Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas sportistiem augstvērtīgi rezultāti PK posmā skrituļslalomā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Latvijas sportistiem augstvērtīgi rezultāti PK posmā skrituļslalomā
Dāvis Zvejnieks trasē

Aizvadītajā nedēļas nogalē Čehijas pilsētiņā Visoka Pec norisinājās 2022. gada sezonas Pasaules kausa skrituļslalomā otrais posms, kurā labāko rezultātu starp Latvijas sportistiem uzrādīja Dāvis Zvejnieks, izcīnot vietu pirmajā desmitniekā.

Uz Pasaules kausa posmu Visoka Pec pilsētā šoreiz devies bija arī kupls Latvijas skrituļslalomistu pulks, uz starta stājoties četrām meitenēm un 10 sportistiem vīriešu konkurencē. Sacensības tika aizvadītas saulainos un siltos laikapstākļos, tomēr sarežģītā trases konfigurācija lika piepūlēties visiem skrituļslalomistiem.

Labāko rezultātu sieviešu konkurencē starp latvietēm sasniedza Frīda Saļņikova, kura divu braucienu summā sasniedza 15. rezultātu, no uzvarētājas Monas Zingas (Mona Sing) atpaliekot par 4,76 sekundēm. Finišu 32. un 35. vieta sasniedza attiecīgi Elza Saļņikova un Estere Jansone, bet Loreta Reitere nefinišēja.

Savukārt vīru konkurencē Dāvim Zvejniekam izdevās izcīnīt 10. vietu, divu braucienu summā sacensību uzvarētājam Jorgam Bertšam (Joerg Bertsch) zaudējot 3,54 sekundes. Labus rezultātus parādīja arī Dāvja jaunākais brālis Jurģis Zvejnieks (+5,70s) un Rihards Allens (+6,10s), kuriem attiecīgi 13. un 14. vieta.

Miks Mazais sacensībās finišēja 25. vietā, Valters Bērziņš un Pauls Pēteris Prancāns ieņēma 31. un 32. vietu, bet Kārlis Valins un Valdemārs Kuzminsks palika 34. un 35. pozīcijā. Savukārt Gatis Latkovskis un Georgs Šmalcs nefinišēja.

Dāvis Zvejnieks pēc 10. vietas izcīnīšanas stāsta: “Pasaules kausa sezonā šis bija jau otrais posms. Pirmais bija Slovēnijā, kur man tik labi neveicās un paliku 12. vietā. Šoreiz bija mazliet labāk - Čehijā ielauzos TOP10 labākajos pasaulē. Pasaules kausa posms Čehijā, Visoka Pec nekad nav bijis viegls, jo ceļš, uz kura ir trase, jau pēc pāris mietiem pagriežas par 180 grādiem, kas skrituļslalomā nekur citur tā nav, un būtiski maina trases elementus, kas jāpārvar abos braucienos. Negāja viegli, bija arī nelielas aizķeršanās abos braucienos, bet kopējā vērtējumā ielauzos TOP10, kas, protams, ir forši. Noteikti varēju parādīt labāku sniegumu un zinu, ka esmu spējīgs uz ko vairāk. Pagājušajā sezonā, šajā pašā trasē izcīnīju 7. vietu.

Šogad vēl daudz priekšā, nākamais posms Vācijā jau nākamajās brīvdienās. Tur noteikti centīšos uzlabot rezultātu un iespraukties pēc iespējas augstākā pozīcijā. Ļoti gaidu arī Pasaules kausa posmu Latvijā, Ikšķilē, kas norisināsies jūlija beigās. Jāgatavojas, jāskrituļo un viss būs labi! Paldies visiem atbalstītājiem, gan tiem, kas bija uz vietas, gan arī tiem, kas mājās turēja īkšķus!”

Nākamais PK posms skrituļslalomā notiks 3. jūlijā, Vācijas pilsētā Degmārnā, savukārt sezonas ceturtais posms 31. jūlijā norisināsies Ikšķilē, Latvijā.

  -8 [+] [-]

, 2022-06-28 19:01, pirms 2 gadiem
Mūsējie tiešām daudzi piedalās šajās sacensībās. Pie mums diezgan izplatīts treniņlīdzeklis vasarā, nereti Sigulda ceļu aizslēdz treniņiem:
https://www.worldskate-rad.org/file...

Interesanti, ka organizācija ir neatkarīga (cik var saprast) no FIS. Tādā ziņā distanču slēpošanā rollerslēpošanas sacensības ir tās pašas starptautiskās federācijas paspārnē. Vai arī kļūdos par skituļslalomu?

     [+] [-]

, 2022-06-28 19:39, pirms 2 gadiem
Kāpēc Sportacentrs neko neraksta, ka palikušas tikai 2 kandidātvalstis uz Ziemas OS 2030 rīkošanu? Barselona un Soltleiksitija ir atsaukušas savas kandidatūras. Pretendē Saporo un Vankūvera. Nākošgad taps zināma rīkotājvalsts.

  -9 [+] [-]

, 2022-06-28 19:44, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kāpēc Sportacentrs neko neraksta, ka palikušas tikai 2 kandidātvalstis uz Ziemas OS 2030 rīkošanu? Barselona un Soltleiksitija ir atsaukušas savas kandidatūras. Pretendē Saporo un Vankūvera. Nākošgad taps zināma rīkotājvalsts.
paldies! Nodošu ziņu.

     [+] [-]

, 2022-06-28 19:50, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: paldies! Nodošu ziņu.
Laikam nedaudz pasteidzos. Barselona tiešām atteicās, bet Soltleiksitija liks uzsvaru uz 2034. gadu, taču neatteiksies, ja uzticēs rīkot 2030. gada OS. Poļu tramplīnlēkšanas portālā pirms tam tikai virsrakstu izlasīju, ka paliek tikai 2 kandidātes. Tomēr šis viss neliek domāt, ka 2030.gada spēles varētu notikt ASV.

  -7 [+] [-]

, 2022-06-28 19:55, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Laikam nedaudz pasteidzos. Barselona tiešām atteicās, bet Soltleiksitija liks uzsvaru uz 2034. gadu, taču neatteiksies, ja uzticēs rīkot 2030. gada OS. Poļu tramplīnlēkšanas portālā pirms tam tikai virsrakstu izlasīju, ka paliek tikai 2 kandidātes. Tomēr šis viss neliek domāt, ka 2030.gada spēles varētu notikt ASV.
jā, par Soltleiksitiju atradu līdzīgu info:

https://www.insidethegames.biz/arti...