Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Trešais turnīra ''nine-darter'' nepalīdz: Praiss zaudē un noliek PČ šautru čempiona pilnvaras

Trešais turnīra ''nine-darter'' nepalīdz: Praiss zaudē un noliek PČ šautru čempiona pilnvaras
Gervins Praiss. Foto: Imago Images/Scanpix

Jauns čempions tiks kronēts 2022. gada pasaules čempionātā šautriņu mešanā, ceturtdaļfinālā zaudējumu ar 4-5 pret Maiklu Smitu piedzīvojot esošajam čempionam Gervinam Praisam, kuram nepalīdzēja arī ceturtajā setā iespētais ''nine-darter''. Pusfinālā iekļuva vēl Gerijs Andersons, Pīters Raits un Džeimss Veids.

• Sestdienas vakarā pasaules čempionātā šautriņu mešanā tika noskaidroti pusfinālisti. Par tiem kļuva Gerijs Andersons, Džeimss Veids, Pīters Raits un Maikls Smits, kamēr esošais čempions un ranga pirmais numurs Gervinss Praiss no turnīra izstājās.

PDC pasaules čempionāts šautrās ceturtdaļfināls

PārisRezultāts
Džeimss Veids - Mervins Kings5-0
Gerijs Andersons - Lūks Hamfrīzs5-2
Pīters Raits - Kalans Ridzs5-4
Maikls Smits - Gervins Praiss5-4

• Titulētākais no četrotnes ir Gerijs Andersons, kurš divas reizes kļuvis par čempionu (2015. un 2016. gadā), bet kopumā finālā spēlējis piecas reizes, tostarp pirms gada, kad piekāpās Gervinam Praisam. Pīters Raits par čempionu kļuva pirms diviem gadiem, kamēr nedz Veids, nedz Smits līdz šim nav triumfējuši vērienīgākajā gada turnīrā – Veids četras reizes spēlējis pusfinālā, bet Smits 2019. gadā aizkļuva līdz finālam.

• Visvieglāk no visiem pusfinālā tika Džeimss Veids, kurš neļāva Mervinam Kingam uzvarēt nevienā no setiem, un pārspēja tautieti ar 5-0. Pēcpusdienas sesiju noslēdza Andersona uzvara pār Lūku Hamfrīzu ar 5-2, uzvarot četros setos pēc kārtas un kopumā spēlējot aukstasinīgāk par pretinieku.

• Vakara sesijas spēles izvērtās krietni spraigākas, tām noslēdzoties pēdējos devītajos setos. Pīters Raits atspēlējās no 0-2, 1-3 un 3-4, ‘’taibreikā’’ uzvarot vienu no šī gada pārsteiguma autoriem Kalanu Ridzu. Spēlētāji izcēlās ar rezultatīvu spēli (Raitam vidēji gājienā 99.75 punkti – Ridzam 97.80 punkti) un daudziem virs 100 punktu noslēgumiem. Tās izskaņā Raits izmantoja pieredzi, kamēr Ridzs, tuvojoties izšķirošajiem notikumiem, vairs nebija tik precīzs dubultajos.

• ‘’Nine-darter’’ nepalīdzēja turnīru turpināt Gervinam Praisam, kurš astotajā setā neizmantoja iespējas noslēgt spēli, un devītajā setā ar 4-5 zaudēja anglim Maiklam Smitam. Lai arī Smits gājienā bija rezultatīvāks (101.94 punkti pret 99.57 punktiem vidēji gājienā), līdz devītajam setam vismaz viena seta vadībā atradās Praiss, kurš ceturtā seta ievadā realizēja turnīra trešo ‘’nine-darter’’ – legu noslēdza ar minimālo šautru skaitu (deviņām).

• Pusfinālos šovakar skotu duelī spēkosies bijušie čempioni Gerijs Andersons un Pīters Raits, kamēr otrā duelī Maikls Smits par otro finālu karjerā cīnīsies pret tautieti Džeimsu Veidu. Lai iekļūtu finālā, kādam no šautriņu metējiem būs jāuzvar sešos setos, bet, lai uzvarētu setu, jāuzvar trijos legos.

• PDC rīkotais pasaules čempionāts notiek kopš 1994. gada un tas ir gada vērienīgākais šautriņu mešanas turnīrs pasaulē. Tajā piedalās 96 šautriņu metēji, kuri sadala 2.5 miljonu sterliņu mārciņu balvu fondu, no kura 500 tūkstoši tiek uzvarētājam. Trešo gadu pēc kārtas piedalījās arī latvietis Madars Razma, kurš izstājās jau pēc pirmās kārtas pret Stīvu Lenonu.

Sacensību tiešraides piedāvā Viaplay.

PDC pasaules čempionāts pusfināls

PārisRezultāts
Gerijs Andersons - Pīters Raits
Džeimss Veids - Maikls Smits

, 2022-01-02 12:33, pirms 2 gadiem
Ir iespēja vērot šautriņmešanu Twitch.tv, kur entuziasti palaiž strīmu un laba kvalitāte ir iespējams vērot. Vismaz nav nekādos jocīgos strīmos jālien, kur pilns ar reklāmam (zinu, kas ir adblock), bet varu saderēt daļa skatās bez reklāmas bloķēšanas iespēju. 21:40 angļu duets un 23:20 skotu duo.
, 2022-01-02 21:45, pirms 2 gadiem
https://www.twitch.tv/180dartstv
Strīms, kur var skatīties darts.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix
7

Razma zaudē piecos legos pēc kārtas un izstājas no ''UK Open''

Šodien no ''UK Open'' šautriņu mešanas turnīra izstājās Latvijas vadošais šī sporta veida pārstāvis Madars Razma, kurš, izlaižot 4-1 vadību, ar 4-6 piekāpās austrietim Rovbijam-Džonam Rodrigesam.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Razma pret austrieti Rodrigesu piektdien sāks ''UK Open'' turnīru

Šajā nedēļas nogalē 2024. gada šautriņu mešanas sezona turpināsies ar ''UK Open'' turnīra izspēli. Latvietis Madars Razma sacensības sāks no trešās kārtas, piektdienas pēcpusdienā uz galvenās skatuves spēkojoties pret austrieti Rovbiju-Džonu Rodrigesu.
Lūks Litlers. Foto: Zumapress/Scanpix
1

Litlers turpina iesākto - ''nine-darter'' un pirmais tituls PDC apritē

Vakar par ''World Series of Darts'' uzvarētāju Bahreinas turnīrā kļuva 16 gadus vecais Lūks Litlers, kurš ceturtdaļfināla mačā pret Neitanu Aspinalu vienu no legiem noslēdza ar ''nine-darter'', bet finālā ar 8-5 pārspēja titulēto Maiklu van Gervenu.