Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijai zelts un sudrabs pasaules junioru čempionātā rollerslēpošanas sprintā

Latvijai zelts un sudrabs pasaules junioru čempionātā rollerslēpošanas sprintā
Lauris Kaparkalējs svin uzvaru pasaules junioru čempionātā sprintā. Foto: Agris Veckalniņš.

Šodien Madonas centrā notikušajā 200m sprintā brīvajā stilā Latvijas pārstāvji izcīnīja zeltu un sudrabu pasaules čempionātā rollerslēpošanā. Par pasaules čempionu junioru puišiem kļuva madonietis Lauris Kaparkalējs, bet junioru meitenēm sudrabs rīdziniecei Samantai Krampei. Pieaugušo grupā otrās vietas Pasaules kausa posmā izcīnīja madonieši Raimo Vīgants un Kitija Auziņa.

Vislielākais uz finiša startējošo sportistu skaits bija juniori puišiem, kur sacentās 29 rollerslēpotāji. Vienīgais fināla četrinieku sasniegušais latvietis bija Lauris Kaparkalējs. Madonietis, kurš ziemā sarūpēja pirmo Latvijas zelta medaļu distanču slēpošanā, kļūstot par Eiropas Jaunatnes olimpiskā festivāla uzvarētāju sprintā, paveica to pašu arī pasaules junioru čempionātā rollerslēpošanā. Kaparkalējs uzvarēja arī pagājušajā gadā Raiņa ielas sprintā Pasaules kausa posmā junioriem.

Aiz Kaparkalēja palika pagājušā gada bronzas medaļas ieguvējs un šobrīd kopvērtējuma līderis pasaules junioru kausā – zviedrs Antons Grāns, savukārt, bronzas godalga tika citam zviedram Jonatanam Linbergam. Labāko astoņniekā jeb pusfinālā iekļuva arī divi citi latvieši: siguldietis Rainers Paeglis, kurš pirms nedēļas Igaunijā bija trešais, un rīdzinieks Bruno Krampe, kuriem attiecīgi 7. un 8.vieta.

Pasaules čempions 200m sprinta distancē Lauris Kaparkalējs: “Ir liels gandarījums par šodienas sacensībām, izdevās izpildīt ieceri, un liels prieks, ka tas viss notika dzimtajā Madonā. Noteikti liels paldies jāsaka skatītājiem, kas uz Raiņa ielas bija sanākuši kuplā pulkā.”

Uz starta līnijas junioru grupā kvalifikācijā devās 20 meitenes, un ar sīvām cīņām goda pjedestālu šodien sadalīja Itālija un Latvija. Pagājušā gada titulu nosargāja itāliete Sabrina Boretaca, pērno bronzu sprintā ar sudrabu nomainīja SS “Arkādija” pārstāve Samanta Krampe, bet bronzas godalga tika šī brīža kopvērtējuma līderei, itālietei Annai Marijai Gidi, kura pērn sprintā bija devītā. Atzīstams rezultāts arī vakardienas zelta medaļas ieguvējai komandu sprintā Lindai Kaparaklējai, kura iekļuva labāko divpadsmitniekā.

Sacensību noslēgumā 18 sportistu vidū tika noskaidroti ātrākie sprinteri starp vīriem. Fināla četriniekā spēcīgā konkurencē iekļuva divi Latvijas pārstāvji – madonieši Raimo Vīgants un Niks Saulītis. Nikam kvalifikācijā nolūza nūjas gals, līdz ar to viņš kvalificējās ceturtdaļfinālam ar 13.rezultātu.

Uzvara četrkārtējam pasaules čempionam rollerslēpošanas sprintā Emanuellem Bekim no Itālijas, uzvarot piekto reizi šeit Madonā. Otro vietu ieguva olimpisko spēļu 20.vietas ieguvējs sprintā Raimo Vīgants, kurš ļoti līdzīgā cīņā par centimetru bija priekšā divkārtējam pasaules vicečempionam rollerslēpošanas sprintā Josteianm Olafsenam no Norvēģijas. Divdpadsmitniekā tika arī rīdzinieks Roberts Mārtiņš Klauģis.

Sieviešu elites grupā startēja astoņas sportistes – pa vienai no Itālijas un Zviedrijas un piecas no Latvijas. Otro gadu pēc kārtas ātrākā bija zviedriete Jaklīne Loknere, uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa madoniete Kitija Auziņa, savukārt trešo vietu ieguva itāliete Elisa Sordello, bet fināla četrinieku noslēdza cēsniece Estere Volfa, kura pusfināla līdzīgā cīņā apsteidza jauniešu grupas uzvarētāju Adrianu Šuminsku no Krāslavas.


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.