Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ventspilī noskaidros Latvijas čempionus triatlonā Olimpiskajā distancē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ventspilī noskaidros Latvijas čempionus triatlonā Olimpiskajā distancē
Foto: Latvijas triatlona federācija.

Šo svētdienā, 1. augustā, Ventspilī notiks šī gada trešais Latvijas čempionāts triatlonā, dalībniekiem sacenšoties Olimpiskajā distancē (1,5km peldēšana, 40km riteņbraukšana, 10km skriešana).

11.jūlijā Smiltenē norisinājās Latvijas čempionāts sprintā (750m peldēšana, 20km riteņbraukšana, 5km skriešana) un vidējā distancē jeb “Half ironmen” (1,9km peldēšana, 90km riteņbraukšana, 21,1km skriešana). Šo svētdien pienākusi kārta Olimpiskajai distancei, kurā dalībniek sacenšas arī Olimpiskajās spēlēs. Sagaidāms, ka ūdens temperatūra būs augstāka par +21.9°C un līdz ar to peldēšana būs bez hidrotērpiem. Riteņbraukšanas trases reljefs ir absolūti gluds, līdz ar to lieliska iespēja uzrādīt labu ātrumu. Skriešana pa asfaltētu veloceliņu ar gludu reljefu.

Atgādinām, ka 11.jūlijā Smiltenē triatlona vidējā distancē, neskatoties uz ievērojamo karstumu, nemainīgi uzvarētāju laurus plūca Lāsma Ozola un Rinalds Sluckis, Lāsmai finišu sasniedzot 5 stundās (5:03:58.7), bet Rinaldam pietrūka pavisam nedaudz, lai trešo reizi karjerā finišētu zem 4 stundu atzīmes. Finišs tika sasniegts ar rezultātu 4:00:32.3. Rinaldam, kurš vienīgais no mūsu triatlonistiem šo vidējo distanci jeb Half Ironmen ir veicis zem 4 stundām, gan nācās pacīnīties ar savu treniņu biedru Artjomu Soloduhu. Peldēšanā pārliecinošs līderis bija Artjoms Soloduha, bet pēc riteņbraukšanas abi jau bija kopā. Skriešanā pārāks bija Sluckis.

Interesantākie notikumi Smiltenē notika Latvijas čempionātā sprinta distancē (750m peldēšana+20km riteņbraukšana+5km skriešana), kur par uzvarētājiem jau otro gadu pēc kārtas kļuva šī gada Ukrainas Eiropas Juniora kausa posma uzvarētājs Artūrs Liepa, bet sieviešu konkurencē uzvaras laurus plūca pieredzējusī Baiba Medne, kura līdz riteņbraukšanas beigām līdzīgi cīnījās ar Danielu Leitāni. Jau sacensību pašā sākumā peldēšanas disciplīnas līderi Artūrs Liepa un Artjoms Gajevskis, novirzoties no trases, kļūdaini nopeldēja papildu aptuveni 250 metrus, bet tas tomēr netraucēja viņiem jau pēc pirmā riteņbraukšanas apļa noķert un arī apsteigt tā brīža līderus, un finišā vienalga uzvarēt.