Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Apstiprināts Latvijas izlases sastāvs Eiropas komandu čempionātam badmintonā

Lai nodrošinātu Latvijas vīriešu un sieviešu badmintona izlases gatavošanos Eiropas vīriešu un sieviešu badmintona komandu čempionātam, kas notiks Somijā 2022.gada februārī, Latvijas Badmintona federācijas Valde ir apstiprinājusi Latvijas izlases sastāvu, izlasē iekļaujot 12 vīriešus un 12 sievietes.

Latvijas izlasē iekļautajiem spēlētājiem būs iespēja turpināt individuālus treniņus iekštelpās arī Ārkārtas situācijas laikā līdz 15.novembrim. Saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas skaidrojumu, Sporta treniņprocesu var turpināt Latvijas pieaugušo izlases sportisti, ja šie treniņi norisinās epidemioloģiski drošā vidē.

Latvijas vīriešu izlasē ir iekļauti 12 spēlētāji: Niks Podosinoviks, Andis Bērziņš, Arturs Akmens, Pauls Gureckis, Toms Preinbergs, Artūrs Ķelpe, Patriks Kandis, Edijs Līviņš, Viesturs Bajārs, Mārtiņš Kažemaks, Imants Kelmers un Valters Liepkalns,

Latvijas sieviešu izlasē ir iekļautas 12 spēlētājas: Diāna Stognija, Jekaterina Romanova, Anna Kupča, Kristīne Šefere, Annemarija Priede, Arīna Babre, Annija Rulle-Titava, Anita Švalbe, Arta Priedniece, Eiprila Briede, Megija Āboltiņa, Amanda Azarova.

Kā Latvijas sieviešu izlases spēlējošā trenere un sparinga partnere ir apstiprināta Monika Radovska.

Sarakstā ir iekļauti 12 vīrieši un 12 sievietes, jo tieši tik spēlētājus Latvijas Badmintona federācija varēs pieteikt Latvijas izlasē uz Eiropas vīriešu un sieviešu komandu čempionātu, saskaņā ar Pasaules badmitnona federācijas un Eiropas Badmintona konfederācijas noteikto kārtību.

Latvijas izlases spēlētājus sarakstā, kas varēs trenēties mājsēdes laikā, ir iekļauti visi Latvijas 2021.gada čempioni, kā aŗi pirmo četru vietu ieguvēji vienspēlēs. Izņēmums ir Ieva Pope un Teodors Kerimovs, jo abi spēlētāji šobrīd dzīvo un trenējas ārzemēs, tāpēc viņiem iekļaušana šajā sarakstā nav aktuāla.

Latvijas izlasē iekļautā Arta Priedniece ir vienīgā no Latvijas pieteika dalībai novembrī notiekošajos BWF pasaules reitinga turnīros. Novembra sākumā piedalīies BWF pasaules badmintona junoru reitinga turnīrā Lietuvas pilsētā Druskininkos, bet novembra beigās arī Čehija un Slovākijā.

Latvijas izlasē iekļauti arī 4 no 9 spēlētājiem, kas novembra beigās piedalīsies Pasaules senioru čempionātā Spānijā.

Lēmumu par spēlētāju iekļaušanu Latvijas izlasē sagatavoja Latvijas Badmintona federācijas Valdes locekle Diāna Šavalgina, kas atbildīga par Treneru komisiju un augsto sasniegumu sporta attīstību.

Šobrīd plānots, ka Latvijas izlases treniņi notiks Baložos, Talsos, Siguldā un Valmierā.

Izmantotie resursi:
https://badminton.lv/aktualitates_a...


, 2021-10-28 08:17, pirms 2 gadiem
Badmintona federācijā kā sovjetu laikos - treneru komisijā 4 sportisti, kuri paši sevi apstiprina kā Latvijas izlases sastāvu
Helvijs Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
11

broky un "FaZe" izvelk negaidītu trumpja dūzi un iekļūst "Major" pusfinālā

Latvijas esportista Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda sasniegusi datorspēles CS2 sezonas svarīgākā turnīra "Major" pusfinālu. Šovakar ceturtdaļfinālā "FaZe" revanšējās "Spirit" par zaudējumu Katovices finālā februārī un uzvarēja ar 2:1, turklāt izšķirošā karte bija "Vertigo", ko līdz šim "FaZe" nemaz nebija spēlējusi.
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.