Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Komandu čempionātā 100 lauciņu dambretē uzvar favorīti

Komandu čempionātā 100 lauciņu dambretē uzvar favorīti
Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Ar astoņu komandu dalību Rīgā noslēdzies Latvijas komandu čempionāts 100 lauciņu dambretē. Čempionāts pulcēja salīdzinoši spēcīgu dalībnieku sastāvu - seši Nacionālie lielmeistari un seši Nacionālie meistari kā arī talantīgākie jauniešu izlases dalībnieki.

Komandai spēlējot pret komandu pie četriem galdiņiem tika izspēlētas pēc riņķa sistēmas septiņas kārtas ar laika kontroli 15 min. + 5 sek. uz partiju katram spēlētājam.

Jau no paša turnīra sākuma vadībā izvirzījās galvenie favorīti - dambretes skolas Domātprieks un Rīgas namu apsaimniekotājs dambretes kluba komandas. Turnīra piektajā kārtā savstarpējais mačs noslēdzās neizšķirti - 4 : 4 un viss izšķīrās pēdējās divās kārtās, kur meistarīgāki izrādījās dambretes skolas Domātprieks komandas dalībnieki (Roberts Misāns, Guntis Valneris, Marija Magdalēna Nereda, Ernests Kalniņš, Oļesja Abdullina), kuri ar 12 puntiem no 14 iespējamajiem pirmo reizi Latvijas vēsturē kļuva par valsts čempioniem.

Ar otro vietu, atpaliekot par punktu, nācās samierināties Rīgas namu apsaimniekotājs dambretes kluba komandai (Andris Keisels, Jakovs Levins, Jevgeņijs Matvejevs, Arkādijs Bērsons, Senajs Kacs), kuriem arī pirmo reizi šāds panākums. Trešo vietu ar iegūtajiem 10 punktiem negaidīti izcīnija Dobeles Prāta sporta kluba komanda (Ričards Osītis, Gatis Ķļava, Viesturs Štelmahers, Klāvs Norenbergs, Pēteris Freidenfelds), kuri pēc ne visai veiksmīgā turnīra sākuma spēja saņemties un noslēgumā izcīnīja svarīgas uzvaras pār tiešajiem konkurentiem Bauskas Prātnieka un Baltā Kauliņa komandām.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.