Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Aptauja: puse Tokijas iedzīvotāju ir pret pārceltajām olimpiskajām spēlēm

Aptauja: puse Tokijas iedzīvotāju ir pret pārceltajām olimpiskajām spēlēm
Tokijas gubernatore Juriko Koike. Foto: EPA/Scanpix

Nedaudz vairāk nekā puse no Tokijas iedzīvotājiem neuzskata, ka olimpiskās spēles šajā pilsētā būtu jāaizvada nākamgad, liecina pirmdien publicētas aptaujas rezultāti.

Aptauju telefoniski veica "Kyodo" ziņu aģentūra un "Tokyo MX" televīzija, saņemot 1030 atbildes. Tajā 51,7 procenti respondentu izteica cerību, ka spēles nenotiks arī nākamgad, bet 46,3% paziņoja, ka vēlas, lai pārceltās olimpiskās spēles tiek aizvadītas.

Rezultātos ieskatoties sīkāk, 27,7% pavēstīja, ka vēlas, lai sacensības tiek pārceltas pavisam, bet 24% pauda cerību, ka notiks pārcelšana uz vēl vēlāku laiku. Savukārt 31,1% teica, ka spēlēm jānotiek pieklusinātā formātā un bez skatītājiem, bet 15,2% pauda cerību sacensības redzēt pilnā spožumā.

Tokijas olimpiskajām spēlēm bija plānots sākties šī gada jūlijā, bet, pasaulē izplatoties koronavīrusa pandēmijai, tās martā tika pārceltas tieši par gadu. Pašlaik plānots, ka tās 2021. gadā sāksies 23. jūlijā, saglabājot nosaukumu "Tokyo 2020". Amatpersonas jau iepriekš brīdinājušas, ka spēļu pārcelšana uz vēl vēlāku laiku nebūs iespējama.

Telefona aptauja veikta pirms 5. jūlijā paredzētajām Tokijas gubernatora vēlēšanām, kur izteikta favorīte ir līdzšinējā šī amata ieņēmēja Juriko Koike, kura iepriekš bija ļoti aktīvi iesaistīta olimpisko spēļu organizēšanā, pirms četriem gadiem arī dodoties uz Riodežaneiro notikušo spēļu nodošanas ceremoniju. Iepriekš šomēnes viņa prognozēja, ka pārceltās olimpiskās spēles risināsies droši, solot ielikt "120% darbu" to aizvadīšanā.

Izmantotie resursi:
https://www.france24.com/en/2020062...


Helvijs Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
3

broky un "FaZe" izvelk negaidītu trumpja dūzi un iekļūst "Major" pusfinālā

Latvijas esportista Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda sasniegusi datorspēles CS2 sezonas svarīgākā turnīra "Major" pusfinālu. Šovakar ceturtdaļfinālā "FaZe" revanšējās "Spirit" par zaudējumu Katovices finālā februārī un uzvarēja ar 2:1, turklāt izšķirošā karte bija "Vertigo", ko līdz šim "FaZe" nemaz nebija spēlējusi.
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.