Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

PK un PJČ rollerslēpošanā Madonā startēs 92 sportisti no 13 valstīm

Ceturtdien, 25. augustā, ar individuālā starta sacensībām klasiskajā sāksies FIS Pasaules kausa posms un pasaules junioru čempionāts rollersēpošanā Madonā. Dalību apstiprinājušas 13 valstu delegācijas, kopā uz starta līnijas plāno iziet 92 sportisti.

Vislielāko sportistu skaitu veidos mājinieki, kuri sastādīs ceturto daļu no dalībniekiem - 24 rollerslēpotāji, kā arī lietuvieši, kuri ieradīsies desmit dalībnieku sastāvā. Līdz ar to Latvija un Lietuva vien veidos vairāk nekā trešdaļu no kopēja dalībnieku skaita. No ārvalstu delegācijām vairāk kā viens vai divi dalībnieki būs Itālijai, Zviedrijai, Kazahstānai.

Lielākā daļa no sportistiem Madonā ieradušies jau tagad, bet sacensības tiks atklātas ceturtdien, 25. augustā, Sporta un atpūtas bāzē "Smeceres sils", kur no plkst. 9.00 norisināsies sacensības klasikā ar individuālo startu. Plkst. 19.00 Saieta laukumā norisināsies Atklāšanas ceremonija, uzstāsies arī grupa "Oranžās brīvdienas".

Piektdien sacensības turpināsies "Smeceres sils", kur no plkst. 9.00 tiks aizvadīts komandu sprints. Sestdien sacensības pārceļas uz pilsētas centru, kur pēcpusdienā no plkst. 16.00 uz Raiņa ielas norisināsies 200 metru sprinta kvalifikācija, bet ātrākie sprinteri no plkst. 17.30 tiks noskaidroti sprinta finālos. Plkst. 19.00 apbalvošanas ceremonija, pēc kuras arī kultūras baudījums – grupu "Keksi", "QueentEssence" un Riharda Saules uzstāšanās.

Savukārt svētdien sacensību noslēdzošajā dienā no plkst. 10.00 masu starts Madonas pilsētas ielās. Elites grupas vīru un sievietes aizvadīts 20 kilometru distanci, bet junioru grupa – 15 kilometrus.

Latvijas pārstāvjiem būs ļoti labas iespējas iegūt medaļas junioru konkurencē. Puišiem to izdarīt būs nedaudz grūtāk, jo bez mājinieka Laura Kaparkalēja, kurš bija apslimies un kurš ziemā izcīnīja zeltu sprintā Eiropas Jaunatnes olimpiskajā festivālā (EJOF) un 16.vietu pasaules junioru čempionātā distanču slēpošanā, dalībnieku vidū būs pasaules junioru čempionātā 25.vietu 30km brīvajā stilā ar masu startu ieguvušais ukrainis Volodimirs Aksiuta, Zviedrijas jauniešu U18 vicečempions sprintā Antons Grāns un finālists sprintā Viktors Norbergs, ukrainis Oleksandrs Lisohors, kurš ieguva 35.vietu pasaules junioru čempionātā un 5.vietu EJOF klasiskā stila distancēs. Juniorēm nepiedalīsies neviena no ziemā pasaules junioru čempionātā distanču slēpošanā Top50 iekļuvušajām slēpotājām.

Informāciju sagatavoja
Gita Sauka


, 2022-08-23 17:08, pirms 2 gadiem
Mūsējiem pagājušajā nedēļā Otepē bija labi rezultāti sprintā, mazāk labi garākās distancēs. Gan jau Madonas ielās Vīgants ar Kaparkalēju cīnīsies par augstām vietām gan īsajā sprintā, gan masu startā. Tāpat arī Krampe un Auziņa sieviešu konkurencē.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.