Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Madonietim Kaparkalējam uzvara Pasaules kausa posmā rollerslēpošanā junioriem

Madonietim Kaparkalējam uzvara Pasaules kausa posmā rollerslēpošanā junioriem
Madonietis Lauris Kaparkalējs uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Slēpošanas federācija.

Madonietis Lauris Kaparkalējs, kurš ziemā kļuva par Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpiskā festivāla uzvarētāju sprintā, guvis teicamu panākumu Norvēģijā notikušajā šīgada pirmajā Pasaules kausa posmā rollerslēpošanā (distanču slēpošanas vasaras paveids), izcīnot uzvaru sprintā brīvajā stilā junioriem vairāk nekā 30 dalībnieku konkurencē.

Lauris Kaparkalējs pagājušā ziemā sasniedza vēsturisku panākumu, uzvarot Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpiskajā festivālā sprinta disciplīnā un sarūpējot Latvijai distanču slēpošanā pirmo zelta medaļu. Madonietis lieliski nostartējis sprintā arī vasaras sezonas sākumā Pasaules kausa pirmajā posmā rollerslēpošanā, kas norisinājās Norvēģijā.

Tas, ka Lauris Kaparkalējs cīnīsies par uzvaru, bija skaidrs jau pēc kvalifikācijas, kur Daina Vuškāna audzēknis 33 dalībnieku konkurencē vairāk nekā kilometra sprintā uzrādīja ātrāko laiku, par 0,14 sekundēm apsteidzot tuvāko sekotāju no Norvēģijas. Finālā Madonas BJSS pārstāvis palika nepārspēts. Tā Kaparkalējam nebija pirmā uzvara PK posmos rollerslēpošanā junioriem, jo pērn viņš uzvarēja divas reizes Madonā. Trijniekā iekļuva arī pasaules junioru čempionātā piecdesmitniekā tikušais ķīnietis Čens un pasaules čempionāta medaļnieks un uzvarētājs PK posmos rollerslēpošanā Aksels Artusi no Itālijas. 10km brīvajā stilā Kaparkalējs ieguva 8.vietu, 1:44 piekāpjoties Norvēģijas jauniešu čempionam distanču slēpošanā Larsam Hegenam.

Ļoti spēcīga konkurence pieaugušo grupā sanāca olimpisko spēļu 20.vietas ieguvējam Raimo Vīgantam, kuram bija jāsacenšas ar tādiem olimpisko spēļu un pasaules čempionātu medaļniekiem kā Johannes Klēbo, Emīls Iversens, Hans Kristers Holunds, Simens Krīgers, Haralds Amundsens, Didriks Tensets (visi Norvēģija), daudzkārtējais pasaules čempions rollerslēpošanā Emanuele Bekis un citiem. Atkarībā no distances dalībnieku skaits svārstījās no 37 līdz 53. Vislabāk madonietim sanāca nostartēt 1,4km sprintā brīvajā stilā, kur pēc 19.laika kvalifikācijā vēlāk izslēgšanas braucienos izdevās aizcīnīties līdz 12.vietai, aiz sevis atstājot titulētos norvēģus Auni un Skaru, kā arī sezonas beigās distanču slēpošanā PK 2.vietu izcīnījušo ķīnieti Kiangu Vangu, kurš pārsteidza olimpiskajā spēlēs ar 5.laiku kvalifikācijā. Uzvaru izcīnīja Klebo.

Sievietēm pieaugušo grupā, kur startēja 20 dalībnieces, Kitijai Auziņai konkurenci sastādīja vairākas Norvēģijas distanču slēpošanas izlases dalībnieces, zināmākā no kurām bija 2018.gada olimpiskā čempione Ragnhilda Hāga, kā arī daudzkārtējā pasaules čempione rollerslēpošanā un ziemā PK posmos vairākas reizes sešiniekā tikusī zviedriete Linna Semskāra. Madoniete vislabāk nostartēja 10km brīvajā stilā, ieņemot 15.vietu un uzvarētājai zaudējot četras minūtes.

Juniorēm meitenēm no visām četrām grupām bija vismazākā konkurence. 17 dalībnieču vidū rīdziniece Samanta Krampe divos no trijiem startiem iekļuva sešiniekā - ar 4.vietu sprintā un 5.vietu 24km klasikā ar masu startu. Viena uzvara Norvēģijas junioru čempionāta otrā desmita slēpotājai, bet divas reizes nepārspēta palika norvēģu jauniešu čempione.




, 2022-06-27 18:38, pirms 2 gadiem
Uz rolleriem Kaparkalējs baigi labais. Un sprintā (arī uz slēpēm).
, 2022-06-27 19:17, pirms 2 gadiem
Kaparkalējam laba nedēļas nogale - cienīgi visās distancēs un izcili sprintā. Vīgants un Krampe arī ļoti labi nostartēja.

Te var paskatīties elites grupu sprintu, kur Vīgantam bija 4. slēpojums ceturtdaļfinālā un 2. pusfinālā:

https://www.youtube.com/watch?v=nW-...
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.