Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Pie rekordaugsta ūdens līmeņa Valmierā aizvadīts ''Nordic Cup 2022''

Pie rekordaugsta ūdens līmeņa Valmierā aizvadīts ''Nordic Cup 2022''
Elvis Fiļipovs. Foto: Ivar Hutt

Jau sākot ar 13. jūniju Valmieras airēšanas slaloma trasē varēja vērot pastiprinātu sportistu pieplūdumu no Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas. Airētāji baudīja lietavu radītās sekas - strauji kāpjošo ūdens līmeni Gaujā, kā dēļ atklājās visdažādākie slaloma trases elementi labākajā to izpildījumā. Treniņu laikā sportisti baudīja un pilnveidoja daudzveidīgos tehnikas elementus, ko jau nedēļas nogalē varēja izmantot jaunieviestajā airēšanas slaloma SPRINTA disciplīnā, kas bija atraktīvs ievads Ziemeļvalstu kausa 1. un 2. posma sacensībām.

Neskatoties uz to, ka augstais ūdens līmenis un sarežģītie trases elementi pabiedēja dažu labu airēšanas entuziastu, sacensībās uz starta stājās visai kupls dalībnieku skaits, lai cīnītos pirmajos Nordic Cup 2022 posmos Valmierā. Nākamie posmi notiks no 25.līdz 26.jūnijam Igaunijā; no 24.līdz 25.septembrim Zviedrijā – pa divām sacensībām katrā valstī.

Jau piektdien Nordic Cup sprinta disciplīnā dinamiskā un aizraujošā cīņā ātrāko laiku trasē uzrādīja vienvietīgo kajaku vīriešu klases (MK1) pārstāvis Aivars Kaulakalns (27,74 sek.). Vienvietīgo kajaku sieviešu (WK1) konkurencē ātrākā bija Alva Persson no Zviedijas (32,91 sek.), savukārt vienvietīgo kanoe vīriešu (MC1) klasē ātrākais izrādījās valmierietis Krišs Ozols (30,31 sek.). Visi trīs uzvarētāji savus sprinta labākos braucienus veica bez soda punktiem.

Šajā trasē tika aizvadītas sacensības arī SUP (Stand Up Paddle Boarding) un WW (straujūdens plastmasas kajaku) klasēs, kas nākotnē plānota kā tautas sporta klase, kurā varēs startēt ikviens interesents, kurš mīl pavadīt laiku uz ūdens.

Nepārtraukta ūdens līmeņa celšanās Gaujā katru sacensību dienu sportistiem sagādāja citus apstākļus trasē, liekot pielāgoties straujā ūdens īpatnībām, lai cīnītos jau par uzvarām Ziemeļvalstu kausa pamatsacensību 1. un 2. Posmos.

Sestdien ātrāko laiku trasē uzrādīja vienvietīgo kajaku vīriešu (MK1) pārstāvis Elvis Fiļipovs, kurš aiz sevis prestižākajā laivu klasē atstāja latvieti Māri Bečeru un igauni Tarmo Paiker. Savukārt svētdien savu meistarību un līdz šim augsto fizisko un tehnisko sagatavotību apliecināja Ritvars Celmiņš no Valmieras novada, kurš aiz sevis atstāja Aivaru Kaulakalnu. Iepriekšējās dienas uzvarētājam Elvim nācās samierināties vien ar trešo pjedestāla pakāpienu.

Vīriešu kanoistu konkurencē (MC1) abas dienas pārliecinoši ātrākais izrādījās valmierietis Krišs Ozols, kurš aiz sevis dažādā secībā atstāja Igaunijas sportistu Siim Petris, kā arī Arno Bermanu un Matīsu Silu no Valmieras novada.

Sieviešu kanoistu (WC1) laivu klasē sīvākā spēkošanās notika starp liepājnieci Luīzi Macijausku un Zviedijas slalomisti Alvu Persson. Abas dāmas uzvarēja attiecīgi Ziemeļvalstu kausa 1. un 2. posmā, apmainoties vietām uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Vienvietīgo kajaku sieviešu konkurencē savu pagājušā gada Nordic Cup kopvērtējuma uzvarētājas statusu apliecināja zviedriete Alva Persson, neatstājot uzvaras iespējas pārējām sacensību dalībniecēm. Jāpiemin, ka negaidīti par sudraba medaļas īpašnieci Ziemeļvalstu kausa otrajā posmā kļuva SK Atvars un Latvijas Kanoe asociācijas jaunā un talantīgā airētāja Elizabete Kurvina, kura, neskatoties uz lielo gadu un pieredzes starpību, uzrādīja rezultātu, kas ļāva kāpt uz pjedestāla otrā pakāpiena.

Jau šajā nedēļas nogalē sportisti dosies uz netālo Igaunijas pilsētu Sindi, kas atrodas Pērnavas pievārtē, kur turpinās cīnīties par vietām Nordic Cup 2022 3. un 4. posmos.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Jorena-Auzniece
Latvijas Kanoe Asociācijas administratore


Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.