Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

I.Bikše izcīna Latvijai vēl vienu godalgu pasaules kausā rollerslēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

I.Bikše izcīna Latvijai vēl vienu godalgu pasaules kausā rollerslēpošanā
Indulis Bikše sarupē otru godalgu pasaules kausā junioriem. Foto: V.Proškins, Infoski.lv

Latvijas izlases slēpotājs Indulis Bikše izcīnīja otro vietu junioriem 15km iedzīšanā brīvajā stilā Pasaules kausā rollerslēpošanā, kas norisinājās Madonas trasē „Smecersils”, tādējādi nodrošinot Latvijai otro godalgoto vietu Madonā notikušajā pasaules kausa posmā. Pieaugušo grupā Arvis Liepiņš un Inga Paškovska ieņēma attiecīgi 19. un 11.vietu, taču zīmīgais fakts pieaugušo grupā, ka Latvija bija priekšā slēpošanas lielvalstij Norvēģijai.

Pēc Induļa Bikšes 4.vietas iegūšanas sestdien 7,5km prologā klasiskajā stilā ar cerībām par godalgotas vietas izcīnīšanu tika gaidīta svētdienas 15km iedzīšana junioriem (1995.-1999.g.), kur uz starta izgāja 17 dalībnieki no septiņām valstīm. Un Indulis cerības attaisnoja, otrajā aplī noķerot vienu no priekšā startējušiem zviedriem un beigās finišējot otrajā vietā, piekāpjoties par pusotru minūti tikai zviedram Markusam Fredriksonam, kurš uzvarēja otro dienu pēc kārtas. Līdz ar to Latvijai izdevās tikt pie otrās godalgas pasaules kausa posmā, jo piektdien nepārspēts sprintā junioriem bija cits madonietis 16 gadus jaunais Raimo Vīgants, kuram šodien iedzīšanā trīs vietu kāpums un 7.vieta, palaižot priekšā tikai trīs un četrus gadus vecākus sportistus. Juniorēm 10km iedzīšanā 7.vietu ieņēma Ieva Pūce, kas no uzvarētājas Sandras Ulsonas (Zviedrijas) atpalika sešas ar pusi minūtes.

Pieaugušo grupā dāmām pārākumu 10km iedzīšanā brīvajā stilā nodemonstrēja zviedriete Linna Semskāra, kura 23 sekunžu pārsvaru sestdien pēc prologa klasiskajā stilā šodien palielināja līdz 50 sekundēm, izcīnot jau trešo uzvaru šajā sezonā. Finiša spurtā par otro vietu krieviete Olga Mihailova apsteidza baltkrievieti Jūliju Tihonovu. Līdzjutējiem priecīgu brīdi sarūpēja Inga Paškovska, kas, startējot pēdējā 13.pozīcijā, spēja pakāpties uz 11.vietu, likvidējot 47 sekunžu deficītu un apsteidzot vienīgo Norvēģijas pārstāvi Annikenu Alnesu.

Arī vīriešiem 15km iedzīšanā, kur startēja 29 dalībnieki no astoņām valstīm, Arvis Liepiņš pakāpās par divām vietām un ierindojās 19.vietā, kas ir viņa augstākais rezultāts pasaules kausa posmos rollerslēpošanā. Zīmīgi, ka arī Arvis distances beigu daļā apsteidza vienīgo Norvēģijas pārstāvi Ragnaru Andresenu, kurš ir pasaules čempions sprintā rollerslēpošanā, kā arī uzvarējis pasaules kausa posmos distancē brīvajā stilā. Līdz pat pēdējā apļa vidum bija līderu grupa ar sešiem slēpotājiem, uzvarētāju noskaidrojot sprinta finišā, kur pārāks izrādījās trīs reizes pasaules čempionātos ziemā sešiniekā tikušais baltkrievs Sergejs Dolodivičs, aiz sevis atstājot komandas biedru Juriju Astapenku un krievu Ivanu Solodovu. Ceturtajā vietā finišēja prologa uzvarētājs zviedrs Robins Norums, tādējādi pirmo reizi šajās trijās dienās, ņemot vērā visas grupas, dominējošā Zviedrija palika bez godalgas.

Rezultāti: 2015.gada vasaras sezona : Rezultāti : Distanču...