Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sadalīti šī gada pirmie LČ medaļu komplekti rollerslēpošanā jauniešiem un veterāniem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sadalīti šī gada pirmie LČ medaļu komplekti rollerslēpošanā jauniešiem un veterāniem
Foto: Latvijas Slēpošanas federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē Cēsu Olimpiskajā centrā Priekuļos notikušajā Latvijas čempionātā rollerslēpošanā ap180 jauniešiem un pāris veterāniem pirmajā dienā klasiskajā stilā un otrajā dienā brīvajā stilā sacentās īsajā distancē ar intervāla startu.

Puišiem V16 grupā (2005./2006.g.) 5,2km distancē pirmajā dienā pārsteigumu sarūpēja pagājušā gada V14 grupas uzvarētājs klasiskajā stilā rīdzinieks Pēteris Lukstiņš, kurš svinēja drošu uzvaru, bet otrajā dienā ierindojās 6.vietā. Viņa komandas biedrs no SS “Arkādija” Jēkabs Skolnieks, kurš pērn abas dienas V14 grupā bija otrais, šogad pirmajā gadā V16 grupā arī abas dienas iekļuva trijniekā, klasikā iegūstot trešo, bet brīvajā stilā jeb slidsolī otro vietu. Ar Jēkabu spraigi cīkstējās un vietām apmainījās Cēsu pilsētas sporta skolas (CPSS) pārstāvis Ričards Lošins, kuram otrā vieta klasikā, bet trešā slidsolī. Tikmēr svētdien slidsolī ātrākais bija talsinieks Kristians Kārlsbergs. Tāpat kā 2020.gadā atkal aiz trijnieka ierindojās cēsnieks Rūdis Bišers.

Meitenēm S16 grupā pirmajā dienā 3,6km klasikā arī tika piedzīvots pārsteigums, proti, uzvaru izcīnīja Krāslavas sporta skolas pārstāve Adriana Šuminska. Aiz krāslavietes palika pagājušā gada S14 grupas līderes no Madonas Linda Kaparkalēja un Madara Veckalniņa, kuras šoreiz nebija viena aiz otras, jo aiz otro vietu ieguvušās Lindas trešā vien nieka 0,2 sekunžu attālumā bija rīdziniece Adriana Osmane, bet Madarai nācās samierināties ar 4.vietu, no 2. un 3.vietas atpaliekot tikai 3 sekundes. Brīvajā stilā Šuminska nestartēja, bet godalgas līdzīgā cīņā sadalīja pārējās trīs minētās meitenes, zelta medaļu iegūstot Kaparkalējai, sudrabu – Veckalniņai, bet vēlreiz pie bronzas tiekot Osmanei. Arī otrajā dienā 4.vietas ieguvējai aiz trijnieka palika pāris sekundes, šoreiz tai esot talsiniecei Karīnai Bernānei, kura pirmajā dienā nestartēja.

V14 grupā (2006./2007.g.) 3,6km distancē trijnieks abas dienas bija identisks. Siguldas sporta skolas audzēkņi Bruno Bilans un Kristaps Paio izcīnīja attiecīgi 1. un 3.vietu, bet pa vidu Kaspara Kākliņa audzēkņiem ierindojās CPSS pārstāvis Rūdolfs Raudziņš. Ja pirmajā dienā klasikā divas ar pusi sekundes līdz medaļai pietrūka vienam no vadošajiem sava vecuma triatlonistiem Latvijā, rīdziniekam Mikam Meijeram, tad otrajā dienā slidsolī madonieti Ernestu Plotku un viļakieti Indriķi Circenu, kuri ar vienādu laiku sadalīja 4.vietu, no trešās vietas šķīra vēl mazāk – pusotra sekunde.

