Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ar Siguldas triumfu noslēdzies Latvijas klubu komandu čempionāts badmintonā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar Siguldas triumfu noslēdzies Latvijas klubu komandu čempionāts badmintonā
Foto: Latvijas Badmintona federācija.

Mājīgajā Siguldas sporta skolas zālē noslēdzies "Xjeans" Latvijas klubu komandu čempionāts, kurā triumfēja Siguldas "BK/SSS" komanda.

Turnīram bija pieteikušās astoņas komandas no Baložiem, Rīgas, Siguldas, Valmieras un Liepājas. Turnīru atbalstīja apģērbu tirgotājs Xjeans, kurš bija sarūpējis dāvanu kartes pirmajām trīs komandām, kā arī abrands.lv, Lavazza, veikalu tīkls "Citro", Siguldas Sporta centrs.

Pirmajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā sīvākā cīņa bija starp "Liepājas" un "Dārta2" komandām, kur uzvarētājs tika noskaidrots pēdējā spēlē, kurā Žanete Griniece/Marta Heize trīs setos uzvarēja Loretu Boku/Akvelīnu Grundmani. Pārējās trīs ceturtdaļfināla spēles noslēdzās ar 5-0 vai 4-1 rezultātu, un "Liepājai" pusfinālā pievienojās "Sigulda", "ananta.lv/Baloži" un RSP/RBS1 komanda.

Pusfinālā "ananta.lv/Baloži" neatstāja nekādas cerības "Liepājai", bet "Sigulda BK/SSS" pieveica RSP/RBS1 komandu ar 4-1, rīdziniekiem vienīgo punktu vīru dubultspēlē atnesa Pauls Gureckis/Kārlis Stafeckis. Spēle par trešo vietu noslēdzās ar RSP/RBS1 komandas uzvaru pār liepājniekiem. Rīdzinieki bija ļoti motivēti un nevienā setā liepājniekiem neļāvu gūt vairāk kā 10 punktus.

Lielajā finālā tikās "ananta.lv/BK Baloži" pret Siguldu. Pirmajā spēlē, kurā klātesošie līdzjutēji radīja lielisku atmosfēru, Artūru cīņā Artūrs Ķelpe fantastiskā trīs setu cīņā izrādījās pārāks par Artūru Akmeni. Sākums labāks baložniekiem, otrajā spēlē Anna Kupča izlīdzina rezultātu, arī trīs setos esot pārākai pār Baložu viesspēlētāju no Ukrainas Anastasiju Prokopoviču.

Neizšķirts pēc divām spēlēm un fināls turpinājās ar vīriešu dubultspēli, kura bija kritiski svarīga "ananta.lv/BK Baloži" komandai, lai saglabātu izredzes izcīnīt kausu. Taču siguldieši nebija noskaņojušies visu atstāt uz pēdējo spēli un, izcīnot uzvaru trīs setos, izvirzījās vadībā 2-1. Ceturtajā spēlē Anna Kupča/Jekaterina Romanova atnesa izšķirošo trešo punktu siguldiešiem, uzvarot Olgu Mihailovu/Helēnu Kovu. Sigulda uzvar ar 3-1 un apliecina sava pirmā numura statusu.

Informāciju sagatavoja
Viesturs Bajārs
Latvijas Badmintona fedderācija