Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Šī gada Latvijas čempionāti sporta dejās sāksies šonedēļ Daugavpilī

Šo sestdien, 31.jūlijā, Olimpiskajā centrā Daugavpilī sāksies šī gada pirmais no kopumā trim Latvijas čempionātiem sporta dejās, noskaidrojot labākos daudzcīņā jeb 10 deju programmā. Zīmīgi ir tas, ka pirmo reizi Latvijas čempionāts šajā sporta veidā norisināsies jūlija mēnesī. Tikmēr augustā un septembrī Latvijas kausa otrais un trešais posms ir paredzēts breikingā jeb breika dejās.

Vienīgo reizi, kad Latvijas čempionāts ir norisinājies vasaras mēnesī, bija pirms 27 gadiem, kad 1994.gada augustā leģendārajā dziednīcā “Rīgas līcis” Jūrmalā par valsts čempionāta godalgām sacentās pieaugušo grupas pāri Latīņamerikas (LA) dejās. Šogad valsts čempionāti sporta dejās (Standartdejās (ST), LA dejās un 10 dejās), kas parasti norisinājās janvārī, februārī un martā, valstī ieviesto aizliegumu un ierobežojumu dēļ ir pārcelti pusgadu vēlāk un notiks attiecīgi jūlijā, augustā un septembrī.

Pirmie šī gada čempioni tiks noskaidroti 31.julijā Daugavpilī, kur deju pāri rādīs meistarību ST deju un LA apvienojumā jeb daudzcīņā. Pieaugušajiem, jauniešiem (16-18 g.), Junioriem II (14 -15 g.) un senioriem daudzcīņā ir 10 dejas (5 ST dejas+5 LA dejas), Junioriem I – 8 dejas (4+4), bet pašiem mazākajiem jeb Bērnu grupas (11 gadi un jaunāki) pāriem ir jāsacenšas 6 (3+3) deju programmā. Pēdējo reizi Daugavpilī Latvijas čempionāts sporta dejās bija norisinājies vairāk nekā pirms 10 gadiem.

Tikmēr piekto gadu pēc kārtas valsts labākos dejotājus uzņems Jelgava, kur pēc četrām nedēļām, 21.augustā, tāpat kā 2020.gadā tiks sadalīti medaļu komplekti LA dejās. Noslēdzošais čempionāts otro gadu pēc kārtas un atkal septembrī (11.datumā) notiks Valmierā, kur valsts čempionāti nepārtraukti ir noritējuši kopš 2016.gada un kur labākos atkal noskaidros ST dejās.

Augusta pirmajā sestdienā tiks aizvadīts sezonas otrais posms breikingā, bet noslēdzošais trešais posms ir paredzēts septembrī.


Organiztoru foto.

Lietuvieši triumfē Eiropas U17 reitinga badmintona turnīrā Liepājā, Latvijai viena bronza

Lietuvas jaunie badmintona spēlētāji pagājušajā nedēļas nogalē Liepājā notikušajā Eiropas U17 reitinga turnīrā izcīnīja zelta medaļas visās piecās disciplīnās, turklāt Nojus Tenikaitis un Jorune Salniete uzvarēja gan vienspēlēs, gan arī dubultspēles. Vienu bronzas medaļu Latvijai sarūpēja meiteņu dubultspēļu pāris.
Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Četrās jauniešu grupās noskaidroti Latvijas čempioni komandām 64 lauciņu dambretē

Vakar, 21.aprīlī, Cēsu novada Priekuļu vidusskolā norisinājās Latvijas komandu čempionāts jauniešiem 64 lauciņu dambretē, dalaot medaļu komplektus četrās jauniešu grupās.
Pēteris Kripans uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Āriņš kļūst par Eiropas čempioniem dambretē, Osītim un Lelim sudrabs

Latvijas dambretisti Pēteris Kripans junioros un Jānis Āriņš veterāniem aizvadītās nedēļas nogalē Polijā kļuva par Eiropas čempioniem 100 lauciņu dambretē, bet Ričardam Osītim junioru konkurencē un Jānim Lelim veterāniem sudraba medaļas, vēsta Latvijas Dambretes federācija (LDF).