Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Bajārs uzvar Latvijas čempionātā badmintonā trīs dažādās grupās

Bajārs uzvar Latvijas čempionātā badmintonā trīs dažādās grupās
Regnārs Bajārs. Publicitātes foto.

25. un 26.septembrī, Valmierā, piedaloties 84 badmintonistiem notika Latvijas čempionāts badmintonā U13, U17, U21 vecuma grupās, kopā noskaidrojot 24 Latvijas čempionus zēnu un meiteņu vienspēlēs, zēnu un meiteņu dubultspēlēs, kā arī jauktajās dubultspēlēs. Par absolūtu čempionu, triumfejot visās trīs grupās, kļuva Regnārs Bajārs.

Baložos dzīvojošais Regnārs Bajārs bija vienīgais, kuram izdevās izcīnīt visas trīs iespējamās medaļas, tādējādi kļūstot par absolūtu čempionu. Viņš uzvarēja U13 zēnu vienspēles, U13 zēnu dubultspēlēs kopā ar brāli Oskaru Bajāru, un kopā ar Madaru Gauri uzvarēja arī jauktajās dubultspēlēs. Madara Gaure izcīnīja arī pirmo vietu U13 meiteņu vienspēlēs. U13 meiteņu dubultspēlēs zeltu izcīnīja Siguldas pāris Leila Anna Siliņa un Agate Štamere.

U17 vecuma grupā divas zelta medaļas izcīnīja Edžus Meirāns, uzvarot gan zēnu dubultspēlēs kopā ar Rolandu Bratčikovu, gan arī jauktajās dubultspēlēs kopā ar Diānu Bespalovu. Tāpat divas zelta medaļas izcīnīja arī Anna Kupča, uzvarot gan meiteņu vienspēlēs, gan arī meiteņu dubultspēlēs kopā ar Arīnu Babri. Zēnu vienspēlēs zelta medaļas izcīnīja Toms Sala.

Šogad pirmo reizi notika Latvijas čempionāts U21 vecuma grupā, šādi kompensējot par 2020.gadā nenotikušo Latvijas čempionātu U19 vecuma grupā. “U21 vecuma grupā sākotnēji cerējām uz lielāku spēlētāju atsaucību, taču daudzi atrunājās ar treniņu trūkumu, tāpat daudzi arī nav vakcinēti un nevēlējās papildus tērēties, jo bezmaksas Covid-19 teksti ir tikai nepilngadīgajiem. Galvenais, ka visās disciplīnās ir pietiekošs dalībnieku skaits, lai varētu sarīkot Latvijas čempionātu U21,” precizē Kristians Rozenvalds.

“Par U21 esam diskutējuši arī iepriekš. Ne visi U19 juniori ir gatavi tūlītēji ielēkt pieaugušo apritē. Uzsākot studijas, daudzi jaunieši pamet treniņus. U21 čempionāts varētu būt ka motivācija “aizķerties”, tas varētu būt kā starpposms junioru integrācijai pieaugušo apritē,” skaidro Kristians Rozenvalds.

Valmierā aizsākās Latvijas čempionātu maratons vairāku nedēļu garumā – jau pēc nedēļas, 2. un 3.oktobrī Talsos notiks Latvijas čempionāts U11, U15, U19 vecuma grupās, bet 9. un 10.oktobrī turpat Talsos notiks arī Latvijas čempionāts pieaugušajiem. 6. un 7.novembrī ieplānots arī Latvijas čempionāts senioriem.

Informāciju sagatavoja:
https://corpmedia.lv/


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.