Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Badmintona federācija iet basketbola pēdās un izlasei piesaista treneri no Itālijas

Badmintona federācija iet basketbola pēdās un izlasei piesaista treneri no Itālijas
Čaba Hamza. Foto: badminton.lv

Latvijas Badmintona federācijas valde par Latvijas badmintona izlases galveno treneri ir apstiprinājusi pieredzējušo Itālijas speciālistu Čabu Hamzu, kas vienlaicīgi turpinās būt arī Itālijas U17 badmintona izlases treneris un Vācijas badmintona izlases trenera asistents.

Latvijas badmintona federācijas valde ir uzticējusi Hamzam atbildību gan par Latvijas pieaugušo, gan arī Latvijas junioru un jauniešu izlasēm. Viņš ieradīsies Latvijā jau 20.maijā, savukārt no 21. līdz 23. maijā ieplānoti Latvijas badmintona izlases treniņi. Treniņu process tiks organizēts mazās grupās, lai nodrošinātu epidemioloģisko drošību. Atsevišķi notiks jauniešu, junioru un pieaugušo izlases spēlētāju treniņi, procesā iesaistot arī Latvijas trenerus.

“Mēs, tāpat kā Latvijas basketbola izlase, piesaistījām Itālijas treneri. Tāpēc likumsakarīgi, ka prasīju padomu Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretāram Kasparam Ciprusam, kas ieteica vērsties Latvijas investīciju un attīstības aģentūrā, jo tieši tā ir atbildīga par izsniedzamajām atļaujām Covid-19 apstākļos ārzemniekiem, tai skaitā sportistiem un sporta speciālistiem. Tā arī izdarījām. Pieteicāmies un saņēmām atļauju. Treniņos Hamza var piedalīties, bet visādi citādi viņam ir jāievēro pašizolācija,” skaidro Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds.

Lēmumu par to, ka Latvijas izlasi trenēs Hamza, Latvijas Badmintona federācijas valde pieņēma jau aprīlī, taču uzreiz viņš nevarēja ierasties Latvijā arī tāpēc, ka viņa trenētā kluba komanda turpināja cīnīties Itālijas komandu čempionātā, kur tikko izcīnītas zelta medaļas. Ar Hamzu panākta vienošanās par sadarbību līdz 2022.gada februārī Somijā ieplānotajam Eiropas jaukto komandu čempionātam un Eiropas U15 čempionātam. Šajā posmā ieplānoti vēl divi citi ļoti nozīmīgi notikumi – septembrī Slovēnijā ieplānots Eiropas U17 komandu un individuālais čempionāts, savukārt oktobrī Ķīnā ieplānots Pasaules junioru komandu un individuālais čempionāts.

“Mūsu mērķis, piesaistot šo pieredzējušo treneri, kuram ir pieredze darbā ar citu valstu izlasēm, ir nodrošināt atbalstu un attīstību mūsu treneriem. Mēs viņu redzam kā treneri-konsultantu pārējiem Latvijas treneriem. Saskaņā ar mūsu vienošanos, Hamza strādās nevis ar mūsu spēlētājiem pa tiešo, bet gan kopā ar šo spēlētāju treneriem,” skaidro Latvijas Badmintona federācijas valdes locekle Diāna Šavalgina, kura atbildīga par Treneru komisijas darbu.

Latvijas Badmintona federācijas valdes loceklis Jānis Sala, kurš atbildīgs par jaunatnes sportu, norāda, ka daudziem Latvijas jauniešiem Hamza ir jau labi pazīstams. Kopā ar saviem audzēkņiem viņš bija arī "Yonex Latvia" International Jelgavā 2020.gadā, bet vēl iepriekš arī "Yonex" U17 Latvia turnīrā Siguldā. Savukārt Latvijas juniori Arīna Babre, Gustavs Brečs, Patriks Kandis, Aleksis Kviesis, Andrejs Vilnis, Daniels Čulka, Lenija Slivjuka un Pauls Rozenvalds ir vairākkārt apmeklējuši Hamzas rīkotās treniņnometnes Čehijā un Itālijā.

“Mums tas ir liels ieguvums, savukārt Hamzam tas ir liels izaicinājums. Šobrīd badmintons pasaulē attīstās ļoti strauji, kad vienlīdz svarīgā ir fiziskā, tehniskā, taktiskā un mentālā sagatavotība. Mums ir vajadzīga šī domu apmaiņa, aktīva diskusija ar citiem un savā starpā,” uzskata Kristians Rozenvalds.

Izmantotie resursi:
Badminton.lv


Helvijs Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
4

broky un "FaZe" izvelk negaidītu trumpja dūzi un iekļūst "Major" pusfinālā

Latvijas esportista Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda sasniegusi datorspēles CS2 sezonas svarīgākā turnīra "Major" pusfinālu. Šovakar ceturtdaļfinālā "FaZe" revanšējās "Spirit" par zaudējumu Katovices finālā februārī un uzvarēja ar 2:1, turklāt izšķirošā karte bija "Vertigo", ko līdz šim "FaZe" nemaz nebija spēlējusi.
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.