Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kuceba pirmoreiz iekļūst starp pasaules 64 labākajiem paukotājiem

Ints Megnis
Ints Megnis

Kuceba pirmoreiz iekļūst starp pasaules 64 labākajiem paukotājiem
Vitālijs Kuceba

Latvijas paukotājs Vitālijs Kuceba trešdien Budapeštā sasniedza pasaules čempionāta 1/32 finālu sacensībās ar floreti, starp 64 pasaules labākajiem paukotājiem iekļūstot pirmoreiz karjerā.

Vispirms grupu turnīrā Kuceba uzvarēja piecos no sešiem dueļiem, kas viņu pirms izslēgšanas sacensībām ļāva izlikt ar augsto, 29. numuru. Tas pirmo izslēgšanas turnīra kārtu deva brīvu, bet otrajā viņš ar 15:12 uzvarēja ukraini Dimitro Čučukalo.

Izšķirošās cīņas par medaļām notiks sestdien. Nākamajā cīņā Kucebam pretim stāsies korejietis Donsu Kims.

Pirms tam šonedēļ sacensībās ar zobenu startēja Latvijas pārstāvis Jevgēņijs Zuments, kurš grupā uzvarēja divos no sešiem dueļiem, kas deva 108. vietu starp 143 sportistiem un ļāva iekļūt starp 110 izslēgšanas turnīra dalībniekiem. Tomēr tur viņš zaudēja pirmajā kārtā.

Citiem Latvijas paukotājiem starti pasaules čempionātā vairs nav plānoti. Pirms mēneša tika aizvadīts Eiropas čempionāts, kurā Kuceba ierindojās 35.vietā starp 77 dalībniekiem.