Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Reklāmraksts: Fitnesa inventārs - ko iegādāties mājas treniņiem?

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Svarīgākais, ko mēs varam darīt savas labsajūtas uzlabošanai, ir rūpes par veselību. Tikai vesels cilvēks var justies enerģijas pilns, laimīgs un pašpārliecināts par savu skaistumu. Panākuma atslēga jau sen nevienam nav noslēpums – tas ir veselīgs uzturs un regulāra fiziskā aktivitāte. Diemžēl laikā, kad sporta zāles ne vienmēr ir brīvi pieejamas, vai arī vienkārši neatrodat laiku to apmeklējumam, sportošana bieži vien paliek novārtā. Taču risinājums ir! Var ierīkot savu personīgo fitnesa zonu mājās.

Mūsdienās brīvā pārdošanā var sameklēt visu to pašu fitnesa inventāru, kāds atrodams sporta zālēs. Protams, vingrot var arī bez palīglīdzekļiem, īpaši ja nekad neesat bijis draugos ar sportu un organisms nav pieradis pie slodzēm. Taču pareizi piemeklēts inventārs, kas atbilst Jūsu fiziskajai sagatavotībai, palīdzēs sasniegt rezultātus daudz ātrāk, dažādos vingrinājumus un vairos Jūsu motivāciju. Ja uztraucaties, ka tas izmaksās Jums prāvu naudu summu, turpinājumā mēs pievērsīsimies efektīvam fitnesa inventāram dažādam budžetam. Daži no šiem rīkiem maksā mazāk par 10 eiro! Jums arī nebūs nepieciešama milzīga inventāra daudzveidība mājās. Izvēloties 2-3 no tālāk minētājiem rīkiem, varēsiet mājas apstākļos trenēt visas muskuļu grupas.

Efektīvai tauku dedzināšanai

Vislielākā problēma daudziem ir liekais svars. Ja tas skar arī Jūs, tad sākotnējais mērķis būtu nomest visu lieko. Jāsaka, ka Jums vajadzēs ne vien sekot savam uzturam, bet arī kārtīgi pasvīst! Lieciet uzsvaru uz kardiotreniņiem, kuri iedarbinās tauku dedzināšanas mehānismu un tonizēs Jūsu muskuļus.

Lecamauklas ir visiem zināms un ļoti lēts sporta inventārs, kuram būs nepieciešami vien daži eiro. Taču tās efektivitāte ir iespaidīga un aktualitāte nav zudusi. Lēkāt ar lecamauklu ir ļoti vienkārši, bet kalorijas tiek dedzinātas intensīvi. Internetā Jūs atradīsiet daudz kardio vingrinājumu ar lecamauklu. Pietiks ar 15-20 minūtēm dienā, lai pēc nedēļas-divām pamanītu pirmos rezultātus. Tauku slānis mazināsies, nostiprināsies kāju muskuļi, izturība augs. Bonusā saņemsiet labāku kustību koordināciju un elpošanas sistēmas darbību, kā arī stiprāku sirds un asinsvadu sistēmu.

Vēl viens cenas ziņā pieejams rīks kardiotreniņiem ir stepa solis. Darbojoties ar to vienu stundu, sadedzināsiet ap 500 kalorijām! Papildus trenēsies sirds muskulis, koriģēsies kāju muskuļu forma. Stepa vingrinājumu kompleksus arī var piemeklēt internetā, izvēloties savam sagatavotības līmenim atbilstošāko sarežģītības pakāpi. Parasti tie ir bāzes soļi dažādās vienkāršākās vai sarežģītākās kombinācijās, kuri jāveic straujā tempā.

Dārgāka alternatīva solim ir kardiotrenažieri – skrejceliņš un steperis. Tie ļauj ne vien soļot vai skriet, bet arī kontrolēt slodzi un rezultātu – redzēt, kāds attālums noiets/noskriets, cik daudz kaloriju patērēts u.tml. Varēsiet veikt vingrinājumus mūzikas pavadījumā vai arī TV skatīšanās laikā, apvienojot patīkamo ar lietderīgo.

Pievilcīgai vēdera presei

Reljefaina vēdera prese ir tas, kas izdevīgi izceļ sportisku vīrieti un nepaliek nepamanīts no pretējā dzimuma puses. Nedārgs rīks preses stiprināšanai ir vingrošanas ritenis. Neraugoties uz tā šķietamo vienkāršību, ritenis ir viens no sarežģītākajiem un attiecīgi arī efektīvākajiem vingrinājumiem vēdera muskuļiem.

