Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Alūksnē noskaidroti pirmie šī gada Latvijas čempioni orientēšanās sportā

Alūksnē noskaidroti pirmie šī gada Latvijas čempioni orientēšanās sportā
Pirmais trijnieks sievietēm sprintā. Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Alūksnē norisinājās šī gada pirmais Latvijas čempionāts orientēšanās sportā. Ziemas sporta centrā "Mežinieki" aizvadīts Latvijas čempionāts orientēšanās ar slēpēm sprintā un garajā distancē, pulcējot 240 dalībniekus no visām trim Baltijas valstīm.

Abās sacensību dienās dalībniekus izaicināja kalnains apvidus ar stāviem nobraucieniem, kas prasīja ne tikai prasmīgu un ātru orientēšanos, bet arī labas slēpošanas iemaņas. Vīru elitē dubultu čempiona titulu izcīnīja madonietis Jānis Baunis (OK Arona/Madonas BJSS), kurš garajā distancē absolūtajā vērtējumā gan finišēja trešais, piekāpjoties Lietuvas un Igaunijas sportistiem. Sprintā sudrabs Edgaram Bričonokam (Kāpa OK) un bronza Naurim Neimanim (Ogre OK/SC), savukārt garajā distancē Neimanim sudrabs un Bričonokam bronza.

J. Baunis neslēpj, ka šoziem ieguldīts nopietns darbs sagatavošanās procesā un domājot arī par svarīgākiem startiem sezonas beigās: "Treniņprocess šajā sezonā ir mērķēts uz Pasaules čempionātu orientēšanās ar slēpēm marta vidū. Kopā ar "OK Arona" klubu esam jau startējuši sacensībās Igaunijā un Somijā, kā arī rīkojam kopīgus treniņus apvidū. Nedēļu pirms LČ noslēdzu divu nedēļu intensīvu treniņu ciklu ar treniņiem apvidū. Jutos gatavs cīnīties par augstāko pjedestāla pakāpienu. Uzdevumu atviegloja vairāku nozīmīgu elites vīru prombūtne (Andris Kivlenieks, Raivo Kivlenieks, Nauris Raize). Jācer, ka LČ vidējā dalībnieku pulks līdzīgi kā vasarā būs lielāks."

Sacensību organizatori iepriecināja ar interesantām distancēm, šķietami līdzīgiem variantiem, kas realitātē bija izšķiroši laika ziņā. Sprintā, cenšoties ātri pieņemt lēmumu, varēja viegli iekrist uz būtisku variantu izvēli. Garā distance izaicināja prāta noturību ar sarežģītu orientēšanos līdz distances beigām. Arī man ir palicis liels "mājasdarbs" atrisināt, kā distanču plānotāji ievilināja dažādos neveiksmīgos variantos. Liels paldies "OK Alūksne", sacensības lieliski noorganizētas. Par spīti ierastajai neziņai vai varēs rīkot sacensības, organizatori tika galā arī ar neprognozējamajiem laikapstākļiem un vētrā kritušajiem kokiem.

Dāmu elitē par čempioni sprintā kļuva daugavpiliete Jūlija Matvijenko (Stiga OK/BJC Jaunība), bet sudrabs un bronza attiecīgi valmierietēm Līgai Valdmanei un Sintijai Ozolai (ZVOC-VBSS). Garajā distancē Valdmane ar pārliecinošu uzvaru kļuva par čempioni, sudraba ieguvēju Elīzu Ozolu (Auseklis IK) apsteidzot par vairāk kā 20 minūtēm, kamēr bronza Matvijenko.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums


Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.
Foto: Aerodium
1

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.