Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

2014. gadā Latvijas balva par cīņas gribu, 2023. gadā – ilgs cietumsods par narkotiku tirdzniecību

2014. gadā Latvijas balva par cīņas gribu, 2023. gadā – ilgs cietumsods par narkotiku tirdzniecību
Jevgeņijs Birins. Foto: Marguss Pahvs/Delfi.ee

LETA. Igaunijas Harju apgabaltiesa šonedēļ par narkotiku tirdzniecību piesprieda 13 gadu cietumsodu Latvijas pilsonim Jevgeņijam Birinam, kurš "tumšajā tīmeklī" bija organizējis vērienīgu starptautisku narkotiku tirdzniecību, vēsta Igaunijas mediji.

Spānijā dzīvojušais 42 gadus vecais Birins tiesas priekšā stājās pagājušā gada augustā, bet februārī apsūdzības puse viņam lūdza piespriest 19 gadus cietumā. Pēc apsūdzības puses teiktā, Birins, kurš "tumšajā tīmeklī" izmantoja segvārdus Teslaboy, Valhalla, Fluidiz, Zangezz, organizējis narkotiku tirdzniecību lielos apjomos Zviedrijā, Somijā, Latvijā un Igaunijā, izmantojot tumšā tīmekļa narkotirdzniecības centru "ValhallaGroup" un tā darboņus igauņu jauniešus.

Kopš 2019. gada Centrālā kriminālpolicija un prokuratūra Igaunijā veikusi sešus kriminālprocesus saistībā ar narkotiku izplatīšanu tumšajā tīmeklī. Šo procesu rezultātā prokuratūra apsūdzības uzrādīja 14 personām. Birins tumšajā tīmeklī atrada "narkotiku veikala" darbībai nepieciešamos partnerus Igaunijā, kuri viņa vadībā veidoja starpnoliktavas un kurus viņš apgādāja ar narkotikām. Pēc prokuratūras teiktā, Birins nopelnījis vairāk nekā vienu miljonu eiro.

Latvijas pilsoņa vadībā Igaunijā darbojās trīs "narkotiku universālveikali". Viņi darbojās dažādās jomās, un katra jauna grupa sāka savu darbību pēc tam, kad policija un prokuratūra apturēja iepriekšējās aktīvās grupas darbību. "Narkotiku universālveikalu" dibinātājiem piespriesti cietumsodi no astoņiem līdz trīspadasmit gadiem.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Birins ir biedrības "Zoorbagan" vadībā un darbojas dzīvokļu īpašnieku biedrības "Čiekuru iela 4" valdē. Savulaik viņš bijis virknes uzņēmumu līdzīpašnieks, bet pašlaik viņam nav īpašumtiesību kādā aktīvā Latvijas uzņēmumā. Publiski pieejamā informācija liecina, ka viņš aizrāvies ar triatlonu un 2014. gadā pat ieguvis Latvijas gada balvu sportā par cīņas gribu. Nominantu konkurentē Birins tolaik pārspēja riteņbraucēju Kristeru Krīgeru, BMX riteņbraucēju Māri Štrombergu, tenisistu Mārtiņu Podžu un Latvijas hokeja izlasi.

Izmantotie resursi:
LETA


Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.