Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Ukrainas ārlietu ministrs: "IOC ignorē krievijas kara noziegumus"

Ukrainas ārlietu ministrs: "IOC ignorē krievijas kara noziegumus"
Dmitro Kuļeba 2022. gada 26. decembrī. Foto: AP/Scanpix

"Starptautiskā Olimpiskā komiteja ignorē krievijas kara noziegumus, paziņojot, ka "nevienam sportistam nevar liegt sacensties tikai pases dēļ", kamēr krievija turpina nogalināt Ukrainas sportistus viņu pases dēļ. Aicinu visām sporta personībām paust savu nostāju," ceturtdien, 26. janvārī, tviterī ierakstīja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuļeba.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja 25. janvārī – krievijas paplašinātā kara 336. dienā – publicēja savdabīgu paziņojumu, aicinot pētīt veidus, kā krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties starptautisko sacensību apritē.

Paziņojums radīja sašutuma vilni. Vietnes InsideTheGames.biz redaktors Dankans Makejs norādīja uz pretrunām. “Man ir skaidrs, ka 2024. gada Parīzes spēlēs piedalīsies Ukraina – vai sportisti no krievijas. IOC nevar cerēt uz abu pušu vienlaicīgu līdzdalību. Viņu izvēle noteiks Olimpiskās kustības nākotni.”

“IOC apsvērs krievijas un Baltkrievijas sportistu līdzdalības iespējas Parīzes spēlēs. Tā saucamie un iespējamie “striktie noteikumi” viņiem nozīmē – startēt zem neitrāla karoga. Un viss,” raksta Olimpiskais čempions Oļegs Verņajevs.

“Kāda ir jēga no neitrāla karoga, ja ikviens zina, uz kurieni, iespējams, ceļos medaļa un, kurš sportists no kuras valsts to saņems? Gandrīz visi krievijas sportisti atbalsta karu Ukrainā. Un, pat ja viņi nepauda publiskus paziņojumus, viņi gāja parādēs, nēsāja Svētā Jura lentes vai Z-lentes, ieradās pro-kremliskos pasākumos un atbalstīja diktatūru. Viņi nav pelnījuši piedalīties Parīzes spēlēs! Tā ir fundamentāla Ukrainas sporta sabiedrības nostāja.

Stīvens Veids, ziņu aģentūras “Associated Press” korespondents Tokijā, norāda uz IOC divkosību. “Kāpēc IOC prezidents Tomass Bahs prioritizē pārsimts krievu sportistu klātbūtni Parīzē, salīdzinot ar 40 miljoniem ukraiņu, kurus nāvējoši apdraud krievija? Prioritātes? Biznesa lēmums. IOC ir sporta bizness, kas katrā četrgades ciklā rada 7-8 miljardus ASV dolāru. Neesiet akli. IOC nav labdarības organizācija. Tā ir Šveicē bāzēta bezpeļņas organizācija ar milzīgu apetīti pēc naudas.”

Izmantotie resursi:
Zelenskis – Baham: "Karā nogalināti 89 Ukrainas sportisti un treneri"


, 2023-01-27 02:57, pirms gada
Līdzšinējā pasaules kārtība brūk. Konflikts NATO iekšienē, Turcijas ceļš uz autoritārismu, ANO impotence, SOK debīlisms. Nebūs nekādu Parīzes un OS spēļu vispār, ja funkcionāri aizvērs acis uz terorisma atbalstu. Taisnība vien būs pesimistiem, 3. pasaules iegājis nākamajā fāzē...
, 2023-01-27 08:08, pirms gada
valsts var nepatikt un to var ienīst tas ir saprotami,bet tās nosaukums jāraksta ar lielo burtu
, 2023-01-27 08:34, pirms gada
Ar to arī Olimpiskās spēles var beigties
, 2023-01-27 09:02, pirms gada
SteveDavis rakstīja: valsts var nepatikt un to var ienīst tas ir saprotami,bet tās nosaukums jāraksta ar lielo burtu
Lai rakstītu ar lielo burtu ir jānopelna!
, 2023-01-27 10:57, pirms gada
novik, kapēc uzvārdu vēl neesi samainījis? Tas būtu tāds pamatīgāks protests, kā rakstīšana ar mazo burtu.
, 2023-01-27 17:49, pirms gada
Ja karš turpināsies,tad nebūs varbūt pašas Olimpiskās spēles Parīzē.Tāpēc tagad šūmēties par šo jautājumu,ir lieki šķiedēt enerģiju.Vienīgi Bahu derētu tā publiski pakritizēt visu valstu olimpiskām komitejām,ka vispārībā pacēla tādu tēmu.Domāju,ka tas arī notiks.
"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Organiztoru foto.

Lietuvieši triumfē Eiropas U17 reitinga badmintona turnīrā Liepājā, Latvijai viena bronza

Lietuvas jaunie badmintona spēlētāji pagājušajā nedēļas nogalē Liepājā notikušajā Eiropas U17 reitinga turnīrā izcīnīja zelta medaļas visās piecās disciplīnās, turklāt Nojus Tenikaitis un Jorune Salniete uzvarēja gan vienspēlēs, gan arī dubultspēles. Vienu bronzas medaļu Latvijai sarūpēja meiteņu dubultspēļu pāris.