Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bijušajai MSĢ direktorei piespriež trīs gadu nosacītu cietumsodu

Bijušajai MSĢ direktorei piespriež trīs gadu nosacītu cietumsodu
Ingrīda Amantova. Foto: Emīls Desjatņikovs, f64

Rīgas rajona tiesa par krāpšanu lielā apmērā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu bijušajai Murjāņu sporta ģimnāzijas direktorei Ingrīdai Amantovai piespriedusi trīs gadus ilgu nosacītu cietumsodu, kā arī naudas sodu 9000 eiro apmērā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā. Starp notiesāto un prokuroru tika panākta vienošanās.

Saskaņā ar Krimināllikuma 50. panta pirmo un trešo daļu, daļēji saskaitot piespriestos sodus, galīgo sodu pēc noziedzīgo nodarījumu kopības, tiesa bijušajai Murjāņu sporta ģimnāzijas direktorei noteica brīvības atņemšanu uz trim gadiem, naudas sodu 18 Latvijā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā (9000 eiro), kā arī viņai ir atņemtas tiesības ieņemt Valsts amatpersonas amatu uz četriem gadiem.

Saskaņā ar Krimināllikuma 55.pantu brīvības atņemšanas sods noteikts nosacīti ar pārbaudes laiku uz četriem gadiem.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar apsūdzību no 2017.gada marta līdz 2020.gada martam apsūdzētā, būdama valsts amatpersona, fiktīvi pieņēma darbā divas personas, norādot, ka tām noteiktie darba pienākumi nebūs jāveic, bet saņemtā darba alga jānodod amatpersonai vai jāpārskaita uz viņas radinieku banku kontiem, kas arī tika īstenots, tādējādi slēpjot noziedzīgi iegūtas mantas patieso izcelsmi un piederību.

Lai īstenotu savu noziedzīgo nodomu, valsts amatpersona veica dokumentu - kopumā 37 darba laika uzskaites tabulu - viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu, kas tika iesniegti grāmatvedībā apstiprināšanai un apmaksas saņemšanas organizēšanai, tādējādi maldinot darba devēju par fiktīvi nodarbināto personu reāli nostrādātajām stundām un par nostrādāto laiku pienākošos atlīdzību.

Savukārt fiziskā persona atbalstīja krāpšanas lielā apmērā izdarīšanu, kā arī legalizēja daļu no krāpšanas rezultātā noziedzīgi iegūtiem līdzekļiem.

Personu noziedzīgo darbību rezultātā no Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta līdzekļiem izkrāpti kopumā 35 656 eiro.

Abas apsūdzētās personas prokuratūrā savu vainu pilnībā atzina un piekrita kriminālprocesa kriminālvajāšanas stadijā atlīdzināt valstij radīto kaitējumu.

Prokurors, izvērtējot noziedzīgo nodarījumu raksturu, apstākli, ka realitātē darbi, kuros tika fiktīvi nodarbinātas personas, tika paveikti un līdz ar to bērnu interešu izglītība ar šīm pretlikumīgajām darbībām netika aizskarta, kā arī apstākli, ka abas apsūdzētās labprātīgi un solidāri ir pilnībā atlīdzinājušas materiālo kaitējumu, ar abām apsūdzētajām noslēdza vienošanos par vainas atzīšanu un sodu.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 2020.gada aprīlī aizturēja bijušo kamaniņu braucēju Amantovu, kura tobrīd bija arī Ropažu novada domes deputāte.

Amantova īsi pēc aizturēšanas aģentūrai LETA atzina, ka viņa tiešām tikusi aizturēta, taču viņa uzskatīja, ka tas ir pārpratums.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2021-12-28 17:42, pirms 2 gadiem
Diez gan skarbi. No sērijas, kādu jau vajag, lai pārējie pieraujas.
, 2021-12-28 17:49, pirms 2 gadiem
Kāds kauns...
, 2021-12-28 17:54, pirms 2 gadiem
Nav ko kapeikas zagt, vajadzēja uz valdību tēmēt.
, 2021-12-28 17:55, pirms 2 gadiem
Šādai personai bija japiespriež reāls cietumsods, 15-20 gadi, lai būtu kā mācība citiem kas gribēs izkrāpt līdzekļus un legalizēt tos savām vajadzībām.

