Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Latviešu lakrosisti startē Somijā

Pagājušajā nedēļas nogalē no 18. līdz 20. jūlijam Turku pilsētā, Somijā norisinājās trešais Turku Lakrosa Turnīrs, kurā piedalījās Lakrosa Klubs "Rīga" un izcīnīja augsto 2. vietu sīvā cīņā piekāpjoties spēcīgākajai Somijas komandai "Helsinki Shiefs".

Vērā ņemams fakts ir tas, ka lielākā daļa "Helsinki Shiefs" spēlētāji ir Somijas valsts izlases sastāvā.

Lakrosa Klubs "Rīga" turnīru uzsāka ar spēli pret spēcīgāko apakšgrupas komandu "Helsinki Shiefs" kurai piekāpāmies ar pieklājīgu rezultātu 3:4, lai gan spēle noritēja ļoti līdzīgi. Otrajā turnīra dienā LK Rīga pretī stājās dažādu Rietumeiropas spēlētāju apvienotā komanda "All World". Šī spēle izvērtās ļoti dramatiska un LK Rīga bija vairākas kļūdas aizsardzībā, kuras veiksmīgi izmantoja pretinieks, un rezultātā sāpīgs zaudējums 2:3. Trešā turnīra spēle bija pret Somijas otro stiprāko lakrosa klubu "Turku Titans" kur rīdzinieki spēja parādīt raksturu un uzvarēt ar rezultātu 3:2. Šī uzvara un pozitīvā vārtu attiecība ar citām apakšgrupas komandām nodrošināja otro vietu apakšgrupā un iekļūšanu pusfinālā.

Turnīra trešajā dienā pusfinālā rīdziniekiem vēlreiz nācās stāties pretī turnīra saimniekiem "Turku Titans", kuri bija uzvarējuši otrās apakšgrupas sāncenšus. Šīs spēle Rīgas klubam bija īsti "amerikāņu kalniņi", jo esot vadībā ar 1:0 līdz otrās ceturtdaļas beigām, trešajā ceturtdaļā rīdziniekiem iestājās apjukums un 10 minūšu laikā tika zaudēti 3 vārti. Tad LK Rīga treneris Artis Bariņš sakārtoja spēli aizsardzībā un Rīgai izdevās atspēlēties, un spēles pamatlaiks beidzās ar rezultātu 3:3. Pēc īsa pārtraukuma sākās spēles papildlaiks, kas lakrosā ir 2 x 4 minūtes un līdzīgi kā hokejā uzvar komanda, kura pirmā gūst vārtus.

Papildlaikā LK Rīga uzvarot iemetienā uzreiz devās vārtu virzienā, izdarīja vairākus metienus uz vārtiem, bet nesekmīgi, un tad pussargs Kaspars Stabulnieks negaidīti izdarīja metienu un guva uzvaras vārtus kas garantēja vietu finālā.

Finālā LK Rīga atkārtoti nācās stāties pretī Somijas čempioniem "Helsinki Chiefs" un šoreiz spēles pirmajā daļā virsroka bija latviešiem un pirmā perioda vidū tika gūti vārti. Otrais periods aizritēja sīvā cīņa bez vārtu guvumiem, taču trešais periods atkal izvērtās dramatisks un atkal tika zaudēti 3 vārti pēc kārtas. Spēles pēdējā ceturtdaļā rīdzinieki atguvās, bet nespēja gūt atbildes vārtus un rezultātā, zaudējums ar 1:3.

Tomēr LK Rīgas spēlētāju sejās nebija vērojamas dziļas skumjas, jo tika izcīnīta 2.vieta starp stiprākajām Somijas komandām, un LK Rīga sevi var pamatoti saukt par vienu no spēcīgākajiem lakrosa klubiem Skandināvijā, jo pagājušajā gadā starptautiskā turnīrā Zviedrijā tika izcīnīt 3.vieta.

Jāpiemin, ka Rīgas klubam šajā Somijas turnīrā pievienojās arī daži "Druva Dynamite" spēlētāji Gints Gūtmanis (tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju), Gatis Zeps, Jurģis Pučka un "Mītavas Lakrosa Kluba" spēlētājs Gļebs Šupeņko.

Šobrīd daļa LK Rīga spēlētāji, kuri iekļauti Latvijas lakrosa izlases sastāvā turpina gatavoties Eiropas lakrosa čempionātam, kurš norisināsies no 6. - 16.augustam Somijas pilsētā Lahti.

Raksta autors:
Gatis Ginters
Menedžeris
Lakrosa Klubs "Rīga"


, 2008-07-23 12:55, pirms 16 gadiem
Nu forši!
, 2009-08-18 21:00, pirms 15 gadiem
Lai mūsējiem veicas arī turpmāk. Rīgas lakrosa klubam mājas lapa - lcriga.lv
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.
Foto: Niks Vīksnītis Facebook
4

Sekmīgi ne tikai klasiskajā tenisā: latvieši izcīna 3. vietu lielākajā alus tenisa turnīrā

13. aprīlī Vīnē (Austrija), norisinājās Eiropā lielākās Beer Pong (alus teniss) sacensības, kurā Latviju pārstāvošā komanda Niks Vīksnītis un Mārtiņš Jansons ieguva godpilno trešo vietu 384 komandu konkurencē.