Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Otrajā dienā Latvijas komandu čempionātā šaušanā ar pneimatiskajiem ieročiem pamainās uzvarētāji

Otrajā dienā Latvijas komandu čempionātā šaušanā ar pneimatiskajiem ieročiem pamainās uzvarētāji
Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Nedēļas nogalē Tukuma šautuvē norisinājās Latvijas komandu čempionāts šaušanā ar pneimatiskajiem ieročiem. Svētdien Latvijas labākie sportisti sacentās šaušanā ar pneimatiskajām šautenēm komandu vērtējumā vīriešu, sieviešu, kā arī jaukto pāru (viens sieviete, viens vīrietis) konkurencē. Atšķirībā no pirmās dienas, kad sacentās pistoļnieki un dominēja dobelnieki, otrajā dienā šaušanā ar pneimatiskajām šautenēm pamainījās uzvarētāji pa kategorijām, pirmās vietas izcīnot vairs ne vienai, bet trim komandām.

Jau ziņojām, ka sestdien Latvijas komandu čempionātā šaušanā ar pneimatiskajiem ieročiem dalībnieki noskaidroja labākos šaušanā ar pneimatiskajām pistolēm un ka pirmajā sacensību dienā izpaudās Dobeles sportistu pārsvars. Otrajā dienā šaušanā ar pneimatiskajām šautenēm pie uzvarām tika Dienvidkurzemes novada, Dobeles un Viļakas sportisti.

Sacensības tika organizētas saskaņā ar Starptautiskās Šaušanas sporta federācijas apstiprinātajiem komandu sacensību jaunajiem noteikumiem. Tie paredz, ka komandas sastāvā startē 3 sportisti. Pamatsacensībās visi trīs sportisti izpildi trīs 10 šāvienu sērijas. Pēc pamatsacensību rezultātiem sešas labākās komandas turpina cīņu pusfinālā, kur jāizpilda 20 šāvieni. Pusfināla divu labāko rezultātu komandas sacenšas finālā par zelta medaļām, 3. un 4.rezultāta īpašnieki sacenšas par 3.vietu Latvijas čempionātā.

Vīriešu konkurencē Latvijas čempionu godā Dienvidkurzemes novada 1.komanda – Raivis Balodis, Jānis Lasmanis un Roberts Bērziņš. Otrajā vietā Dienvidkurzemes novada 2.komanda – Aleksis Druskins, Roberts Reinis un Rolands Liepiņš. Bronzas finālā sacentās divas Dobeles sporta skolas komandas. Šajā duelī spēcīgi bija Dobeles 2.komanda ar Aleksandru Bargatinu, Edgaru Erstiķi un Jāni Tukišu sastāvā.

Sieviešu konkurencē par bronzas medaļām uz starta līnijas izgāja Dienvidkurzemes novada 1.komanda un Tukuma sporta skolas audzēknes. Spēcīgākas izrādījās un bronzu ieguva Dienvidkurzemes novada sportistes Kate Katrīna Leitavniece, Lenija Feldmane un Marta Bladžinauska. Savukārt finālā par zelta medaļām cīnījās Dobeles 1.komanda ar Viļakas sporta skolas audzēknēm. Viļakas sportistes Dana Romanova, Gunita Šakina un Samanta Jugane izcīnīja zeltu, bet Dobeles komandai – Beātei Šmukstai, Dženetai Evardsonei un Keitai Urbevicai, tika sudraba medaļas.

Jaukto pāru sacensībā atsevišķas kvalifikācijas sacensības nenotika, bet rezultāti tika ņemti no komandu sacensību kvalifikācijas. Jaukto pāru sacensību otrajā kārtā iekļūst 8 labākās jaukto pāru komandas, kuras tiek sadalītas divās pusfinālu grupās (1.,3.,5.,7.vietas viens pusfināls un 2.,4.,6.,8.vietas otrs pusfināls). Katra pusfināla uzvarētāja komanda cīnījās finālā par zelta un sudraba medaļām, bet abu pusfinālu 2.vietas ieguvēji komandas saņēma bronzas medaļas.

Pieaugušo konkurencē jaukto pāru sacensībās cīņa par zelta medaļu izvērtās starp divām Dobeles komandām. Labāka psiholoģiskā noturība un tehniskais izpildījums, kas atspoguļojās fināla rezultātos, bija Dženetai Evardsonei pārī ar Emīlu Latišu. Sudraba medaļas attiecīgi Keitai Urbevicai un Marekam Langenfeldam. Bronzas medaļas Tukuma komandai – Annijai Nadīnai Širvanovai, Kristeram Kolužam un Dienvidkurzemes novada 1.komandai – Lenijai Feldmanei un Raivim Balodim.

Junioru konkurencē jaukto pāru sacensībā bronza Tukuma komandai - Una Bikrmane, Edvards Ercmanis un Viļakas 1.komandai – Didzis Aleksāns, Gunita Šakina. Savukārt zelts Dobeles komandai – Beātei Šmukstai, Robertam Lignickim, sudrabs Martai Blažinauskai un Jānim Lasmanim no Dienvidkurzemes novada.

Jau nākošnedēļ 21.janvārī Dobeles šautuve norisināsies Latvijas čempionāts jaunākajā vecuma grupā.

Informāciju sagatavoja
Anita Krieķe-Jermacāne
Latvijas Šaušanas federācijas
valdes locekle


Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.