Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kupča vienīgā no Latvijas uzvar Baltijas jaunatnes čempionātā badmintonā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kupča vienīgā no Latvijas uzvar Baltijas jaunatnes čempionātā badmintonā
Anna Kupča. Foto: Latvijas Badmintona federācija.

Liepājā notiekošajā Baltijas jaunatnes čempionātā, piedaloties badmintonistiem no Igaunijas, Lietuvas, Latvijas un Baltkrievijas, sacensību pirmajā dienā ir noskaidroti uzvarētāji vienspēļu turnīros U14, U16 un U18 vecuma grupās. Siguldiete Anna Kupča vienīgā no Latvijas izcīnīja kādu no zelta medaļām, uzvarot U18 sieviešu vienspēļu turnīrā, citās vecuma grupās uzvarēja meitenes no Baltkrievijas un puiši no Igaunijas.

Zēnu vienspēļu turnīros dominēja Igaunijas jaunieši, uzvarot U14, U16 un U18 turnīros, turklāt U18 turnīrā uz pjedestāla bija tikai igauņi. Meiteņu vienspēļu turnīros dominēja baltkrievietes, izņemot U18 turnīru, kurā uzvarēja siguldiete Anna Kupča.

U18 meiteņu vienspēļu turnīrā rīdziniece Annemarija Priede izcīnīja 3.vietu, tādējādi šajā vecuma grupā uz pjedestāla bija pat divas spēlētājas no Latvijas, taču, diemžēl, tās bija arī vienīgās Latvijas spēlētāju izcīnītās medaļas.

U14 zēnu vienspēles uzvarēja Marti Joost no Igaunijas, U14 meiteņu vienspēlēs - Katerina Židoviča no Baltkrievijas, U16 zēnu vienspēles Rene Lēmans no Igaunijas, bet U16 meitenēm - Sofija Janovskas no Baltkrievijas. U18 zēnu vienspēles viss pjedestāls tikai igauņiem, tai skaitā turnīra uzvarētājs Hugo Tēmas, savukārt U18 meiteņu dubultspēlēs uzvarēja siguldiete Anna Kupča, savukārt trešo vietu izcīnīja rīdziniece Annemarija Priede.

Baltijas jaunatnes čempionāta sacensības notiek trijās vecuma grupās - U14, U16, U18. Tā ir iespēja pārbaudīt valsts izlases pirms nākamā gadā notiekošajiem U15, U17 vai U19 Eiropas un Pasaules čempionātiem.

Baltijas jaunatnes čempionātam sākotnēji bija jānotiek Daugavpilī no 26. līdz 28.novembrim, taču Covid-19 ierobežojumu dēļ turnīrs tika pārcelts mēnesi vēlāk uz 27.-29.decembri, mainot arī norises vietu uz Liepāju.

Izmantotie resursi:
badminton.lv