Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Noskaidroti uzvarētāji Rīgas atklātajā čempionātā skrituļslidošanā

Noskaidroti uzvarētāji Rīgas atklātajā čempionātā skrituļslidošanā
Finiša pēdējie metri vīriešiem 21km. R.Znotiņš pa kreisi, R.Pundurs pa labi. Foto: SK "ASI".

Svētdien Uzvaras parkā notikušajā Rīgas atklātajā čempionātā un jaunatnes meistarsacīkstēs skrituļslidošanā 21km distancē sievietēm finiša sprintā uzvaru svinēja kalnu slēpotāja no SK „ASI Skibox” Arta Irbe, kura bija arī labākā juniorēm un par pussekundi pārspēja jauniešu grupas pārstāvi Alīnu Savrucku (BJS „Laimīte”). Tikmēr vīriešiem šajā pašā distancē ne mazāk spraigajā finiša sprintā Roberts Pundurs (Powerslide-taktika.lv) bija nedaudz ātrāks par Reini Znotiņu (Powerslide). Junioriem puišiem pirmo vietu ieguva Haralds Dernovs (ASI Skibox).

Svētdien Uzvaras parkā saulainajos un siltajos laika apstākļos uz Rīgas atklāto čempionātu un jaunatnes meistarsacīkstēm skrituļslidošanā, ko rīkoja SK „ASI” sadarbībā ar Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, visās grupās kopā pulcēja simts dalībnieku. Vislielākā konkurence sanāca pašā galvenajā grupā – vīriešiem elitē, kur sacentās 16 skrituļslidotāji, ieskaitot arī Krievijas pārstāvi. Pieaugušie un juniori sacentās Rīgas atklātajā čempionātā, bet triju jauniešu un bērnu grupu dalībnieki cīnījās par jaunatnes meistarsacīkšu medaļām.

Pieaugušo grupā vīriešiem pēc 3km izveidojās līderu kvartets ar Powerslide braucējiem – Reini Znotiņu, Robertu Punduru, Lauri Bitenieku un Sandri Šnori. Lai arī daži pāris reizes mēģināja atrauties, taču visi mēģinājumi paretināt līderu grupu nebija sekmīgi, līdz ar to godalgoto vietu sadalījumu nācās noteikt finiša sprintā, kurā neiesaistījās Lauris Bitenieks, kurš no trim konkurentiem sāka nedaudz atpalikt 150 metrus pirms finiša un ierindojās 4.vietā (+5,4 s). Pirmo gadu pieaugušo grupā startējušajam Sandrim Šnorem beigās nebija palicis tik daudz spēka un viņš līdz ar to nevarēja tik ātri uzsprintot, finišējot trešajā vietā (+1,7 s) un tiekot pie bronzas medaļas. Tikmēr Roberta Pundura un Reiņa Znotiņa duelī nedaudz ātrāks izrādījās labāku taktiku izvēlējušais un līdera pozīciju divus pagriezienus pirms finiša taisnes ieņēmušais Roberts, kurš distanci veica 37:46,06 un par 0,29 sekundēm apsteidza otro vietu ieguvušo R.Znotiņu, līdz ar to izcīnot pirmo vietu otro gadu pēc kārtas. Sešinieku noslēdza Oskars Pundurs un Pēteris Pētersons, kuri no vadošā četrinieka atpalika četras un septiņas minūtes.

Sievietēm jau pirmajā aplī no konkurentēm „aizbēga” Arta Irbe, kas savu pārsvaru ar katru nākamo apli palielināja. Jau pēc 4km „ASI Skibox” pārstāve bija priekšā tuvākajām sāncensēm 33 sekundes, un kad 11.apļa beigās jeb pēc veiktajiem 12,5km viņas pārsvars saglabājās pusminūtes robežās, šķita, ka Arta tiks pie pārliecinošas uzvaras. Taču, sākot ar 13km, nedaudz ātrumā pielika Alīna Savrucka, bet A.Irbe kļuva drusku lēnāka. Līdz ar to pēc 4 apļiem jeb pie 17km atzīmes „Laimītes” pārstāve ilgstošo līderi noķēra, radot arī sieviešu konkurencē intrigu par uzvaru. Atlikušos 4km abos nobrauca vienkopus, pirmās vietas likteni noskaidrojot distances pēdējos metros, kur ātrāka par pussekundi bija Arta Irbe (44:59,71), kurai pirmā vieta arī juniorēm. Tikmēr brīdi pirms 21km starta uzvaru S5 grupā 5km distancē svinējusī Savrucka ieguva otro vietu.

Par trešo vietu ar mainīgām sekmēm cīnījās labākā „Master” grupas pārstāve Antra Zemīte un otrās vietas ieguvējam juniorēm Laine Kreitāle. Pirmos 6,5km abas nobrauca kopā, bet tad septītajā aplī karstumu ne visai mīlošā A.Zemīte strauji samazināja tempu, ļaujot Lainei pēc 8km izvirzīties vadībā ar pusminūtes pārsvaru, kas vēlāk svārstījās 50-55 sekunžu robežās. Taču tas šajā duelī nebūt nebija viss, jo pēc 12 apļa, kad bija veikti 13,7km, Antra palielināja tempu un drīz vien pēc veiktajiem 17km divas reizes jaunāko Laini ne tikai noķēra, bet arī apdzina, pārsvaru palielinot finišā līdz minūtei un tiekot pie trešās vietas, bet Laini atstājot ceturto. Atzīstami cīnījās arī 5.vietu ieguvusī Denisa Druka-Jaunzeme, kuras izveidotais gandrīz divu minūšu pārsvars pār Karīnu Ceriņu beigās saruka līdz 10 sekundēm, jo gan Karīna pēdējos apļos bija ātrākā, gan arī priekšpēdējā aplī Denisa pakrita.

Junioriem pārliecinoši pirmais bija Haralds Dernovs, kurš gandrīz visu distanci nobrauca kopā ar pieaugušo grupas pārstāvi Oskaru Punduru un kopējā ieskaitē bija piektais, par nepilnām trim minūtēm apsteidzot otro laiku junioros uzrādījušo Arti Penci. „Master” grupā vīriem līdz pat 15km kopā brauca abi labākie Ģirts Jankovskis un Dzintars Melbārdis, bet tad 9 gadus vecākais Dzintars kļuva nedaudz lēnāks, un labākā titulu „Master” grupā izpelnījās Ģirts.

Rezultāti: infoski.lv


Annija Rulle-Titava. Foto: Latvijas Badmintona federācija.

Siguldiete Rulle-Titava triumfē Latvijas Universiādes badmintona turnīrā

Latvijas XXXIV Universiādes badmintona turnīrā par absolūto čempioni kļuva Rīgas Ekonomikas augstskolas pirmkursniece Annija Rulle-Titava, uzvarot gan sieviešu vienspēlēs, gan arī sieviešu un jauktajās dubultspēlēs. Vīriešeim divi tituli Oskaram Sauītim.
Latvijas pārstāvji uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Latvijas stenda šāvēji uzvar Baltijas čempionāta 1. posmā Viļņā

No 13. līdz 14. aprīlim Viļņā norisinājās Baltijas čempionāta pirmais posms stenda šaušanā, kur par uzvarētājiem kļuvuši Latvijas pāsrstāvji.
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV
4

"broky" iegūst MVP titulu savas komandas triumfā Ķīnā

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants ieguvis datorspēles CS2 "Intel Extreme Masters Chengdu 2024" turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, palīdzot savai "FaZe" komandai ar 2:0 finālspēlē uzvarēt "MOUZ".