Ar diezgan vieglu izbīli tika cauri šī nožēlojama resnā kundze.
Ļoti ceru ka viņai paslīdēs kāja un tuvakajā laikā kaut vai netīšam izdarīs kādu pārkāpumu un iesēdīsies uz ilgu laiku aiz restēm!
, 2021-12-28 18:04, pirms 2 gadiem
Piekrītu iepriekšējam komentāram, ka šito zaglīgo rožu bija jāiesēdina un noteikti ar mantas konfiskāciju.
, 2021-12-28 18:04, pirms 2 gadiem
Murgs. Zaglis vienojas ar prokuroru? Nosacīts sods?
, 2021-12-28 18:07, pirms 2 gadiem
Keimais Žurmis rakstīja: Piekrītu iepriekšējam komentāram, ka šito zaglīgo rožu bija jāiesēdina un noteikti ar mantas konfiskāciju.
Es pat vēlētos lai šādus krāpniekus sodītu ar rokas nociršanu un to raidītu Latvijas nacionālajā televīzija tiešraidē!
, 2021-12-28 18:10, pirms 2 gadiem
Izkrāpj 35000, sods 9000, tīrā peļņa 26000, plus vēl nav jāiet cietumā. Es teiktu, ka izdevīgs darījums. Izdevīgs, protams, notiesātajai, ne valstij.
, 2021-12-28 18:12, pirms 2 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Izkrāpj 35000, sods 9000, tīrā peļņa 26000, plus vēl nav jāiet cietumā. Es teiktu, ka izdevīgs darījums. Izdevīgs, protams, notiesātajai, ne valstij.
Nepareizi domā!

Personu noziedzīgo darbību rezultātā no Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta līdzekļiem izkrāpti kopumā 35 656 eiro.

Abas apsūdzētās personas prokuratūrā savu vainu pilnībā atzina un piekrita kriminālprocesa kriminālvajāšanas stadijā atlīdzināt valstij radīto kaitējumu.

