Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Triatlonistam Artūram Liepam 11. vieta Eiropas junioru čempionātā

Agris Suveizda

Triatlonistam Artūram Liepam 11. vieta Eiropas junioru čempionātā
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Latvijas jaunais triatlonists Artūrs Liepa sestdien Polijas pilsētā Olštinā izcīnīja augsto 11. vietu Eiropas junioru čempionātā, informējusi Latvijas Triatlona federācija.

Eiropas čempionāts sākās piektdien ar kvalifikācijas sacensībām, un iepriekšējos divos gados augstvērtīgus rezultātus sasniedzošais Liepa nelika vilties, ar ceturto vietu savā grupā ļoti pārliecinoši iekļūstot A finālā. 300 metru peldēšanas distancē Artūrs bija otrais ātrākais, pēc astoņu kilometru velo distances turējās līderu grupā, bet divu kilometru skriešanā uzrādīja piekto labāko rezultātu. Summā viņš par 14 sekundēm piekāpās labāko rezultātu sasniegušajam britam Ošenam Perinam, kurš pērn izcīnīja piekto vietu Eiropas U-20 čempionāta vieglatlētikā 5000 metru distancē.

Pēc 24 stundas ilgas atpūtas labākie 30 kontinenta juniori izgāja uz starta A finālā. Artūrs Liepa atkal pēc peldēšanas atradās otrajā vietā, riteņbraukšanā turējās līderu grupā, tomēr šoreiz skriešanā viņu apsteidza nedaudz vairāk sportistu. Par Eiropas junioru čempionu kļuva francūzis Leo Fernandess, kuram latvietis piekāpās par 28 sekundēm. Tikai sekunde Artūram pietrūka, lai iekļūtu labāko desmitniekā. Sestdien Liepa uzrādīja par 21 sekundi ātrāku rezultātu, nekā dienu iepriekš.

Vīriešu un U-23 grupas apvienotajās sacensībās Artjoms Gajevskis savā pusfināla grupā ieņēma 16. vietu un sestdien sacentās B finālā, kurā ierindojās 17. vietā jeb summā bija 47. labākais. Salīdzinājumam - piektdien Artjoms no Artūra rezultāta atpalika vien par desmit sekundēm, bet finālu dienā Artjoma progress bija mazāks un tautietim tika zaudēta pusminūte. Savukārt sievietēm elites un U-23 grupas apvienotajās sacensībās B finālam kvalificējās Baiba Medne un Kristiāna Maskava, bet tajā viņas apsteidza tikai sportisti no Lietuvas, jeb starp visām čempionāta dalībniecēm bija attiecīgi 46. un 47. pozīcijā. Finišu Baiba sasniedza 26 sekundes pirms Kristiānas.

Jau nākamajā nedēļas nogalē Artūrs Liepa Žešuvas pilsētā Polijā piedalīsies Eiropas kausa posmā elites grupā, bet Kristiāna Maskava vēl pēc nedēļas sacentīsies Portugāles pilsētā Koimbrā. Savukārt pašu mājās nākamajā sestdienā, 4. jūnijā, tiekamies Daugavpils triatlonā, kas vienlaicīgi būs arī Latvijas čempionāts supersprintā.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/LatvianTri...

     [+] [-]

, 2022-05-28 20:16, pirms 2 gadiem
Baigi blīvie rezultāti. Šķiet, ka bija cerēts, ka Liepa būs augstākā vietā?

     [+] [-]

, 2022-05-28 20:27, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Baigi blīvie rezultāti. Šķiet, ka bija cerēts, ka Liepa būs augstākā vietā?
potenicāls noteikti ir. Pirms nedēļas arī labi startēja:

https://sportacentrs.com/citi/22052...

     [+] [-]

, 2022-05-28 20:42, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: potenicāls noteikti ir. Pirms nedēļas arī labi startēja:

https://sportacentrs.com/citi/22052022-triatlonists_liepa_uzvar_eiropas_junioru_
Aha, izskatās cerīgi. Čalim ir iekšā.