Meitenēm S14 grupā 1,8km klasikā tika fiksēta pati mazākā iespējamā starpība pirmās un otrās vietas starpā, proti, viena sekundes desmitdaļa, par kuru cēsniece Stella Bleidele bija ātrāka par savu komandas biedreni no CPSS un pagājušā gada dominanti S12 grupā Amēliju Zaķi. Netālu aiz abām līderēm spraigā cīņā par trešo vietu madoniete Helēna Roštoka par sekundi apsteidza Krāslavas sporta skolas pārstāvi Valēriju Burcevu. Toties palikšana tūdaļ aiz trijnieka klasikā papildu motivāciju bija devusi krāslavietei Burcevai, jo svētdien brīvajā stilā Ilonas Vanagas audzēkne izcīnīja pirmo vietu, parūpējoties par to, lai S16 grupas klasikā stila distances uzvarētājas Šuminskas prombūtnē Krāslava bez uzvaras nepaliktu arī otrajā dienā. Tikai četras sekundes piekāpjoties uzvarētājai, Amēlija Zaķe no CPSS vēlreiz nopelnīja otru vietu, bet beidzot pie medaļas tika ļoti spraigā cīņā trešo vietu ieguvusī madoniete Patrīcija Kolna, kura pērn abas dienas ieņēma 4.vietu, bet šogad pirmajā dienā negaidīti palika septītā. Kolna par 0,4 sekundēm apsteidza pirmās dienas uzvarētāju Bleideli, līdz ar to Elzas Bleideles jaunākajai māsai Stella otrajā dienā nācās samierināties ar palikšanu bez medaļas.

V12 grupā (2008./2009.g.) 1,2km klasiskā stila distancē pirmais trijnieks bija pārāki par citiem un ārkārtīgi līdzīgi savā starpā, satilpstot vienā sekundē. Dubultuzvara tika Siguldas sporta skolai, par ko parūpējās Roberts Tolpežņikovs un Leo Bilans. Otrajā dienā no siguldiešiem trijniekā ar otro vietu iekļuva tikai Tolpežņikovs, bet par uzvarētāju kļuva un pagājušā gada titulu šajā slēpošanas stilā aizstāvēja madonietis Ginters Bērziņš, kurš pirmajā dienā klasiskajā stilā negaidīti palika piektais. Tikmēr vienīgais, kurš novadošajiem šajā grupā nodemonstrēja stabilitāti, bija Ernests Skride no CPSS, abas dienas esot trešajam labākajam mūsu pārstāvju vidū.

Meitenēm S12 1,2m distancē favorītes statusā bija pagājušā gada otrās vietas ieguvēja Lāsma Beķere, taču pie uzvaras madoniete tika otrajā dienā brīvajā stilā, bet klasikā viņa ieguva otro vietu, jo patīkamu pārsteigumu sarūpēja un progresu nodemonstrēja cita Madonas BJSS pārstāve Alise Plāte, kura pērn ieņēma vien 10.vietu. Līdz ar to Beķerei un Plātei pa vienai uzvarai un otrajai vietai. Noslēdzošo godalgoto vietu abas dienas nopelnīja atšķirīgas dalībnieces, klasikā to paveicot Dārtai Šķēlei, bet brīvajā stilā – Kerijai Krēmerei. Līdz ar to sestdien un svētdien visu goda pjedestālu šajā grupā aizņēma Madonas BJSS, Annijai Krieviņai no CPSS abas dienas esot tuvu medaļai, taču ieņemto 4.vietas.

Pašā jaunākajā grupā S10 un V10 (2011.g. un jaunāki) 1,2km distancē pirmais trijnieks bija identisks. Meitenēm abas dienas pārliecinošas uzvaras svinēja madoniete Dārta Ruļuka, bet ļoti līdzīgajā cīņā par otro vietu cēsnieču starpā Zane Salmiņa bija nedaudz ātrāka par Nelliju Puriņu. Puišiem pirmais piecinieks, līdz ar to arī viss goda pjedestāls, sastāvēja no CPSS audzēkņiem. Pārākumu abas dienas nodemonstrēja Gustavs Bērziņš, bet tikpat stabila otrā un trešā tika attiecīgi Artūram Zaķim un Rūdolfam Šķēlem.

Vienīgajā veterānu grupā sievietēm S50 abas dienas ātrākā bija Žanete Leimane, aiz sevis atstājot dvīņu māsu Elitu Zālīti. Vīriešiem šajā vecumā klasikā uzvara Leonam Seškenam un otrā vieta Vilmāram Bukšam. Slidsolī viņi līdzīgi cīnījās jau par trešo vietu, vēlreiz ātrākam esot Seškenam, tikmēr līdzīgajā duelī par pirmo vietu Artūrs Plāte par 4 sekundēm apsteidza Andri Zunti. V40 grupā klasikā 1.vietu ieguvušajam rīdziniekam Jānim Skolniekam otrajā dienā nācās atzīt cēsnieka Gata Graudiņa pārākumu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv