Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Viesturs Lācis

ASV konfiscē aizliegtos preparātus

Svētdien noslēdzās ASV Narkotiku apkarošanas pārvaldes (DEA) operācija "Raw Deal", kuras laikā tika konfiscēts milzīgs daudzums aizliegto preparātu. Ir pamats uzskatīt, ka šis var izvērsties par lielāko skandālu sporta vēsturē

18 mēnešu laikā "Raw Deal" ietvaros apcietināti 124 cilvēki 27 ASV štatos (vairāk kā 50 no tiem - pagājušajā nedēļā) un slēgtas 56 pagrīdes laboratorijas. Pēc izmeklētāju sākotnējiem aprēķiniem, konfiscēti 570 000 zāļu pudelīšu (katras tilpums 10 mililitri) un 11,4 miljoni steroīdu devu. Bez ievērības netika atstātas arī interneta lapas, kurās tika sniegti padomi nelegālu preparātu iegādē un tirgoti šie preparāti. Pēc DEA sniegtajām ziņām, viņiem ir izdevies apkopot "simtiem tūkstošu e-pasta vēstuļu". Patlaban nevienam profesionālam sportistam apsūdzība nav izvirzīta, taču savāktās vēstules tikšot rūpīgi analizētas.

2005. gadā tika aizvērtas astoņas laboratorijas Meksikā, kurās, pēc DEA aprēķiniem, tika saražoti 80% ASV apritē esošo nelegālo preparātu. Kā vēlāk atklājās, šīm laboratorijām izejvielas piegādājušas vairākas lielas Ķīnas kompānijas, kas pēc Meksikas laboratoriju slēgšanas pārorientējušās uz ražošanu ASV.

"Mēs konstatējām, ka 99,9% ASV esošo steroīdu nāk no Ķīnas", izteicās DEA aģents Dens Simonss. Viņš arī piebilda: "Nedomāju, ka mums jau ir izdevies aptvert, ko esam uzzinājuši. Valstī nav tāda reģiona, kuru nebūtu skārusi šī lieta."

Izmantotie resursi:
espn.com


, 2007-09-24 21:32, pirms 17 gadiem
Tapēc jau tie Ķīnieši pēdējā desmitgadē ir palikuši tik labi sportā!
, 2007-09-24 21:37, pirms 17 gadiem
.. tieshi taa, taadeelj jau nav briinums, ka kjiinieshu "briinumbeernam" naak aaraa taadi rezultaati barjeraas + veel viens paraadiijies . taa pat kaa amerikaanji uz chempi bija baigi sanjeemushies un tas kubietis ar ... pumpeetu taa Stasim to visu iekshaa, ta jau Latvijas rekords sen buutu zem 13sec.

.. domaaju, ka pirms naakamaa gada olimpiskajaam speeleem IIPASHA uzmaniiba jaapieveersh viesmiiliigajiem mazajiem cilveecinjiem .. kaa arii amiishiem un veel dazjiem labiem indiviidiem .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.