Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas galda tenisisti nostartējuši Eiropas jaunatnes čempionātā Horvātijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas galda tenisisti nostartējuši Eiropas jaunatnes čempionātā Horvātijā
Latvjas izlases dalībnieki kopā ar treneriem. Foto: Latvijas galda tenisa federācija.

Latvijas zēnu un meiteņu junioru izlases piedalījās Eiropas jaunatnes čempionātā galda tenisā, kas norisinājās Horvātijas pilsētā Varaždinā. Komandu ieskaitē puiši ierindojās 29., bet meitenes - 34.vietā.

Eiropas jaunatnes čempionātā Latvijas izlasi pārstāvēja rīdzinieki Sabina Musajeva un Daniels Kogans, Aleksandrs Pahomovs no Preiļiem, Deniss Vasiļjevs no Rēzeknes un Maksims Staševskis no Salaspils, Rēzija Meļķe no Iecavas un Daniela Kučinska no Bauskas.

Latvijas zēnu izlase apakšgrupā, izcīnot uzvaru ar rezultātu 3:1 pret kaimiņvalsti Lietuvu un sīvā cīņā piekāpjoties Īrijas izlasei ar rezultātu 1:3, ierindojās otrajā vietā, kas ļāva turpināt cīņas par 17.-30.vietu. Turpinājumā nācās atzīt arī Dānijas un Slovēnijas izlašu panākumus. Noslēgumā spēlē par 29.-30.vietu ar rezultātu 3:1 tika uzvarēta Luksemburgas komanda. Pavisam čempionātā piedalījās komandas no 38 valstīm.

Lielākais ieguldījums kopējā rezultātā tieši Danielam Koganam - astoņās vienspēlēs gūtas 5 uzvaras. Danielam Koganam labākais rezultāts arī individuālajās sacensībās - junioru dubultspēlēs kopā ar Igaunijas pārstāvi Staņislavu Strogovu izdevās iekļūt labāko 32 pāru skaitā.

Meiteņu izlase uzrādīja sliktāku rezultātu un ierindojās 34.vietā. Diemžēl abās apakšgrupas cīņās Latvijas izlases komanda zaudēja ar 3:0. Atsevišķus setus spēja uzvarēt Sabina Musajeva, bet arī viņai abi zaudējumi. Mūsu sportistēm bija daži seti, kas beidzās ar 9:11, bet uzvarēt kaut vienā no setiem tā arī neizdevās.