Tas nozīme ka izkrāptais jāatmaksā pilnā apmēra + sods 9000 euro jaatmaksā!
, 2021-12-28 18:36, pirms 2 gadiem
Atceros Neka personiga bija sizets ,kur sadi Usakova sieva stradaja ka konsultante kada jomaa, neatceros, gan vai valst vai privatajai kompanijai, lai gan vairak liekas ,ka vals, savadak jau ko tur filmeet vispar sizetu. Bet stāsts, ka korespondenti aizbrauca uz to firmu un prasija par konsultesanu, neviens neko ne zinaja ne bij redzejis. Tur kka gan sudi nevienam nesanaca... par ''konsultesanu''
, 2021-12-28 18:42, pirms 2 gadiem
Ne jau tā ir gada balva sportā tās kuces rokās?
, 2021-12-28 18:48, pirms 2 gadiem
, 2021-12-28 19:25, pirms 2 gadiem
Par trīs nospertiem polšiem bāž ķurķī,bet te par tūkstošu nekaunīgu ieraušanu un finansu mahinācijām iedod nosacīto. Kā Ropažu Domes deputāte saņēma labu piķi, tāpat arī par direktora amatu.Vēl viņai par maz .
Kur tādi rodas ?
, 2021-12-28 19:26, pirms 2 gadiem
IAmJamesHarden rakstīja: Nav ko kapeikas zagt, vajadzēja uz valdību tēmēt.
mazos zagļus kar, lielos ceļ amatos
, 2021-12-28 19:30, pirms 2 gadiem
Celmiņa fanāts rakstīja: Ne jau tā ir gada balva sportā tās kuces rokās?
Par muza ieguldiijumu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-12-28 19:41, pirms 2 gadiem
striker rakstīja: Par trīs nospertiem polšiem bāž ķurķī,bet te par tūkstošu nekaunīgu ieraušanu un finansu mahinācijām iedod nosacīto. Kā Ropažu Domes deputāte saņēma labu piķi, tāpat arī par direktora amatu.Vēl viņai par maz .
Kur tādi rodas ?
Visu nosaka $$$ un pazīšanas.
, 2021-12-28 19:59, pirms 2 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: Visu nosaka $$$ un pazīšanas.
Bet pats galvenais ir šis cilvēks pats-viņa alkātība.Pēc Latvijas algām viņa saņēma stipri virs vidējās algas.
, 2021-12-28 20:01, pirms 2 gadiem
striker rakstīja: Bet pats galvenais ir šis cilvēks pats-viņa alkātība.Pēc Latvijas algām viņa saņēma stipri virs vidējās algas.
Tas arī.
, 2021-12-28 20:09, pirms 2 gadiem
Leģenda!
, 2021-12-28 21:20, pirms 2 gadiem
Te vesels bars kvankšķu aprej vienu no Latvijas visu laiku izcilākajām kamaniņu braucējām, arī olimpisko spēļu dalībnieci. Pieļauju, ka viņa kā Murjāņu direktore savulaik realizēja ne jau pašas izdomātu shēmu, tādās reizès ar lielu blīkšķi tiek tiesāts "pārmijnieks(ce)", kamēr reālie shēmotāji turpina pīpēt cigārus savos klubkrēslos... Jebkurā gadījumā sods pilnīgi adekvāts, paŕ šādu sīknaudu cilvēkam nav cietumā jāiet, jo Latvijā miljonu zadzēji joprojām staigā uz brīvām kājām, pat bez soda vispār!
, 2021-12-28 21:37, pirms 2 gadiem
Tas ir desmitniekā. Par šo dāmu laikam kā par aizgājēju - vai nu labu vai neko. Bet šī shēma ir strādājusi gadu desmitiem dažādos līmeņos un ir dzīves spiesta...Ir tik daudz apzelēta it īpaši šogad dažādos sporta mediju līmeņos. Un tur parādās velniņš to izmantot personīgi jebkuram, jautājums kā uz to noreaģē?? Un vēl labāk - kurš iekrīt??
wolmar rakstīja: Te vesels bars kvankšķu aprej vienu no Latvijas visu laiku izcilākajām kamaniņu braucējām, arī olimpisko spēļu dalībnieci. Pieļauju, ka viņa kā Murjāņu direktore savulaik realizēja ne jau pašas izdomātu shēmu, tādās reizès ar lielu blīkšķi tiek tiesāts "pārmijnieks(ce)", kamēr reālie shēmotāji turpina pīpēt cigārus savos klubkrēslos... Jebkurā gadījumā sods pilnīgi adekvāts, paŕ šādu sīknaudu cilvēkam nav cietumā jāiet, jo Latvijā miljonu zadzēji joprojām staigā uz brīvām kājām, pat bez soda vispār!
, 2021-12-28 21:38, pirms 2 gadiem
