Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Neretniekam trešā vieta "Grand Prix" sacensībās Itālijā

Agris Suveizda

Neretniekam trešā vieta "Grand Prix" sacensībās Itālijā
Kristaps Neretnieks. Foto: Latvijas Jātnieku federācija

Konkūrists Kristaps Neretnieks ar ērzeli "Palladium KJV" svētdien, 16.aprīlī, ierindojās 3.vietā CSI3* “Toscana Tour 2023” turnīra lielā apļa "Grand Prix" maršrutā ar šķēršļu augstumu 150 cm, informējusi Latvijas Jātnieku federācija. Tas bija arī pasaules reitinga un olimpisko spēļu kvalifikācijas ieskaites maršruts.

"Ar "Palladium" lecu tikai šajā nedēļā vienu iesildes maršrutu un "Grand Prix", kur pārlekšanā nedaudz nokļūdījos grūtākajā pagriezienā un vienu nogāzām, bijām diezgan tuvu, lai uzvarētu, bet arī 3. vieta man dod 60 punktus olimpiskajai kvalifikācijai, tā ka galvenais uzdevums ir izpildīts,” par rezultātu saka Kristaps Neretnieks.

"Palladium KJV" ir Neretnieka olimpiskās kvalifikācijas partneris, abi C kvalifikācijas grupas reitingā šobrīd ir līderi. Kā konkūra duets Neretnieks ar "Palladium KJV" šobrīd FEI reitingā ierindojas 46. vietā pasaulē, šajā reitingā tiek skaitīti visi konkrētā pāra iegūtie punkti šajā gadā (Combination in Jumping Nr 26 (31.03.2023.)).

Neretnieks ar vairākiem zirgiem Toskānā, Itālijā, aizvadīja divas veiksmīgas sacensību nedēļas, visa turnīra laikā iegūstot astoņas godalgotas vietas dažādas grūtības pakāpes maršrutos. Duetā ar "Come On" Neretnieks uzvarēja arī šīs nedēļas lielā apļa pirmajā sacensību dienā. “Toscana Tour 2023” ir pirmais turnīrs, kurā sportists startē Eiropā, pēc veiksmīgi aizvadītas ziemas Apvienotajos Arābu Emirātos un mēnesi garas pamatsastāva zirgu atpūtas pauzes.

“Šīs mums vairāk bija tādas treniņsacensības, jo man ir četri jauni zirgi - "Figaro", "Just Kanan", "Come On" un "Cruz Z" - ar visiem jāiepazīstas un jāsastrādājas, tomēr arī šīs sacensības aizvadījām ar labiem rezultātiem. "Come On" šajās divās nedēļās uzvarēja trīs 140-145cm maršrutus, tas ir lielisks sākums zirgam, kuram praktiski nav starptautisku sacensību pieredzes - atbraukt un tā uzreiz vinnēt - diezgan forši! Par visu zirgu sniegumu esmu priecīgs, visiem vajag krāt pieredzi, bet prieks, ka ir labi zirgi, labs materiāls, ko gatavot nākotnei - visi labā vecumā - astoņus, deviņus, desmit gadus veci un jau gatavi nopietnam darbam,” saka sportists.

Neretnieks vēl mēnesi plāno aizvadīt Itālijā, startējot 3* un 4* līmeņa sacensībās. “Pēc Itālijas dosimies Centrāleiropas virzienā un maija beigās - jūnija sākumā startēsim nāciju kausa izcīņas sacensībās “The Longines EEF Series” Dānijā un Norvēģijā, tā ir otra spēcīgākā Eiropas nāciju kausa līga, gaidu šo notikumu ar ļoti patīkamu satraukumu - pārstāvēt valsti komandas sastāvā - tas ir īpaši,” saka Neretnieks.

Visi rezultāti: https://online.equipe.com/en/riders...
FEI Olympic Group C: https://data.fei.org/Ranking/Search...

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Jātnieku federācija