Pamatvingrinājums ir sekojošs: Jūs nostājaties četrrāpus, saņemat ar rokām riteni un lēni virzāt to uz priekšu līdz spējat noturēt, neapguļoties uz grīdas. Kritiskajā punktā uz sekundi fiksējat to un sākat pamazām slīdēt sākotnējā pozīcijā.

Uzreiz jāsaka, ka iesācējiem būs diezgan sarežģīti tikt galā ar šo uzdevumu, taču Jūsu neatlaidība būs tā vērta! Vairākas reizes izpildīts vingrinājums ar riteni aizstāj treniņa kompleksu dažādām muskuļu grupām. Visintensīvāk tas iedarbojas tieši uz vēdera presi. Taču arī citas muskuļu grupas iztur kolosālu slodzi – muguras un krūts muskuļi, pleci un rokas un pat sēžamvieta. Efekts būs līdzīgs regulārai vingrinājuma „dēlis” (planking) izpildei – muskuļi tonizēsies, iegūs daudz pievilcīgākas aprises. Tāpat treniņi ar riteni ievērojami paaugstinās Jūsu izturību, kas noderēs citu spēka treniņu izpildē.

Kompleksiem ķermeņa treniņiem

Ir daudz sporta rīku, kuri ļauj trenēt visas muskuļa grupas – secīgi vai vienlaikus. Tas ir ērts risinājums, jo Jums nevajadzēs pirkt vairākus atsevišķus elementus. Galu galā ne vienmēr mājokļos ir pietiekami vietas, kur tos uzglabāt. Turklāt iegādāties vienu sporta elementu visbiežāk ir arī izdevīgāk.

Viens no lētākajiem rīkiem kompleksiem treniņiem ir balansa spilveni – gumijas kamera diska formā. Spilvens ir piepūsts, taču ne pilnībā, saglabājot mīkstumu. Lai nostāvētu uz tā, Jums pienāksies turēt līdzsvaru jeb balansēt. Var ne tikai stāvēt, bet arī tupēt, pārvietot svaru no vienas kājas uz otru – pielietojums ir plašs un aprobežojas vien ar Jūsu fantāziju. Taču katra aktivitāte būs jāapvieno ar līdzsvara turēšanu, tādējādi aktivizējot visus ķermeņa muskuļus. Lai vairāk nodarbinātu kādu konkrētu zonu, iesaistiet spilvenu klasisko vingrinājumu izpildē. Piemēram, atspiešanās, balstot rokas uz balansa spilvena, būs daudz sarežģītāka un attiecīgi efektīvāka. Arī parastie vēdera presītes vingrinājumi, paliekot kameru zem muguras, ļaus daudz ātrāk tikt pie redzama rezultāta!

Vēl viens universāls inventārs sportošanai mājās ir zviedru sienas, kuru pamatkomplektācija parasti sastāv no kāpnēm un pievilkšanās stieņa. Komplektācijā papildus var ietilpt vingrošanas riņķi, salokāmie stieņi, slīpie rokturi, muguras atbalsts, virves u.c. Neraugoties uz daudzfunkcionalitāti, šāds sporta komplekss neaizņems mājās daudz vietas. Tā ir vertikāla konstrukcija, kas stiprinās pie sienas, un platumā reti kad pārsniedz vienu metru. Taču pielietojums ir visplašākais! Pievilkšanās stienis ļaus trenēt roku un plecu muskuļus, kā arī „pastiept” mugurkaulu un saspringtus muskuļus treniņa noslēgumā. Varēsiet pildīt arī efektīvus vingrinājumus vēdera presei, cilājot kājas uz augšu. Bagātināt vingrinājumu klāstu palīdzēs tādi fitnesa palīgrīki kā gumijas espanderi, piekares treniņu sistēmas, atsvari. Ar tādu personīgo kompleksu būs ko pasvīst!

Pasūtīt sporta inventāru treniņiem mājās Jūs varat interneta veikalā 220.lv. Te Jūs atradīsiet pilnīgi visu nepieciešamo – nedārgu inventāru kardio treniņiem un spēka vingrinājumiem, kā arī kvalitatīvus trenažierus, rīkus un kompleksus visām muskuļu grupām. Vēl efektīvākiem treniņiem un augstākai motivācijai izvēlieties arī piedāvājumā esošos sporta palīgrīkus un aksesuārus - kvalitatīvu sporta tērpu, cimdus, paklājiņu, fitnesa aproci u.c. Preču cenu diapazons ir tik plašs, ka iegādāties labu sportošanas pamatkomplektu var vien par pāris desmitiem eiro. Izvēlieties un sāciet šodien, lai redzētu rezultātu jau rīt!