Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Velsietis Kleitons turpina fenomenālo sezonu un uzvar ''World Series of Darts''

Velsietis Kleitons turpina fenomenālo sezonu un uzvar ''World Series of Darts''
Džonijs Kleitons un Dimitri van den Bergs. Foto: PDC

Velsietis Džonijs Kleitons svētdienas vakarā pirmo reizi karjerā kļuva par ''World Series of Darts'' uzvarētāju, finālā ar 11-6 uzvarot beļģi Dimitri van den Bergu un nopelnot 70 tūkstošus sterliņu mārciņu. Kleitonam šis šosezon jau bija ceturtais TV turnīra triumfs.

# Fenomenālo 2021. gada sezonu turpina velsietis Džonijs Kleitons, kurš svētdien izcīnīja sezonas ceturto TV turnīra trofeju, uzvarot Amsterdamā notiekošajā ''World Series of Darts'' finālā. Ar šo Kleitons papildināja šogad izcīnīto trofeju skaitu, šajā sezonā uzvarēdams tādos turnīros kā ''Masters'', Premjerlīgā un ''World Grand Prix''. Ar uzvaru ''World Series of Darts'' Kleitons nopelnīja 70 tūkstošus sterliņu mārciņu.

# Ceļš uz finālu Kleitonam svētdien viegls nebija. Ceturtdaļfinālā velsietis spēlēja maksimālo legu skaitu (19) pret savu tautieti un pašreizējo pasaules čempionu Gervinu Praisu. Kleitons atspēlējās, esot iedzinējos ar 4-8, bet noslēdzošo legu šautriņu metējs pabeidza ar aukstasinīgu 122 punktu noslēgumu (trīskāršais 18, parastais 18, bullis jeb 50 punkti).

# Pusfinālā velsietis spēkojās pret četrkārtējo šī turnīra uzvarētāju Maiklu van Gervenu, uzvarot nīderlandieti ar 11-6. Spēli izšķīra Kleitona labāka rezultativitāte (vidēji gājienā 101.47 punkti pret van Gervena 99.32 punktiem). Ātri vien velsietis spēles ievadā panāca 4-1, pārsvaru noturot līdz izskaņai. Van Gervenam atgūties nepalīdzēja arī lielākā iespējamā noslēguma uzmešana (170 - divi trīskāršie 20 un bullis) astotajā legā.

# Finālā Kleitons spēkojās pret beļģi Dimitri van den Bergu, uzvarot savu pretinieku ar 11-6. Lai arī vidēji nedaudz rezultatīvāks gājienā bija beļģis, Kleitons tika pie vairāk iespējām noslēgt legus (11/25 dubultajos), kas arī izšķīra cīņas likteni. Pie rezultāta 5-5 nākamajos septiņos legos Kleitons zaudēja tikai vienu, bet noslēdzošo pabeidza ar 96 punktu noslēgumu (trīskāršais 20, parastais 18, divkāršais deviņi).

# ''Izbaudu katru sekundi. Vēlos pateikties visiem, kuri mani atbalsta un dod man iespēju spēlēt šo spēli. Jūtos brīnišķīgi, pārliecība aug ar katru brīdi. Esmu viens laimīgs cilvēks,'' pēc triumfa intervijā atklāja Džonijs Kleitons.

# Turnīrā piedalījās arī Madars Razma, kurš otrajā kārtā ar 0-6 piekāpās ranga 19. numuram Mervinam Kingam. Par dalību turnīrā latvietis nopelnīja 7500 sterliņu mārciņu.

# Jau šonedēļ šautriņu metējiem sezona turpināsies ar trim ''Player's Championship'' turnīriem. Līdz sezonas beigām palikuši trīs nozīmīgi turnīri - no 13. līdz 21. novembrim ''Grand Slam of Darts'', no 26. līdz 28. novembrim ''Player's Championship'' fināls, bet no 15. decembra sāksies sezonas lielākais turnīrs - pasaules čempionāts.


Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix
7

Razma zaudē piecos legos pēc kārtas un izstājas no ''UK Open''

Šodien no ''UK Open'' šautriņu mešanas turnīra izstājās Latvijas vadošais šī sporta veida pārstāvis Madars Razma, kurš, izlaižot 4-1 vadību, ar 4-6 piekāpās austrietim Rovbijam-Džonam Rodrigesam.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Razma pret austrieti Rodrigesu piektdien sāks ''UK Open'' turnīru

Šajā nedēļas nogalē 2024. gada šautriņu mešanas sezona turpināsies ar ''UK Open'' turnīra izspēli. Latvietis Madars Razma sacensības sāks no trešās kārtas, piektdienas pēcpusdienā uz galvenās skatuves spēkojoties pret austrieti Rovbiju-Džonu Rodrigesu.
Lūks Litlers. Foto: Zumapress/Scanpix
1

Litlers turpina iesākto - ''nine-darter'' un pirmais tituls PDC apritē

Vakar par ''World Series of Darts'' uzvarētāju Bahreinas turnīrā kļuva 16 gadus vecais Lūks Litlers, kurš ceturtdaļfināla mačā pret Neitanu Aspinalu vienu no legiem noslēdza ar ''nine-darter'', bet finālā ar 8-5 pārspēja titulēto Maiklu van Gervenu.