniekam jau trešā: ''Šis noteikti ir viens no maniem mīļākajiem turnīriem, jo izsētie spēlētāji ir tikai nosacīti. Jau pirmajā kārtā var spēlēt Gervens pret Praisu, bet nākamajā kārtā viņiem pretī var nākt Raits. Šis ir turnīrs, kurā var izšaut arī kāds no otrā ešelona. Šogad dalībnieku skaitam nākuši klāt no Anglijas un Eiropas kvalifikācijas skolām. Grūtākā noteikti būs pirmā spēle, jo notiks līdz sešiem uzvarētiem legiem. Pieļauj vienu vai divas kļūdas un vari atvadīties no turnīra. Pirmajā kārtā var notikt jebkas. Pirms diviem gadiem aizkļuvu līdz piektajai kārtai, tad jau sākās garā spēle ar līdz desmit uzvarētiem legiem. Mērķis ir cīnīties ar visiem spēkiem. Ceru, ka viss būs kārtībā.''

Pirms ''UK Open'' visi 128 tūres kartes ieguvušie šautriņu metēji četras dienas aizvadīja Pro tūres sacensības. Vienā no dienām Razma iekļuva ceturtdaļfinālā, kā arī vidējos punktos ar 96.64 bija 13. labākais visā turnīrā. Šautriņu metējs atzina, ka ieguvis vērtīgus punktus, kas noderēs cīņā par iekļūšanu šī gada citos lielākajos TV turnīros: ''Kopumā priecēja stabilitāte. Tas priecē visvairāk. Punkti arī noderēs turpmāk šai sezonai, bet tas nedaudz mazāk.''

''Kaut kas viņam bija jāmaina. Pirmos divus legus uzvarēju ar 11. un 13. šautru. Varbūt divi legi bija vājāki, bet kopumā spēlēju labi. Ja nebūtu tas smieklīgais pārpratums, tad, iespējams, rezultāts nebūtu 2:6, bet citādāks. Iespējams, pat uzvarētu. Viņš teica, ka grabinu šautriņas, lai gan nekad dzīvē neesmu to darījis. Sāksim ar to, ka Gervens pats neievēro noteikumus. Mest drīkst tikai tad, kad esmu aiz muguras, kamēr viņš rīkojās citādāk. Spēles laikā ļoti tuvu stāvēja aiz muguras un tāpēc vēlāk sociālajos tīklos vērsu uz to uzmanību,'' savu konfliktu spēlē pret Maiklu Van Gervenu Pro tūrē komentēja Razma.

''UK Open'' šodien tiks izspēlētas četras kārtas. Uzvaras gadījumā trešajā kārtā, jau vakarā no plkst. 21:00 Razmam paredzēta ceturtā. Sestdien plānotas piektās un sestās kārtas mači, bet svētdien ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls.

TV3 Sport Open - vēl vairāk sporta Tavā TV ekrānā!

''UK Open'' pēdējo piecu gadu uzvarētāji

GadsUzvarētājsFinālistsRezultātsIegūtā naudas balva
2016.Maikls Van Gervens (NED)Pīters Raits (SCO)11-460 000 sterliņu mārciņu
2017.Pīters Raits (SCO)Gervins Praiss (WAL)11-670 000 sterliņu mārciņu
2018.Gerijs Andersons (SCO)Korijs Kadbijs (AUS)11-770 000 sterliņu mārciņu
2019.Neitans Aspinals (ENG)Robs Kross (ENG)11-5100 000 sterliņu mārciņu
2020.Maikls Van Gervens (NED)Gervins Praiss (WAL)11-9100 000 sterliņu mārciņu

Plkst. 21:15 ''Sportacentrs.com TV'' kanālā skaties jaunāko ''Sports tuvplānā'' raidījumu, kurā Madars Razma plašāk pastāstīs par saviem mērķiem ''UK Open'' un sekmēm pirmajos pro tūres turnīros. Tāpat VEF līderis Kails Olmens analizēs pirmo zaudējumu FIBA Čempionu līgā pret ''San Pablo Burgos'' un kā nonāca Rīgā. ''Zemgale/LLU'' galvenais treneris Artis Ābols vairāk pastāstīs par OHL līmeni un savas komandas izredzēm iegūt titulu.


, 2021-03-05 11:55, pirms 3 gadiem
Kuram to TV3 Sport Open kanālu rāda?
, 2021-03-05 12:07, pirms 3 gadiem
murziks rakstīja: Kuram to TV3 Sport Open kanālu rāda?
Kādam gan jau rāda, bet mums jācer uz šo: UK Опен. Прямая трансляция / Дартс. PDC / 5...
, 2021-03-05 12:26, pirms 3 gadiem
Baltcom!
, 2021-03-05 13:10, pirms 3 gadiem
Madars nespēlē trešo kārtu pie tv mērķa
, 2021-03-05 13:14, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Madars nespēlē trešo kārtu pie tv mērķa
PDC par pāris mārciņām (2 vai 3) varēja dabūt piekļuvi. Protams, vēl ir arī YT strīmi.
, 2021-03-05 13:36, pirms 3 gadiem
Toms Mālmeisters rakstīja: PDC par pāris mārciņām (2 vai 3) varēja dabūt piekļuvi. Protams, vēl ir arī YT strīmi.
Man viņa uz gadu ir maksā 60 mārciņas . Bet rāda divus dēļus ne visus
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix
7

Razma zaudē piecos legos pēc kārtas un izstājas no ''UK Open''

Šodien no ''UK Open'' šautriņu mešanas turnīra izstājās Latvijas vadošais šī sporta veida pārstāvis Madars Razma, kurš, izlaižot 4-1 vadību, ar 4-6 piekāpās austrietim Rovbijam-Džonam Rodrigesam.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Razma pret austrieti Rodrigesu piektdien sāks ''UK Open'' turnīru

Šajā nedēļas nogalē 2024. gada šautriņu mešanas sezona turpināsies ar ''UK Open'' turnīra izspēli. Latvietis Madars Razma sacensības sāks no trešās kārtas, piektdienas pēcpusdienā uz galvenās skatuves spēkojoties pret austrieti Rovbiju-Džonu Rodrigesu.
Lūks Litlers. Foto: Zumapress/Scanpix
1

Litlers turpina iesākto - ''nine-darter'' un pirmais tituls PDC apritē

Vakar par ''World Series of Darts'' uzvarētāju Bahreinas turnīrā kļuva 16 gadus vecais Lūks Litlers, kurš ceturtdaļfināla mačā pret Neitanu Aspinalu vienu no legiem noslēdza ar ''nine-darter'', bet finālā ar 8-5 pārspēja titulēto Maiklu van Gervenu.