Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Rīgā negaidīti uzvar RTU badmintonisti, Valkā igauņi, Zemgalē LLU un Ozolnieki

Rīgā negaidīti uzvar RTU badmintonisti, Valkā igauņi, Zemgalē LLU un Ozolnieki
Foto: badminton.lv

Trešdien vienlaicīgi notika četras Latvijas čempionāta badmintonā klubu komandām kvalifikācijas turnīra spēlēs. Divas spēles vienlaicīgi notika Jelgavā, LLU Sporta centrā, kur LLU studentu komanda ar 5:0 pieveica Penkuli, bet Ozolnieku komanda ar 3:2 pieveica Jelgavu. Vidzemes divīzijā Valka savā vienīgajā mājas spēlē uzvarēja Valmieru ar 3:2, bet Rīgas divīzijā RTU negaidīti uzvarēja BK “Rīga”, tādējādi apgrūtinot šī kluba kvalificēšanos uz finālturnīru, kas 19. decembrī notiks Siguldā.

Četri Zemgales badmintona klubi trešdien LLU Sporta namā uzsāka cīņas Latvijas čempionātā badmintonā klubu komandām. Savā pirmajā spēlē LLU studentu komanda ar 5:0 pieveica Penkuli, bet Ozolnieki ar 3:2 bija pārāki par Jelgavu. Latvijas čempionāta finālturnīrā, kas notiks 2015. gada 19. decembrī Siguldā, piedalīsies tikai viena no četrām Zemgales divīzijas komandām –- Jelgava, Ozolnieki, Penkule vai LLU.

LLU studentu komanda uzvarēja Penkuli pārliecinoši, nezaudējot nevienu spēli un arī nevienu setu. LLU komandā spēlē tikai LLU studenti, starp kuriem ir arī daudzi jaunieši, kas iepriekš nopietni trenējušies badmintonā. Savukārt Penkules komandā spēlē Penkules iedzīvotāji, kuri badmintonu regulāri spēlē divas reizes nedēļā.

Trešdien notika vēl divas citas Latvijas čempionāta badmintonā klubu komandām kvalifikācijas turnīra spēlēs. Vidzemes divīzijā Valka savā vienīgajā mājas spēlē uzvarēja Valmieru ar 3:2, bet Rīgas divīzijā RTU negaidīti uzvarēja BK “"Rīga"”.

Valmiera ir vienīgā komanda, kas nospēlējusi jau divas spēlēs, un diemžēl abās spēlēs Valmieras jaunieši ir piedzīvojuši zaudējumu. Trešdien Valmiera devās savā vienīgajā izbraukuma spēlē uz Valku, kuras komandā spēlēja divi pieteiktie igauņi. Atgādinām, ka katram klubam bija iespēja pieteikt ārzemju spēlētāju, bet ne vairāk kā divus. Bet iepriekš 17. novembrī Latvijas čempionāta atklāšanas spēlē Valmiera savā laukumā piekāpās Cēsu komandai ar 1:4.

Rīgas un Zemgales divīzijās arī nākamnedēļ visas spēles notiks trešdienas vakaros. 2. decembrī BK “"Rīga"” tiksies ar "“Enri"”, bet Jelgava dosies izbraukuma spēlē uz Penkuli, bet LLU pie sevis uzņems Ozolniekus. Visas Rīgas divīzijas spēlēs notiek “"Enri"” kortos.

Šonedēļ vēl notika arī Pierīgas divīzijas pirmā spēlē starp Salaspili un Baložiem. Pirmajā duelī ar 5:0 pārāki bija Baloži. Otrā šī dueļa spēle ir ieplānota 7.decembrī Salaspilī.

Šonedēļ vēl ieplānotas divas spēles. Vidzemes divīzijā Sigulda pie sevis ceturtdien uzņems Cēsis, bet 28. novembrī no rīta, Liepāja viesosies Talsos, lai pie viena atvest savus jauniešus uz Latvijas čempionātu jauniešiem, kā arī no rīta izspēlētu kvalifikācijas turnīra spēli. Atgādinām, ka pirmajā spēlē, kas notika 20. novembrī Liepājā, mājinieki uzvarēja ar 3:2.

Atgādinām, ka komandu turnīrā katrā tikšanās reizē tiek izspēlētas piecas spēlēs – vīriešu un sieviešu vienspēles, vīriešu un sieviešu dubultspēlēs, kā arī jauktā dubultspēle. Nolikums paredz, ka viens spēlētājs var piedalīties tikai divās spēlēs, tādējādi minimālais komandas sastāvs ir četri spēlētāji – divi vīrieši un divas sievietes, taču ir iespējams, ka katrs spēlē tikai vienu spēli, tādējādi vienā vakarā var spēlēt arī astoņi komandas spēlētāji.

Latvijas čempionātam ir pieteiktas 22 komandas un 180 badmintona spēlētāji. Latvijas komandās ir pieteikti arī 4 ārzemju spēlētāji – Valkas klubs ir pieteicis 2 spēlētājus no Igaunijas, bet Liepājas klubs divus lietuviešus. Latvijas čempionāta spēlēs arī divi Ozolniekos dzīvojošie ķīnieši.


Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.
Foto: Aerodium
1

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.