Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas jātnieki Neretnieks un Vasiļjevs izcīna uzvaras Pasaules kausa pirmajā dienā

Agris Suveizda

Latvijas jātnieki Neretnieks un Vasiļjevs izcīna uzvaras Pasaules kausa pirmajā dienā
Kristaps Neretnieks. Foto: leflatvia.lv

LETA. Latvijas pārstāvji Kristaps Neretnieks un Markuss Roberts Vasiļjevs piektdien Centrāleiropas līgas Pasaules kausa posmā jāšanas sportā (PK) Rīgā izcīnīja divas uzvaras, vēsta Latvijas Jātnieku federācija (LJF).

Sacensības tika atklātas ar Latvijas uzvaru pirmajā distancē, kuras šķēršļu augstums bija līdz 120 centimetriem. Nepārspēts, ar laiku 30,35 sekundes otrajā fāzē, maršrutā palika 16 gadus jaunais sportists Vasiļjevs ar "ZO Special". Vasiļjevam arī otrā vieta ar zirgu "Korall" 31,35 sekundēs otrajā fāzē.

Savukārt pirmās dienas augstākajā maršrutā, kurā zirgiem un jātniekiem bija jāpārvar 140 centimetrus augsti šķēršļi, uzvaru izcīnīja Latvijas olimpietis Neretnieks ar zirgu "Gabriel PKZ", finišējot bez soda punktiem 66,67 sekundēs un apsteidzot otrās vietas ieguvēju lietuvieti Matu Petraiti, par 0,22 sekundēm.

Šajā distancē augstus rezultātus sasniedza vēl divas Latvijas pārstāves – Sabīne Siliņa un Anna Arhipova, attiecīgi ierindojoties piektajā un septītajā pozīcijā. Kopā distanci bez soda punktiem veica tikai septiņi dueti no trīsdesmit sešiem.

Maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 130 centimetriem divās fāzēs piekto vietu izcīnīja Latvijas pārstāve Anna Arhipova ar "Liviana", otro fāzi veicot 29,96 sekundēs. Septītais bija Andis Vārna ar zirgu "Golden Fire". Par uzvarētāju šajā maršrutā kļuva lietuvietis Petraitis ar "Holle".

Sešus un septiņus gadus jauno zirgu ieskaitē divās fāzēs pirmajā dienā uzvarēja Petraitis ar sešgadīgo zirgu "Landru", kurš otro fāzi veica bez soda punktiem 24,70 sekundēs. Otrajā vietā ierindojās Ģirts Bricis ar sešgadīgo "Lucky Luke", otrajā fāzē finišējot 26,50 sekundēs.

Sacensības, kurās piedalās sportisti no deviņām valstīm, ir arī kā kvalifikācija šīs sezonas Pasaules kausa finālam un 2023.gada Eiropas čempionātam. Kopumā paredzētas sacensības 12 maršrutos, bet galvenais no tiem "Grand Prix Rīga 2022" - norisināsies svētdienas pēcpusdienā.

Izmantotie resursi:
LETA