Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

LOK: Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalība olimpiskajās spēlēs ir nepieļaujama

LOK: Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalība olimpiskajās spēlēs ir nepieļaujama
Foto: Reuters

Trešdien Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) paziņoja, ka aicina pētīt veidus, kā Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties starptautisko sacensību apritē. Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) šodien paudusi, ka argresorvalstu sportistu dalība olimpiskajās spēlēs ir nepieļaujama.

SOK prezidents Tomass Bahs pauda, ka sportu nevajadzētu jaukt ar politiku un ka Krievijas sportistus nevajadzētu sodīt par viņu valsts izvērsto karu Ukrainā. Paziņojumā tika norādīts, ka jārīkojas saskaņā ar Olimpisko hartu, cienot visu sportistu tiesības un izslēdzot diskrimināciju. Ukraina vēlāk paziņoja, ka boikotēs 2024. gada Parīzes olimpiskās spēles, ja ļaus piedalīties Krievijas un Baltkrievijas sportistiem.

"Nē, es nekādā veidā nevaru piekrist, ka, kamēr šāda agresija notiek, Krievijas un Baltkrievijas sportistiem ļauj piedalīties. Manuprāt, tas ir amorāli. Lai kā stāstītu, ka sportu ar politiku nejauc, tieši autoritārie režīmi ir tie, kuri sportu vislabāk izmanto saviem mērķiem," pauda Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Viņš sagaidīja, ka LOK paudīs principiālu nostāju šajā jautājumā.

Reaģējot uz ministra teikto, LOK nākusi klajā ar paziņojumu: "Mūsu nostāja bija, ir un būs nemainīga un principiāla – kamēr notiek karš Ukrainā, Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalība olimpiskajās spēlēs zem jebkāda karoga ir nepieļaujama."

Ar paziņojumu klajā nākusi arī Saeimas Sporta apakškomisija: "Apakškomisijas deputāti asi nosoda SOK paziņojumu un uzskata, ka lēmums neliegt Krievijas un Baltkrievijas sportistiem dalību Parīzes olimpiskajās spēlēs ir klajā pretrunā ar starptautiskās sporta pasaules un pašas SOK definētajām vērtībām."

Sporta apakškomisijas deputāti arī aicināja Latvijas sporta federācijas un sportistus publiski un tieši paust savu vērtējumu par SOK lēmumu, tā starptautiskajā telpā skaidri un nepārprotami demonstrējot Latvijas sportistu uzticību tiem principiem, kas vieno sporta un visu demokrātisko pasauli.


, 2023-01-27 14:02, pirms gada
Bail pat iedomāties cik daudz kremļa prostitūtu ir salīdušas pasaules sporta organizācijās, tikai vēl jau viņas nesaprot, ka klients ir impotents un naudas viņam arī tik daudz vairs nav.
Lai abas parašas rīko alternatīvās olimpiādes ar eritreju, ziemeļkoreju un nauru...
, 2023-01-27 14:02, pirms gada
Vnk krievija solidus kukuļus ir samaksājusi, lai ļauj piedalities, tas skaidrs ka diena. Bet, protams, viņu daliba ir nepieļaujama. Ceru, ka jebkura normala valsts šādu pasākumu boikotētu, ja ne valsts, tad sportisti.
, 2023-01-27 14:06, pirms gada
Kmaēr karš nav beidzies un Ukraina atgriezusies svaās vecajās robežās, jautājuma izskatīšana par Rus un BLR atgiršanos ir nepieļaujams.
, 2023-01-27 14:13, pirms gada
Pilniigi piekriitu,tikai lai neaizmirst asv,izraeelu,savaadaak divaini sanaak,amerikaani tuvos austrumus pilniibaa izniicinaat driikst un nekaada aizlieguma
, 2023-01-27 14:19, pirms gada
SOK - starptautisā okupantu komiteja
, 2023-01-27 14:19, pirms gada
Curtiys rakstīja: Kmaēr karš nav beidzies un Ukraina atgriezusies svaās vecajās robežās, jautājuma izskatīšana par Rus un BLR atgiršanos ir nepieļaujams.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
, 2023-01-27 14:20, pirms gada
#22924 rakstīja: Bail pat iedomāties cik daudz kremļa prostitūtu ir salīdušas pasaules sporta organizācijās, tikai vēl jau viņas nesaprot, ka klients ir impotents un naudas viņam arī tik daudz vairs nav.
Lai abas parašas rīko alternatīvās olimpiādes ar eritreju, ziemeļkoreju un nauru...
🤣🤣🤣🤣🤣😅😅😅😅
, 2023-01-27 15:34, pirms gada
Krievi var pat necerēt.
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.