Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jauni Rīgas atklātā čempionāta uzvarētāji dambretē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jauni Rīgas atklātā čempionāta uzvarētāji dambretē
Pirmais trijnieks sievietēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Svētdien Rīgas 6.vidusskolas telpās norisinājās Rīgas atklātais čempionāts vīriešiem un sievietēm 100 lauciņu dambretē. Visi čempionāta dalībnieki spēlēja kopējā turnīrā, kur tika izspēlētas pēc Šveices sistēmas 8 kārtas ar apdomas laiku 15 minūtes katram uz partiju plus papildus 5 sekundes par katru izdarīto gājienu.

Sestdien Rigas atklātajā čempionātā 100 lauciņu dambretē sacentās dažāda vecuma jaunieši, bet vakar turpar Rīgas 6.vidusskolā labākie tika noskaidroti pieaugušo konkurencē.

Sievietēm par Rīgas čempioni pirmo reizi turnīru vēsturē ar izcīnītajiem 10 punktiem no 16 iespējamajiem kļuva talantīgā Malvīne Misāne no dambretes skolas "Domātprieks". Otro vietu ar 9 punktiem izcīnīja Viktorija Aišegila Nesanira no Rīgas Bolderājas jaunās pamatskolas. Godalgotajā trešajā vietā arī ar izcīnītajiem 9 punktiem dambretes skolas "Domātprieks" pārstāve Marija Magdalēna Nereda.

Vīriešiem arī pirmo reizi Rīgas čempionātu vēsturē par čempionu tika kronēts rīdzinieks Jevgeņijs Matvejevs, kurš izcīnīja 12 punktus no 16 iespējamajiem. Ar iegūtajiem 11 punktiem turnīru noslēdza trīs dalībnieki: Laimonis Zālītis, Dzintars Kaņeps, Raimonds Klimāvičs un pēc papildus rādītājiem otro vietu Rīgas čempionātā izcīnīja vecmeistars Laimonis Zālītis, kurš pārstāv "Bauskas Prātnieku". Savukārt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Dzintars Kaņeps no Ogres novada sporta centra.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija