Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pirmo reizi pasaules čempionātā sērfošanā startēs Latvijas pārstāve

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pirmo reizi pasaules čempionātā sērfošanā startēs Latvijas pārstāve
Publicitātes foto.

Sērfotāja Santa Vēvere šīs nedēļas sākumā Slavadorā sāks dalību pasaules čempionātā, tādējādi uzsākot arī ceļu uz 2024. gada Parīzes olimpiskām spēlēm.

Santa Vēvere kļuvusi par pirmo sportisti Latvijas sērfošanas vēsturē, kas kvalificējusies "World Surfing Games" sacensībām un no 30.maija līdz 7.jūnijam piedalīsies Starptautiskās sērfošanas asociācijas (ISA) rīkotajā pasaules čempionātā. Čempionāts norisinās Salvadorā, El Sunzal un La Bocana pludmalēs, un vienlaicīgi būs arī viens no 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas posmiem. Sērfošana pirmo reizi tika iekļauta 2020. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs un šobrīd jau ir kļuvusi par pastāvīgu olimpiskās programmas sastāvdaļu.

Vēvere uz Salvadoru ir devusies jau laicīgi, lai divās nedēļas varētu iziet aklimatizācijas procesu un iepazīt čempionāta norises vietas viļņus un to īpatnības. Sportistes nokļūšanu uz pasaules čempionātu sekmēja Latvijas olimpiskās komitejas (LOK) un Liepājas Domes sporta pārvaldes finansējums, kā arī vairāki viņas individuālie atbalstītāji.

Santa Vēvere ir liepājniece, ar Sērfošanu nodarbojas jau 17 gadus Latvijā un ārzemēs, uzvarējusi vairākās sacensībās Latvijā un arī Lietuvas čempionātā. Aizvadīto ziemu, gatavojoties startam "World Surfing Games", sportiste ir pavadījusi treniņos Portugālē un Dienvidāfrikā. Santas Vēveres pašreizējais treneris ir portugāļu speciālists Nika Rosario. Paralēli sērfošanai Santa ir nodarbojusiess ar veikbordu un ir vairākkārtēja Latvijas čempione arī šajā sporta veidā.

Sērfošanas sportu Latvijā pārstāv Latvijas Sērfošanas un SUP federācija, tās prezidents Normunds Barinovs uzsver: "Šis ir ārkārtīgi nozīmīgs notikums ne tikai mūsu federācijai, bet arī Latvijas sportam kopumā! Mēs ļoti ceram, ka Santai izdosies uzrādīt vērā ņemamu rezultātu, lai ar šo pieredzi dalītos un iedvesmotu Latvijas sērfotāju jauno paaudzi. Pēdējos gados, kopš sērfošana kļuvusi par olimpisko sporta veidu, ir vērojama tieši jauniešu interese ar to nodarboties. Latvijā sērfošanai visvairāk piemērotie apstākļi ir rietumu piekrastē, kur arī ir iespēja trenēties, piemēram, Pāvilostā un Liepājā."

Izmantotie resursi:
https://www.delfi.lv/sports/news/ot...