wolmar rakstīja: Te vesels bars kvankšķu aprej vienu no Latvijas visu laiku izcilākajām kamaniņu braucējām, arī olimpisko spēļu dalībnieci. Pieļauju, ka viņa kā Murjāņu direktore savulaik realizēja ne jau pašas izdomātu shēmu, tādās reizès ar lielu blīkšķi tiek tiesāts "pārmijnieks(ce)", kamēr reālie shēmotāji turpina pīpēt cigārus savos klubkrēslos... Jebkurā gadījumā sods pilnīgi adekvāts, paŕ šādu sīknaudu cilvēkam nav cietumā jāiet, jo Latvijā miljonu zadzēji joprojām staigā uz brīvām kājām, pat bez soda vispār!
Reti, bet gadās, ka piekrītu Tev...
, 2021-12-28 21:51, pirms 2 gadiem
Bujumbura rakstīja: Tas ir desmitniekā. Par šo dāmu laikam kā par aizgājēju - vai nu labu vai neko. Bet šī shēma ir strādājusi gadu desmitiem dažādos līmeņos un ir dzīves spiesta...Ir tik daudz apzelēta it īpaši šogad dažādos sporta mediju līmeņos. Un tur parādās velniņš to izmantot personīgi jebkuram, jautājums kā uz to noreaģē?? Un vēl labāk - kurš iekrīt??
"Loti iespējams, ka liela daļa no šīs naudas aizgāja saimniecības vajadzībām, kuru ir ļoti daudz , bet nekādās tāmēs tās neparādās un vienalga jāslēpj. Tāda prakse velkas vēl no krievu laikiem un ir praktiski nemirstīga. Neviens taču nedos direktorei nekontrolējamu fonda naudu. Un otra daļa aizgāja cilvēkiem par samaksu par viņu kontu izmantošanu. Te vairāk sistēmas, nevis Amantovas vaina, tāpēc arī sods relatīvi mīksts.Ja kādam ir nācies vadīt valsts iestādi ar lielu saimniecību - tie sapratīs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-12-28 21:56, pirms 2 gadiem
"krāpšana lielā apmērā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana" - sods 3 gadi nosacīti. NU JEBAL, varbūt vēl varējāt sabārt, tas gan viņai vietu ierādītu.
, 2021-12-28 21:57, pirms 2 gadiem
vorkuta rakstīja: "Loti iespējams, ka liela daļa no šīs naudas aizgāja saimniecības vajadzībām, kuru ir ļoti daudz , bet nekādās tāmēs tās neparādās un vienalga jāslēpj. Tāda prakse velkas vēl no krievu laikiem un ir praktiski nemirstīga. Neviens taču nedos direktorei nekontrolējamu fonda naudu. Un otra daļa aizgāja cilvēkiem par samaksu par viņu kontu izmantošanu. Te vairāk sistēmas, nevis Amantovas vaina, tāpēc arī sods relatīvi mīksts.Ja kādam ir nācies vadīt valsts iestādi ar lielu saimniecību - tie sapratīs.
Tieši tā tas patiešām varētu būt bijis. Tāda prakse bija un gan jau ir arī vēl šodien. Tikai par to parasti netiesā...
, 2021-12-28 22:03, pirms 2 gadiem
wolmar rakstīja: Te vesels bars kvankšķu aprej vienu no Latvijas visu laiku izcilākajām kamaniņu braucējām, arī olimpisko spēļu dalībnieci. Pieļauju, ka viņa kā Murjāņu direktore savulaik realizēja ne jau pašas izdomātu shēmu, tādās reizès ar lielu blīkšķi tiek tiesāts "pārmijnieks(ce)", kamēr reālie shēmotāji turpina pīpēt cigārus savos klubkrēslos... Jebkurā gadījumā sods pilnīgi adekvāts, paŕ šādu sīknaudu cilvēkam nav cietumā jāiet, jo Latvijā miljonu zadzēji joprojām staigā uz brīvām kājām, pat bez soda vispār!
Olimpisko speelu medalnieci..
, 2021-12-28 22:04, pirms 2 gadiem
Paņem 36k, samaksā 9k nodokli un paliek 27k apmaiņā pret 3 gadiem nosacīti. Normāli
, 2021-12-28 23:18, pirms 2 gadiem
budamank rakstīja: Paņem 36k, samaksā 9k nodokli un paliek 27k apmaiņā pret 3 gadiem nosacīti. Normāli
Velviens dalbajob
, 2021-12-28 23:19, pirms 2 gadiem
nospēlēju naudu rakstīja: Viņa ir neglīta cūka kurai jasapūst cietumā
piekrītu tev brāl!
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.