Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Upelnieks uzvar Baltijas kausa stenda šaušanā otrajā posmā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Upelnieks uzvar Baltijas kausa stenda šaušanā otrajā posmā
Dainis Upelnieks. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

LETA. Latvijas pārstāvis Dainis Upelnieks nedēļas nogalē Rīgā svinēja uzvaru Baltijas kausa stenda šaušanā otrajā posmā, ziņo Latvijas Šaušanas federācija (LŠF).

Apaļajā stendā individuālajā vērtējumā Upelnieks kvalifikācijā ar sašautiem 115 punktiem bija otrais, bet pusfināla un fināla sērijā bija pārāks par saviem tuvākajiem konkurentiem - Ronaldu Račinsku no Lietuvas un Latvijas šāvēju Kasparu Avenu, kuri ierindojās attiecīgi otrajā un trešajā vietā.

Junioru konkurencē uzvarēja Lietuvas komandas pārstāvis Toms Vaitekūns ar sašautiem 109 mērķiem.

Lauris Pēteris Vējš sašāva 103 mērķus un izcīnīja otro vietu, bet Robertam Ķēniņam 102 sašauti mērķi un trešā vieta.

Sieviešu konkurencē Andai Litai Vāverei izdevās sašaut 101 mērķi. Otrā finišēja Santa Upelniece, trešā - Anželika Zorova.

Komandu vērtējumā apaļajā stendā Latvijas sportisti ar Upelnieku, Avenu un Valdi Kalēju sastāvā Baltijas kausa posmā izcīnīja uzvaru.

Tranšejas stendā individuālajā vērtējumā labākais no Latvijas komandas bija Atis Vēveris, kurš kvalifikācijā sasniedza rezultātu 94 punkti un tikai kā astotais iekļuva pusfinālā.

Labs pusfināla un fināla sērijas rezultāts ļāva šāvējam pakāpties uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Par Baltijas kausa otrā posma uzvarētāju kļuva Donats Blaškevičs no Lietuvas, kurš bija veiksmīgākais gan kvalifikācijā, gan pusfinālā un finālā, bet otrajā vietā finišēja Aleksejs Zareckijs no Lietuvas.

Junioru konkurencē labākais bija mājinieks Kārlis Jurgenovskis ar sašautiem 92 mērķiem. Mārtiņš

Freimanis ierindojās otrajā vietā, Niklāvs Vēveris - trešajā.

Komandu vērtējumā Latvijas vienība (Andis Apse, Edgars Gailītis, Raivo Tuka) Baltijas kausa posmā ieguva otro vietu.

Sacensības sestdien un svētdien notika "Rīga Shooting centre" šautuvē.