Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Pasaules čempionātā dambretē jauniešiem komandu sacensībās Latvijai uzvara un otrā vieta

Pasaules čempionātā dambretē jauniešiem komandu sacensībās Latvijai uzvara un otrā vieta
Latvjas jaunie dambretisti, kuri izcīnījuši medaļas komandām. Foto: Latvijas dambretes federācija.

Pasaules čempionātā jauniešiem un jaunietēm 64 lauciņu dambretē, kas norisinās Bulgārijā, komandu sacensībās, kurā katrā komandā spēlēja pa vienam pārstāvim no U17, U14 un U11 vecuma grupas, lieliski nostartējuši Latvijas pārstāvji, izcīnot uzvaru puišiem un otro vietu meitenēm.

Jau iepriekš ziņojām, ka čempionāta pirmajā dienā Latvijas jaunie dambretisti individuālajos startos divās sacensībās – ātrajā dambretē un ātrspēlē – ieguva 19 medaļas, tajā skaitā četras zelta. Arī komandu sacensībās mūsu jaunie dambretisti nostartēja lieliski.

Latvijas komandas sastāvā startēja Valda Vasariete, Malvīne Misāne un Varvara Ivanova meitenēm, bet zēniem – Reinis Štāls, Pēteris Kripans un Aleksandrs Ivanovs. Puišu konkurencē sacentās 8 valstu izlases. Mūsu puiši nopelnīja visvairāk punktu – 33, kas ļāva svinēt uzvaru. Par diviem punktiem tika apsteigti baltkrievi, bet trijnieku noslēdza Krievijas komanda, kuras kontā 29 punkti.

Mūsu meiteņu komanda ar izcīnītiem 19 punktiem finišēja otrajā vietā, par 5 punktiem atpaliekot no uzvarētājas Baltkrievijas, bet par 4 punktiem apsteidzot bronzas medaļas izcīnījušo Uzbekistānu.


Foto: Aerodium

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.
Godalgoto trijnieks tranšejas stendā. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Latvijas kausa stenda šaušanā 1. posmā uzvar olimpietis Upelnieks un Jurgenovskis vecākais

Pirms dažām dienām Kuldīgā norisinājās Latvijas kausa izcīņas stenda šaušanā 1. posms, dalībniekiem sacenšoties gan apaļajā, gan tranšejas stendā. Par uzvarētājiem kļuva olimpietis Dainis Upelnieks un Tālis Jurgenovskis, kurš finālā pārspēja savu dēlu Kārli.
Godalgoto vietu ieguvēji. Foto: BJC "Laimīte".
1

Latvijai zelts un sudrabs pasaules klubu komandu čempionātā galda hokejā

Pagajušajā nedēļas nogale Čehijas galvaspilsētā Prāgā notikušajā pasaules klubu komandu čempionātā galda hokejā finālā tikās abas Latvijas komandas, Inčukalna galda hokeja klubam pārspējot Bērnu un jauniešu centra "Laimīte" komandu. Tādējādi Latvijas komandas izcīnīja zeltu un sudrabu.