Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

"Trīs Zvaigžņu balvas" ceremoniju pārceļ uz vēlāku laiku

"Trīs Zvaigžņu balvas" ceremoniju pārceļ uz vēlāku laiku
Foto: olimpiade.lv

Ņemot vērā pēdējo nedēļu notikumus un valdības izsludināto kluso periodu trīs nedēļu garumā līdz 2021. gada 11. janvārim, “Trīs Zvaigžņu balva 2020” organizatori un žūrijas komisijas locekļi ir pieņēmuši lēmumu par “Trīs Zvaigžņu balva 2020” apbalvošanas ceremonijas filmēšanas pārcelšanu uz citu laiku, kad to atļaus epidemioloģiskā situācija valstī.

“Lai arī tehniski filmēšanas un realizācijas procesā varam nodrošināt visu nepieciešamo piesardzību, samazinot jebkura iesaistītā personāla inficēšanās risku, svarīgāks ir jautājums par piemēru, kuru kā organizatori un Latvijas sporta dzīves vadītāji demonstrējam sabiedrībai, un par mūsu un iesaistīto – balvu saņēmēju atbildību”, uzsver “Trīs Zvaigžņu balva 2020” ceremonijas producente Ilze Jansone.

“Trīs Zvaigžņu balva 2020” ceremonijas filmēšanas pārcelšana nenozīmē, ka tiek pārtraukts darbs pie pasākuma sagatavošanas un realizēšanas. “Trīs Zvaigžņu balva 2020” apbalvošanas pasākums notiks nekavējoties, kad to atļaus epidemioloģiskā situācija un noteikumi valstī.

Latvijas sporta izcilību “Trīs Zvaigžņu balva 2020” svinīgais apbalvošanas pasākums bija paredzēts kā iepriekš montēts raidījums, kur pašā ceremonijā piedalītos tikai balvu saņēmēji 12 nominācijās, tomēr kopējā pasākuma realizācijā nepieciešams iesaistīt apmēram 50 cilvēku lielu komandu. Apbalvošanas ceremoniju bija paredzēts pārraidīt 30. decembrī plkst. 21.05 televīzijas kanālā TV3.

Sporta sabiedrības sasniegumu godināšanas pasākumu “Trīs Zvaigžņu balva 2020” organizē vadošās Latvijas sporta organizācijas – Latvijas Olimpiskā komiteja, Latvijas Paralimpiskā komiteja un Latvijas Sporta federāciju padome, ar Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu.

Kā jau ziņots, tradicionālā pasākuma "Latvijas Gada balva sporta" vietā būs "Trīs zvaigžņu balva".

"Latvijas Gada balva 2019" laureāti

BalvaUzvarētājs/aSporta veids
Gada sportistsMartins Dukursskeletons
Gada sportisteAnastasija Sevastovateniss
Populārākais sportistsKaspars Stupelisblakusvāģu motokross
Gada trenerisGenādijs Samoilovspludmales volejbols
Par cīņas gribuMārtiņš Pļaviņšpludmales volejbols
Uzlecošā zvaigzneKrists Neilandsriteņbraukšana
Labākā komanda individuālajos sporta veidosGraudiņa/Kravčenokapludmales volejbols
Labākā sporta spēļu komandaLatvijas vīriešu handbola izlasehandbols
Labākais tehnisko sporta veidu sportistsKaspars Stupelisblakusvāģu motokross
Gada sporta notikums LatvijāEiropas čempionāts BMXBMX
Gada sporta žurnālistsInita Kresa-Katkovska
Gada sporta skolotājsSanta Krasovska
Paralimpiskās komitejas speciālbalvaDiāna Dadzītešķēpmešana
Mūža ieguldījums sportāImants Ziediņšhokejs

Izmantotie resursi:
Latvijas Olimpiskā komiteja


Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.