Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijas breika dejotāja debijā pasaules čempionātā apsteidz pusi konkurentu

Latvijas breika dejotāja debijā pasaules čempionātā apsteidz pusi konkurentu
Godalgoto trijnieks sievietēm. Foto: Worlddancesport.org

Korejā notikušajā pasaules čempionātā breikingā Latvijas pārstāve Elīza Jasinska debijā apsteidza gandrīz pusi konkurentu un ieņēma 65.vietu. Par pasaules čempioniem kļuva japāniete Ami Juasa un kanādietis Filips Kims.

Pagājušajā nedēļas nogalē Korejas galvaspilsētā Seulā norisinājās pasaules čempionāts breikingā jeb breika dejās, kas ir iekļauts nākamo olimpisko spēļu programmā. Latvija šajā pasaules čempionātā bija pārstāvēta tikai sieviešu konkurencē, kur sacentās Elīza Jasinska. Sievietēm sacentās 114, bet vīriešiem vēl kuplāks skats – 192 dalībnieki, kas ir daudz vairāk nekā 2021.gadā.

Elīza Jasinska pēc reitinga bija četrdesmit astotā. Priekšsacīkstēs viņa uzrādīja 65.rezultātu, pavisam maz pietrūkstot līdz tikšanai nākamajā kārtā un ierindojoties tieši aiz 64-nieka. Tālāk tikt liedza arī gūtā trauma.

Nākamajā kārtā dalībnieces jau bija sadalītas 32 pāros, cīnoties vienai pret otru un labākajai katrā pāri tiekot 32 labāko vidū. Visaugstāk no Baltijas valstīm tika lietuviete Dominika Baneviča, kura izcīnīja 21.vietu, bet abām igaunietēm vieta piektajā desmitā.

Sievietēm medaļas ieguva tikai Āzijas valstu pārstāves, zeltu un bronzu izcīnot japānietēm Ami Juasai un Ajumi Fukušimai, bet sudrabu nopelnot ķīnietei Kvinjī Ļjū. Vīriešiem izcēlās ziemeļamerikāņi, zeltu izcīnot kanādietim Filipam Kimam, bet bronzu – amerikānim Viktoram Montalvo. Arī vīriešiem Japāna nepalika bez godalgas, par ko parūpējās otro vietu ieguvušais Šigejuks Nakarai.

Pavisam drīz, novembra pirmajā nedēļas nogalē, Mančestrā notiks Eiropas čempionāts, kur Latvijas būs pārstāvēta daudz kuplāk, jo piedalīsies četri mūsu breika dejotāji – divi puiši un divas meitenes.


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.